YAKIN zamanda yaşanan “Altılı Masa”nın sarsılması hadisesini hariç tutarsak, 6 Şubat’ta Doğu Anadolu Fay Hattı üzerindeki yerleşimleri vuran büyük deprem felaketinden bu yana akşamları en çok onlarla beraberiz. Muhtelif televizyon kanallarında ekrana çıkarak deprem felaketi ve bu tehlike karşısında nasıl bir mücadele yürütülmesi gerektiği konusunda toplumu aydınlatıyorlar.
#Deprem FelaketiBurçlar, yıldızlara göre belirleniyor. 21 Ocak tarihinde doğan kişiler, hava grubu mensubu olan kova burcuna sahiptir. Oğlak burçları, burç özellikleri ve kararlı kişilikleri ile ön plana çıkar. Bu burçtaki kişilerin karakterleri alçalan ve yükselen burcunun özelliklerine göre de değişir. 21 Ocak hangi burç ve burcu ne? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#21 Ocak Hangi Burç Ve Burcu Ne?İstanbul Üniversitesi'nden emekli jeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, olası Marmara Depremi için 'Saat çalışıyor. Bu; gün geçtikçe daha büyük bir enerji ile karşılaşacağımız anlamına gelir" dedi. Dr. Gündoğdu, Gölcük Depremi'nin en az 7.6 büyüklüğünde olduğunu savundu. Dr. Gündoğdu, 'Fayın yaklaşık 90 kilometre falan olduğunu gördüler. Halbuki fayın boyu 90 kilometreden fazla. Bunu Kandilli'nin başkanı Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara'ya bildirdiler. USGS (ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu) Gölcük Depremi'ni 7.8 verdi.' şeklinde konuştu.
#HaberTürk halkının 'Deprem Dedesi' Ahmet Mete Işıkara vefatının 8. yılında anılıyor. Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli jeofizik mühendislerinden Işıkara, Marmara Bölgesi'nde yaşanan ve arkasında büyük acılar bırakan deprem sonrası toplumu bilinçlendirme çabalarıyla özellikle çocukların zihninde "Deprem Dede" olarak yer etmişti. Peki, Ahmet Mete Işıkara kimdir, ne zaman, nasıl öldü? İşte Ahmet Mete Işıkara’nın hayatı ve ölümüyle ilgili bilgiler…
#Deprem Dede Ahmet MeteBayraklı’da yerle bir olan Doğanlar ile Rızabey apartmanlarına ilçe belediyesinin 2012 ve 2018’de ‘çürük’ raporu verdiği ortaya çıktı. Hürriyet’in ulaştığı raporlarda her iki binanın da riskli ve tehlikeli olduğu belirtilerek ev sahipleri uyarıldı. Ancak binalar tahliye edilmeyince felaket yaşandı...
#Gazetehaberleriİstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisi ve Afet Yönetim Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ile İstanbul Üniversitesi (İÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi Jeofizik Uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, Gölcük Depremi’nden bu yana geçen 21 yılda olası İstanbul Depremi için risk oranının büyüdüğünü söylediler. İki bilim insanı Silivri’de geçen yıl meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ciddi bir uyarı olduğu konusunda birleşti. Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, ''Artık çok daha tehlikeli ‘Tik-tak yapan bir bombanın yakınındayız. Süremiz yaklaşıyor arkadaşlar. Her geçen gün deprem olma riski artıyor'' dedi.
#İstanbulAfet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, "Türkiye, pandemi sürecini başarıyla yönetti. Türkiye'nin yoğun bakım kapasitesi son 2 ayda hiç aşılmadı. Sadece bu parametre bile Türkiye'nin pandemi sürecini başarıyla yönettiğinin ispatıdır." dedi.
#Mehmet GüllüoğluJeofizik uzmanı Yard. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Richter ölçeğine göre 7.3 ila 7.7 arasında olacağını tahmin ettiği Marmara Depremi'nin 45 saniye süren ve 1999 depreminden çok daha kısa sürede olacağını ancak hızla kırılan kırılan fayın büyük hasar vereceğini söyledi.
#DEPREMAssociated Press, 17 Ağustos depremi sonrasında KandilliRasathanesi’ni ziyaret etti. 2013 yılında kaybettiğimiz, “deprem dede”ismiyle tanınan, jeofizik mühendisi ve eğitimci Ahmet Mete Işıkara ile röportajyapan AP, bu videoyu da YouTube’a yükledi.
#Deprem Felaketi