Bir yörenin kültürünü daha yakından tanımak için yemeklerini öğrenmek ve tatmak da yardımcı olacaktır. Çünkü lezzet türleri de kültürün bir parçasıdır. Muğla, ege kültürünü yaşayan ve yemekleri ile yansıtan bir ilimizdir. Muğla yemeklerini daha yakından tanımak ve öğrenmeniz için tüm detayları derledik.
#Muğla YemekleriDile kolay, tam 96 yıllık tecrübe, her sene üzerine koyarak ilerleyen bilgi birikimi ve değişmeyen lezzet... Bundan neredeyse 1 asır önce Bodrum’un ilk esnaf lokantası olarak açılan ve o günlerden bugünlere kadar gelebilmeyi başarmış, kalitesinden ödün vermemiş ve adını efsaneler arasına yazdırmış bir mekan... Dededen toruna uzanan bir hikaye... Körfez Restaurant...
#1Geçen haftaki ahtapotlu mücver tarifimiz bazı okurlarımızı şaşırttı. Ahtapot gibi kimi deniz ürünlerini işlemek ve pişirmek için basit kuralları biliyorsanız evinizde rahatlıkla yapabilirsiniz. Kokusuz ve pratik şekilde ahtapot haşlamanın yollarını anlatacağım, iki de tarif vereceğim size.
#AhtapotSigara yasağının tetiklemesiyle, 1980’lerde popüler olan ev partileri, yemekleri, eğlenceleri yeniden moda oldu. İnsanlar evlerdeki samimi ortamda buluşup, diledikleri gibi sigara içmeyi, sevdikleri müziği dinlemeyi daha çok tercih ediyor. Bu mevcut durum, bazı gelişmelere önayak oldu elbette. Örneğin Ercan Kendir ve Esen Çağlar adlı iki girişimci, Paket Meyhane adını verdikleri yeni bir konsept ortaya çıkardı.
Ege’nin incisinde yeme-içme mekânlarını anlatmak çok zor. Sayıları o kadar fazla ki hepsinde lezzetlerin tadına bakmak yıllar ister. Üstelik bu yerlere her yıl onlarca yenisinin katıldığını da düşünürseniz güçlüğünü daha iyi anlarsınız. Ben size bugüne kadar keyifle yemek yediğim lezzet duraklarını anlatacağım.
#Bodrum