Adana kebabı haberleri sayfasında Adana kebabı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 815 Adana kebabı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Adana’dan İstanbul’a gelmiş birçok kişi İstanbul’da güzel et işi ya da Adana dürüm yapan yer arar. Bir süre aradıktan ve denedikten sonra umutsuzluğa düşer. Eğer siz de bu umutsuzluğa düşen biriyseniz, size muhteşem önerilerimiz var. Evet, Adana dürüm Adana’da yenir ama İstanbul’da da bu işi gerçekten layıkıyla yapan yerler var. Yediniz mi bir daha yiyeceğiniz, lezzetiyle parmak ısırtan yerler bunlar. İşte İstanbul’da en iyi Adana dürümü yiyebileceğiniz mekânlar…
#OcakbaşıAdana’ya özgü bir tarif olan Adana kebabı, Türk mutfağında en sevilen kebap çeşitlerinin başında gelir. Adana kebabı MasterChef programıyla birlikte yeniden gündeme gelmişken, sizlere Adana kebabı hangi etten yapılır, dağılmaması için ne yapmalı gibi Adana kebabı hazırlanışı ile ilgili püf noktalardan bahsetmek istedik. İşte Adana kebabı ile ilgili merak edilenler…
#Adana Kebabı MasterchefHep etleriyle anılıyor ama Adana’nın yöresel baharat çeşitleri, biber salçası ve sarımsakla farklılaştırdığı fellah köftesi de çok özel bir tat... Sarılma ve kesilme tekniğiyle yıldızlaşan karakuş tatlısıysa her zaman favorim. Adana deniz mahsulleri bakımından da çok zengin. Tüm dünyada talep gören ve oldukça yüksek fiyata satılan mumlu havyar, bölge gastronomisine değer katacak ürünlere en güzel örneklerden biri...
#Adana MutfağıAdana Kebabı Adana mutfağının geleneksel tariflerinden biridir. Adana kebabını diğer kebap türlerinden ayıran en önemli özellik ise, Adana'ya özgü, ‘zırh’ adı verilen, satıra benzer bir bıçak ile elde kıyılan parça et ile olmasıdır. Gelinim Mutfakta’ da gelinlerden istenen Adana kebabı ile yeniden gündeme gelen bu eşsiz lezzetin yapılışı malzemeleri haberimizde…
#Adana KebabıDünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan ve 10 binden fazla lezzetin oylamaya sunulduğu TasteAtlas sitesinin 2020 yılı ödülleri belli oldu. Adana kebabı toplam 63 bin 402 oy sonucunda dünyanın en iyi 100 geleneksel lezzeti arasından ikincilik elde etti.
#Adana KebabıDünyaca ünlü bir yemek sitesinin Adana kebabına Margherita pizzanın ardından ikinci sırada yer vermesi, Adana’daki kebapçıları kızdırdı. Adana kebabının emek ürünü olduğunu söyleyen kebapçı ustası Yaşar Aydın, "Pizzanın birinci olmasını sağlayan lobilerdir. İnanıyorum ki bu yanlıştan dönüp Adana kebabını yakında birinciliğe yerleştireceklerdir" dedi.
#Adana KebabıAdana’da kebabın yanında tüketilen kırmızı biberin, portakaldan daha fazla C vitamini barındırıyor. Diyetisyen Hüsne Okatan, “Adana olarak çok şanslıyız. Kebabın yanında yediğimiz kırmızı biberde 3 katı C vitamini olduğu için günlük ihtiyacımızın 3 katını almış oluruz” dedi.
#Adana KebabıŞanlıurfalı ve Adanalı kebapçılar arasında en lezzetli kebabın kendilerine ait olduğu iddiasıyla yıllardır süren rekabeti devam ediyor. Şanlıurfalı ustalar, kebabın diyarının Şanlıurfa olduğunu, jüri önünde yarışmaya hazır olduklarını belirterek, "Hodri meydan" dedi. Adanalı ustalar ise kebap yemek için Adana'ya dünyanın her yerinden turistlerin geldiğini belirterek, İnsanlar kebap yemek için en çok hangi kente giriş-çıkış yapıyor, araştırılsın ifadelerini kullandı.
