Ahmet Rasim Küçükusta kimdir sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Sağlık alanındaki uzmanlığı, yazıları ve televizyon programlarına katılımıyla tanınan Ahmet Rasim Küçükusta, aynı zamanda aktif bir eğitimci ve yazardır. Peki, Ahmet Rasim Küçükusta kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.
#Ahmet Rasim KüçükustaÇankaya'nın Güzeltepe Mahallesi muhtarı Nurten İșçi, mahallelerinde yayaların ve araç trafiğinin yoğun olduğu Hoșdere Caddesi'ne MOBESE talebinde bulunarak, “MOBESE, muhtarlığı da görecek şekilde birkaç noktaya konulabilir. Hem meydana gelen trafik kazalarının tespitinde hem olası olumsuz durumlarda oldukça etkili olacaktır” dedi.
#Mahallenin NabzıBu hafta 4’üncüsü gerçekleşen Uluslararası İstanbul Coğrafi İşaretler Zirvesi’nin gündeminde lüfer vardı. Başvuru süreci tamamlanan ve coğrafi işaret tescili almaya hak kazanan Boğaziçi lüferini yazarımız Ebru Erke’den dinledik. Gastronometro şeflerinden de leziz bir ızgara tarifini aldık.
#MetroResmi Gazete’de yer alan karara göre İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü görevine Murat Mücahit Yentür atandı. Yentür’ün yeni görevinin ardından hayatı merak ediliyor. Elazığ’da dünyaya gelen Murat Mücahit Yentür, lise eğitimini Yalova’da aldıktan sonra üniversite eğitimine İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümünde başladı. 2014-2021 yılları arasında Şişle İlçe Milli Eğitim Müdür olarak görev Yapan Yentür son olarak İzmir İl Milli Eğitim Müdürüydü. Peki İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür kimdir? İşte kariyeri…
#İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Kim OlduMurat Mücahit Yentür İstanbul Milli Eğitim Müdürü olarak atanmasının ardından kariyeri ve hayatı ile merak ediliyor. Öğretmen olarak başladığı kariyerini müdür yardımcılığı, müdürlük ve ilçe milli eğitim müdürlüğü gibi sıfatlarla sürdüren Murat Mücahit Yentür, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün akabinde İstanbul Milli Eğitim Müdürü olarak atandı. Peki, Murat Mücahit Yentür kimdir? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler
#Murat Mücahit YentürAhmet Rasim gerçek bir İstanbul yazarıdır. İstanbul’un 1890’dan sonraki 40 yılını, şehrin sosyal yaşamını en ince ayrıntılarıyla yazıya döker. 140’tan fazla kitabı ve sayısız gazete-dergi yazısı bulunan Ahmet Rasim’in külliyatı VakıfBank Kültür Yayınları tarafından okurla buluşturuluyor.
#Ahmet RasimYerel değerlerimizin mutfakta daha fazla kullanılmasını sağlamayı amaçlayan ‘Yerelin İzinde’ projesinin ilk ayağı Boğaz lüferi içindi. Şef Şemsa Denizsel’in İstanbul’a has bu balıkla hazırladığı lezzetleri tattık. Dışını tuz ve şekerle kaplayıp bir süre dinlendirdikten sonra ince ince dilimlediği ‘lüfer tuzlama’ çok lezzetliydi. Ana yemekteyse Osmanlı’dan esinlenerek hazırladığı lüferli pilav vardı.
#Şemsa DenizselGeçen hafta Meclis’e sunduğu Fındık Kanunu Teklifi ile ilgili açıklama yapan CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, kanun teklifinin belkemiğini yabancı kartelin tekelini kıracak “21. Madde” olarak tanımladı. Adıgüzel açıklamasında şunları söyledi:
#FındıkKocaeli’nin Darıca ilçesinde, kiraya zam isteyen Mehmet Koç ile kiracısı Abdurrahman Karataş arasındaki tartışmaya çocukları da katıldı. Karataş’ın oğlu Ozan Karataş’ın pompalı tüfeği ateşlemesi sonucu Koç’un oğulları Ahmet Rasim Koç (30) ve Resul Koç (27) yaralandı.
#KocaeliKocaeli’nin Darıca ilçesinde, kiraya zam isteyen Mehmet Koç ile kiracısı Abdurrahman Karataş arasındaki tartışmaya çocukları da katıldı. Karataş’ın oğlu Ozan Karataş’ın pompalı tüfeği ateşlemesi sonucu Koç’un oğulları Ahmet Rasim Koç (30) ve Resul Koç (27) yaralandı.
#KocaeliBeşir Ayvazoğlu, ‘Öteki Canlar’da Cihat Burak’ın şahane bir resmi çerçevesinde kedi, köpek, eşek, karga, leylek, güvercin adlı canlardan söz ediyor. Daha doğrusu başka yazarlar, şairler, âlimleri de katarak onlar üzerinden hikâye ediyor ama kendi hikâyelerini de anlatarak.
#Öteki CanlarDışarıda yeme alışkanlığımızı meyhane kültüründen bağımsız düşünmek mümkün değil. Ancak onu doğru yaşatmak, sofraya konan mezelerin çeşidi ve lezzetinden personele, aydınlatmadan dekorasyona çok derin bir mevzu... Bir haftadır elimden bırakmadığım ‘Meyhane İhtisas Kitabı’ tüm yönleriyle anlattığı meyhane kültürünü geçmişten bugüne geleneğiyle taşımak için önemli bir kaynak.
#MeyhaneAdnan Giz’in, ilk olarak 1988’de yayımlanan çalışması ‘Bir Zamanlar Kadıköy’ özenli tasarımıyla yeniden elimizde. Sanatçılar, edebiyatçılar, gazeteciler, sporcularla renkli bir galeri, Haldun Taner’in deyişiyle ‘Türkiye’nin en kültürlü kenti’ Kadıköy’ün 150 yıllık hikâyesi bu...
#Bir Zamanlar KadıköyEdebiyatta denem türü sık sık herkesin karşısına çıkan konulardan biridir. Özellikle çoğu metinlerde deneme ile karşılaşan kişiler bu türün ne olduğunu merak etmekte araştırmalar yapmaktadır. Deneme türünün özelliklerini sizler için detaylı olarak derledik.
#Deneme Türünün Özellikleri Nelerdir?