ÖSYM, 26-27 Haziran tarihlerinde düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarını açıkladı. Sonuçların açıklanmasının ardından da tercih dönemi başlayacak. Bu süreçte Ağız ve Diş Sağlığı bölümü de en çok araştırılan bölümlerden biri. Peki Ağız ve Diş Sağlığı taban puanı nedir? İşte Ağız ve Diş Sağlığı bölümü taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları 2021...
#YKS 2021Covid-19 enfeksiyonu dünyayı ve ülkemizi etkilemeye devam ediyor. Koronavirüsün yayılmasını engellemek adına yaşam tarzımızda büyük değişiklikler görülürken, pek çok insan virüse yakalanma endişesiyle, tedbir amaçlı olarak, sağlık sorunlarını dahi erteleyebiliyor. Diş hastalıkları da en çok ertelenen rahatsızlıklar arasında yer alıyor.
#Koronavirüs Ve Diş SağlığıBaşta 2020 öngörüleri, isabetli tahminleriyle herkesi şaşırtan astrolog Dinçer Güner artık Hürriyet’in hafta sonu eklerinde. Cumartesi günleri önemli astrolojik olayları, pazar günleriyse haftalık burç yorumları yazacak. Sadece bununla kalmayacak, sosyal medyamızda videolarıyla da karşınızda olacak.
#GazetehaberleriAğız ve Diş Sağlığı, Diş Hekimliği bölümünden farklı olarak bir ön lisans programıdır. Bölümden mezun olanlar ''Sağlık Teknikeri'' olarak hastanelerde ve özel kliniklerde çalışabilir. Ağız ve Diş Sağlığı (MYO) nedir, bu bölümden mezun olanların iş olanakları neler? Merak edenler için detaylı bir şekilde derledik.
#Ağız Ve Diş Sağlığı (Myo) Bölümü Nedir?Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) katılarak üniversite hayatı için adım atan gençler, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) tercih ve yerleştirme sürecini beklerken, bazı bölümlerin taban puanları, iş imkanları ve ders içeriklerini araştırmaya başladı. Sağlık sektörü alanında bir kariyer planlaması yapmak isteyen gençler, 'Ağız ve Diş Sağlığı' bölümü hakkında bilgi edinmek ve bölümün taban puanlarını öğrenmek istiyor. Peki, Ağız ve Diş Sağlığı bölümü nedir?
#Ağız Ve Diş Sağlığı BölümüBirçok insan gün içerisinde ya da gece uyurken istemsizce gerek iş yoğunluğu, gerekse günlük yoğunluk gibi nedenlerle ciddi bir stres dalgası yaşayabiliyor. Bu stres, zaman zaman fizyolojiye yansıyor ve kişilerin istem dışı davranışlarında da belirgin bir artışa yol açabiliyor. Diş sıkma alışkanlığı da bu davranışlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü’nden Uz. Dr. Esma Geçkili, diş sıkma ve gıcırdatma ile ilgili bilgi verdi.
#Ağız Sağlığı16 yaşındaki Sevim, günlüğü 60 liraya ailesiyle birlikte bir fındık bahçesinde çalışıyor. Hiçbir şey onu hayallerinden alıkoyamıyor, “Yazılımcı olacağım” diyor. Azize 17 yaşında... Okul tatil olduğundan beri kayısı tarlasında ter döküyor. Resim öğretmeni olmak istiyor. Kardeşi Ahmet’in hayali diş hekimliği... Türkiye’de sayıları 400 bini aşan çocuk mevsimlik işçilerden sadece 22 bini okula kayıtlı. Onlardan da şanslı olanlar okula devam edebiliyor. 16 yaşındaki Mahsun gibi 12 kardeşi için ağlaya ağlaya okulu bırakıp tarlada çalışmaya giden binlercesi var. Ders zili tarladaki kimi çocuklar için hiç çalmayacak...
#Çocuk İşçilerEge Üniversitesi birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 2. maddesi uyarınca aşağıda detayları yer alan unvan ve niteliklerde Sözleşmeli Personel alımı yapılacak. Peki, Ege Üniversitesi personel alımı başvuru şartları neler olacak? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#EgeBinlerce yıl önce yaşamış insan kalıntılarından elde edilen diş örneklerinden antik DNA elde edip analizini gerçekleştiren Dr. Gülşah Merve Kılınç geliştirdiği proje ve çalışmalarla pek çok kişiye ilham oluyor. Antik DNA yöntemiyle hastalıkların binlerce yıllık kökenine inildiğini aktaran Dr. Kılınç,“Ağız mikrobiyatasının evrimi hakkında daha fazla bilgi sahibi olarak, modern sağlık sorunlarıyla daha etkili mücadele yöntemleri geliştirebiliriz” dedi.
#Antik DNAAntioksidan, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan bu küçücük kırmızı tanecikler birçok hastalığa derman olduğu biliniyordu. Ancak kızılcık ile ilgili yapılan son çalışmanın sonuçları daha da çarpıcı...
#Kalp SağlığıTürkiye ülkesi yedi coğrafi bölgeden oluşarak dikkatleri üzerine çeken bir ülkedir. Aynı zamanda ülkemizin üç tarafı da denizlerle çevrilidir. Bu bölgeleri içine alan kategorilere ayrılmış 81 adet il vardır. Bingöl de bu 81 il arasında yerini almaktadır. Doğal yapısıyla yöresel lezzetleriyle turistik değeri olan yerleriyle bilinmektedir. Bingöl hangi bölgededir, haritada nerededir, ilçeleri, haritası, nüfusu ve iklimi hakkında bilgileri detaylı olarak yer verdik.
#Bingöl Hangi Bölgede Haritada Nerede?Merakla beklenen YKS sonuçları nihayet açıklandı. 2 yıllık (Önlisans) bölümlerin 2021 Üniversite Taban Puanları, üniversite sınavına giren öğrenciler tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. İstedikleri üniversite için tercih yapacak olan üniversite adayların, bölümlerin sıralamaları ve taban puanlarını öğrenmesi gerekiyor. İşte, 2 yıllık, 4 yıllık önlisans üniversite bölümleri taban puanları ve başarı sıralamaları 2021
#Sayısal BölümlerÖzene bezene seçip bir karpuz aldınız, nasıl çıkacak diye heyecanla kesiyorsunuz ve bir bakıyorsunuz içinde çatlaklar. Kesin çok iyi olgunlaştığındandır diye düşünüyorsunuz ve önemsemiyorsunuz ama içindeki o çatlaklar bir tehlikenin habercisi olabilir mi?
#Hekstra