#Adana KebabıCNN Travel yazarı Lisa Morrow'un geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin en sevilen yemekleri listesinde Adana kebabına yer vermemesi kent sakinleri ve kebapçılar tarafından tepkiyle karşılandı. Listeyi görünce çok üzüldüğünü kaydeden kebapçı Yaşar Aydın, "Bunu yapanların Adana'ya karşı bir husumeti olduğunu düşünüyorum. Adana kebabı bu listenin başında olmalıydı dedi.
#AdanaAdana Kebabı’nı diğer kebap türlerinden ayıran en önemli özellik, Adana'ya özgü, ‘zırh’ adı verilen, satıra benzer bir bıçak ile elde kıyılan parça ettir. Adana Kebabı'nın servisi, tamamlayıcı unsurlar olan yeşillik, sumaklı soğan salatası ve salatayla yapılmalıdır. Peki, Adana kebabı nasıl yapılır? Evde adana kebabı tarifi…
#Adana Kebabı Nasıl YapılırJAPONYA'dan yöresel lezzetleri tanımak ve yapımını öğrenmek için Adana'ya gelen Kumi Okabe (48) ve Meiko Ueyama (50), bir restoranda hünerlerini sergiledi. Yemek yaparken oldukça eğlenceli vakit geçirdiğini belirten Kumi Okabe, "Japonya'da bu yemeklerin yapılması biraz zor olabilir, ama deneyeceğim" dedi.
#Kumi OkabeAfyonkarahisar'da Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından teşhir edilen iki firmanın kullandığı Adana kebabında kuyruk yağı yerine domuz yağının çıkmasının ardından bir açıklama yapan, Afyonkarahisar Kasaplar ve Sucukçular Odası Başkanı İbrahim Yörük, kuyruk yağının Konya'dan geldiğini söylemişti. Bunun üzerine açıklamalarda bulunan Konya Kasaplar Odası Başkanı Davut Balbaloğlu bu iddiayı yalanladı ve meslektaşının özür dilememesi halinde iftira davası açacaklarını bildirdi.
#Tarım Ve Orman BakanlığıAdana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, 15 yıl önce gerçek lezzet ve özellikleriyle gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla tescil ettirdikleri Adana Kebabı'na, uluslararası olarak da coğrafi işaret almak için tescil başvuru yaptıklarını söyledi.
#Adana KebabıUluslararası Altın Koza Film Festivali’ne, Adana’ya gelip meslektaşım Mehmet Uluğtürkan’la buluşmamak olmazdı. Çukurova bölgesinin ekonomi gazetesi Refleks’in yayın yönetmenliğini yapan Uluğtürkan, çok satan tarihi romanların da yazarı. Son romanı “Rüsumat”, Kurtuluş Savaşı’nda Ruslardan alınan cephaneyi İnebolu’ya taşıyan, düşman donanmasından gizlenmek için önce batırılıp sonra yüzdürülen efsane geminin hikayesi.
#Mehmet UluğtürkanKebaba limon sıkılır mı sorusu, sosyal medyayı ikiye ayırmaya devam ediyor. Adana ve çevre iller ile özdeşleşmiş olan kıyma şiş kebabına limon sıkılır mı sorusu, MAsterChef ile bir kez daha gündeme geldi. Geçtiğimiz yıl da benzer bir tartışmanın olduğu yarışmada, Mehmet Şef limon sıkmanın yanlış olduğunu vurgularken Somer Şef tam aksini iddia ederek sıkılacağını ifade etmiş, sosyal medyayı ikiye ayıran bir tartışmaya neden olmuştu. Peki, işin aslı dikkate alındığında kebaba limon sıkılır mı? İşte, o konuda mantıksal çerçevede bazı yanıtlar.
#Kebaba LimonMasterChef mavi takım kaptanı kim oldu, kim kazandı? 23 Eylül Pazartesi akşamı kıran kırana geçen mücadele sonrası yanıtını buldu. Yudum'un elenmesinin ardından heyecanına hız kesmeden devam MasterChef Türkiye'nin dün geceki son bölümünde, yarışmacılar haftanın mavi takım kaptanı olabilmek için 'Adana kebabı' hazırladı. Oldukça zor ve teknik isteyen kebabı en başarılı yaparak Danilo, Somer ve Mehmet Şef'in değerlendirmesinden geçen isimler; Semih, Akın, Muratcan, Emre ve Nevzat oldu. Rakiplerinden daha iyi yapan bir yarışmacı mavi takım kaptanı olurken, kırmızı takımın kaptanını seçme hakkı kazandı. Öte yandan kaptanların belirlenmesinin ardından yeni kırmızı ve mavi takım belli oldu. Peki, dün akşam MasterChef kim kazandı, kaptan kim oldu? İşte, 23 Eylül 2024 MasterChef haftanın yeni takımları ve mavi takım kaptanlığını kazanan isim...
#Masterchef Mavi Takım KaptanıMasterChef Akın Kızıltaş kimdir, izleyenler tarafından merak konusu oldu. Ana kadroya yedeklerden giren ve hazırladığı tabaklarla iddiasını ortaya koyan MasterChef Türkiye yarışmacısı Akın Kızıltaş, 10 yıldan fazla bir süredir mutfak sektöründe çalışıyor. Aşçılığın aile mesleği olduğunu söyleyen MasterChef Akın, özellikle et yemeklerinde gösterdiği performans ile adından söz ettiriyor. Peki, MasterChef Akın kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, MasterChef Türkiye yarışmacısı Akın Kızıltaş'ın hayatı ve biyografisi.
#Masterchef Akın KızıltaşElazığ'da bir işletmenin yemek ücretleri müşterileri şaşırtırken vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. İşletme sahibi Fuat Demirbağ, 'Biz sürümden kazanıyoruz. Normalde Adana kebabı batıda 300 ila 500 liradan satanlar da var. 500 liraya kebap olmaz. Her şeyin bir maliyeti olur, bin maliyeti olmaz.' şeklinde konuştu.
#ElazığEyüpsultan’da açılan Arça Restaurant&Grill, Türk mutfağının başarılı örneklerini tadabileceğiniz bir lokanta. Mövenpick Hotel’in teras katındaki mekânın menüsünde lahmacun ve pide de var, usta ellerden çıkan kebaplar ve çok çeşitli yöresel mezeler de...
#Arça Restaurant&GrillAdana kebabı, Adana'ya özgü, ‘zırh’ adı verilen, satıra benzer bir bıçak ile elde kıyılan parça etten yapılan bir kebap çeşididir. Adana kebabının servisini yaparken yeşillik, sumaklı soğan salatası veya salata tercih edilir. Peki, Adana kebap nasıl yapılır?
#Adana KebapAdana’dan İstanbul’a gelmiş birçok kişi İstanbul’da güzel et işi ya da Adana dürüm yapan yer arar. Bir süre aradıktan ve denedikten sonra umutsuzluğa düşer. Eğer siz de bu umutsuzluğa düşen biriyseniz, size muhteşem önerilerimiz var. Evet, Adana dürüm Adana’da yenir ama İstanbul’da da bu işi gerçekten layıkıyla yapan yerler var. Yediniz mi bir daha yiyeceğiniz, lezzetiyle parmak ısırtan yerler bunlar. İşte İstanbul’da en iyi Adana dürümü yiyebileceğiniz mekânlar…
#OcakbaşıDünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan TasteAtlas sitesinin 2020 yılı ödülleri belli oldu. Toplam 63 bin 402 oy sonucunda dünyanın en iyi 100 geleneksel lezzeti seçildi. Listede Türk lezzetleri önemli yer tutarken ikinciliği Adana kebabı aldı.
#TasteatlasAdana’ya özgü bir tarif olan Adana kebabı, Türk mutfağında en sevilen kebap çeşitlerinin başında gelir. Adana kebabı MasterChef programıyla birlikte yeniden gündeme gelmişken, sizlere Adana kebabı hangi etten yapılır, dağılmaması için ne yapmalı gibi Adana kebabı hazırlanışı ile ilgili püf noktalardan bahsetmek istedik. İşte Adana kebabı ile ilgili merak edilenler…
#Adana Kebabı MasterchefYeni yazı dizimizde sizleri alıp Ankara’nın cadde ve sokaklarında bir gezintiye çıkarıyoruz... Gezinti esnasında sizin ve sevdiklerinizin “Hatırası Var” dediğiniz, güzelliklerle süslenmiş yer ve mekânlarla yeniden hemhal olup birlikte geçirdiğiniz hoş anılarınızı canlandırmak ve geçmişle bir nevi hasret gidermek... Dertleşmek belki de... Hazırsanız başlayalım...
#Hatırası VarArtık İstanbullular tarafından da kabul görmekten öte sevildiğini kimse inkâr edemez. Farklılıkların kesiştiği noktada bir günah keçisi olarak görülen kebabı simge olarak değil de bir kültür unsuru ve günümüzün yadsınamayacak bir gerçeği olarak anlamaya çalışmak ve kabullenmek bana çok daha anlamlı geliyor.
#AdanaVedat Milor... O gastronomi dünyasının adeta ‘rockstar’ı, sözü en çok geçen isimlerinden... Yeme-içme konusundaki eleştirileri, analizleri çok seviliyor. Bizim de yazarımız. Kendisiyle yeni başlayan programı ‘Vedat Milor’la Tadına Doyamadım’ için buluştuk; yemeğe bakışını, lezzeti, seçici olmayı, sosyal medyayla ilişkisini, yediği ilginç tatları konuştuk: “Ben daha çok lezzete bakıyorum. Bence yemek sunum odaklı olmamalı.”
#Vedat MilorGeleneksel yemekleri tanıtmasıyla ve gastronomi araştırmalarıyla bilinen Hırvatistan merkezli seyahat rehberi Taste Atlas, 2023’ün en iyi dana eti yemeklerini listeledi. 24 lezzetin yer aldığı listeye ülkemizden Türk mutfağının zengin lezzetlerinden biri olan Çökertme kebabı dahil edildi. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza 'Ülkemizde kebapların peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. İşte 8 şehirden birbirinden lezzetli 8 öneri...
#RotaYarın kalabalık arkadaş gruplarını evinde ağırlamak isteyenlere bitki temelli atıştırmalıklar hazırladım. Makarna, milföy, patates gibi kolay bulunabilir ve bolca yapması ekonomik olan seçenekleri tercih ettim. Hepsi hem pratik hem de mutfakta çok vakit geçirmeden de herkesi mutlu edebileceğiniz tarifler...
#Yeni YılTHY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat 2033 hedeflerini anlattı. 813 uçaklık bir filo ve yılda 171 milyon yolcu heyecanını paylaştı. Hedeflerinin 3.9 milyon ton kargo kapasitesine ulaşmak ve 144 milyar dolarlık ekonomik katkı yaratmak olduğunu belirten Bolat, “150 binden fazla çalışanımızla gelirimizi 52.2 milyar dolara çıkarmayı planlıyoruz” dedi.
#THYLüle kebabı, kıymadan hazırlanan bir kebap türü. Uzunlamasına şişe takılıp mangalda yapılır. Çeşitli kaynaklara göre Lüle ve Adana kebabı aynı yiyecektir. Dış görünüşü olarak silah lülesine benzediğinden dolayı bu şekilde adlandırılmıştır. Peki, Azerbaycan lüle kebap nasıl yapılır? MasterChef lüle kebabı tarifi ve malzemeleri...
#Lüle KebabıBirçok birey tarafından adananın yemek lezzetleri sevilmektedir. Bu nedenle bireyler ana yemek lezzetleri merak etmekte ve sık sık Adana Yemekleri - Adana'da ne yenir ve neyi meşhur? Adana mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Gibi sorular bulunmaktadır. Bu ve benzeri soruların cevaplarını sizler için derledik.
#Adana Yemekleri