açık ders haberleri sayfasında açık ders hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 10307 açık ders haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Açık Ders Malzemeleri, öğretim kaynaklarının internet üzerinden aktarımı esasına dayanmaktadır. 2000 yılında Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nün (MIT) öncülüğünde ilk kez ortaya çıkmıştır. Günümüzde 19 ülkeden 200'e yakın kuruluşun yer aldığı 'Open Courseware Consortium' adı altında uluslarası bir nitelik kazanmıştır. İşte, açık ders malzemeleri hakkında merak edilenler...
#Açık Ders Malzemeleri Nedir?Kadir Has Üniversitesi’nde herkesin katılım sağlayabileceği ‘Açık Ders’ 6 Ekim’de başlıyor. Ocak ayının sonuna kadar devam edecek olan ‘Açık Ders’ programında 4 farklı konuda ders bulunuyor. Katılım sağlayanlara ders sonunda Üstün Başarı, Başarı Sertifikası veya tavsiye mektubu kazanma şansı verilecek.
#ÜniversiteBilim meraklılarının bir araya geldiği Boğaziçi Üniversitesi Açık Ders bahar dönemi başladı. ‘Yaşamdan Bilime, Bilimden Yaşama’ temalı ilk seminerde konuşan Prof. Dr. Bora Garipcan, vücutla etkileşen malzemelerin insan yaşamındaki önemini anlattı.
#Boğaziçi ÜniversitesiBoğaziçi Üniversitesi’nin BU + Etkinlikleri kapsamında ilk kez 2016 Bahar döneminde başlayan; sosyal, beşerî ve fen bilimleri alanlarında son gelişmeleri takip etmeye meraklı toplumun her kesimine seslenen “Açık Ders”lerin 2017 -2018 programı bu kez ‘’Her Yönüyle Çocuk’’a odaklanacak.
#Açık DersKadir Has Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Berker, “İç içe ayrılıkların edebiyatları: Vizyenos, Seyfettin, Armen” dersini ‘herkese açık’ olarak verecek. Dersler 11 Ekim Çarşamba günü başlayacak.
#Kadir HasBoğaziçi Üniversitesi’nin ‘’Bilimden Yaşama, Yaşamdan Bilime’’ temalı ‘’Açık Ders’’leri Doç. Dr. Rana Sanyal’ın semineriyle devam ediyor. Sanyal, global ölçekte yeni ilaç araştırmalarında atılan adımları ve bu alandaki potansiyel gelişmeleri aktarırken sürdürmekte olduğu ilaç araştırmalarından da örnekler verecek.
#BoğaziçiBoğaziçi Üniversitesi’nin BU + Etkinlikleri kapsamında, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin katkılarıyla, bilimsel konulara ilgi duyan herkes için başlattığı “Açık Dersler” 2017 Bahar döneminde Beşiktaş Belediyesi işbirliği ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) desteğiyle gerçekleşecek yeni seminerlerle devam ediyor.
#BoğaziçiBoğaziçi Üniversitesi’nin bilimsel konulara ilgi duyan herkes için başlattığı ve Sarıyer Belediyesi iş birliğinde süren üçüncü döneminde 28 Mart Salı günü stresin sinir sisteminin üzerindeki etkileri tartışılacak.
#BoğaziçiBoğaziçi Üniversitesi’nin bilimsel merak, özgür düşünce ve yaratıcı fikirlerin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla başlattığı ‘Açık Ders’ seminer dizisini internetten yayınlamaya başladı. Farklı temalar altında psikolojiden bilgisayar mühendisliğine, fizikten dilbilime birçok alandaki gelişmelerin paylaşıldığı dersler Youtube kanalından bilim meraklılarının izlemesi için hazırlandı.
#Açık DersBoğaziçi Üniversitesi’nin BU + Etkinlikleri kapsamında sosyal, beşeri ve fen bilimlerini kapsayan “Açık Ders” adı altında düzenlediği seminer dizisinin 5 Ocak 2017 tarihindeki konuğu Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Yaman Barlas olacak.
#BoğaziçiBoğaziçi Üniversitesi’nin bilimsel merak, özgür düşünce ve yaratıcı fikirlerin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla başlattığı “Açık Ders”lerin ikinci dönemi, Prof. Dr. Yağmur Denizhan belirsizlik ve kaos temalarına yer vereceği dersle devam ediyor.
#BoğaziçiAkademisyenler tarafından yürütülecek yeni bir seminer programı başlatılıyor. Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyelerinin sürdüreceği ve isteyen herkesin katılabileceği ‘Açık Ders’ seminer programı bilimsel merak, özgür düşünce ve yaratıcı fikirlerin oluşmasına katkıda bulunacak bilgi ve tartışmaları toplumun her kesimine ulaştırmayı hedefliyor. İlk ders 19 Nisan’da.
#Boğaziçi ÜniversitesiTÜBA olarak bilinen Türkiye Bilimler Akademisi, Türkiye’de tüm bilim alanlarındaki araştırmaları, bilim insanlığını ve araştırıcılığı özendirmek ve bu alanlarda emeği geçenleri onurlandırmak; gençleri bilim ve araştırma alanına yöneltmek; Türkiye’deki bilim insanları ve araştırıcıların toplumsal statülerinin yükseltilmesi ve korunmasına çalışmak; bilim ve araştırma standartlarının yükseltilmesine yardım etmek amacıyla 1993'de kurulan, tüzel kişiliğe, bilimsel, idari ve mali özerkliğe sahip yüksek bilim kuruluşu, Türkiye'nin ulusal bilimler akademisidir.
#TübaMaskeli ve mesafeli de olsak hayat pandemi öncesi düzene dönüyor gibi. Okullar açıldı, öğretmenler öğrencilerine, öğrenciler arkadaşlarına kavuştu. Peki 1.5 yıllık aradan sonra okula dönmek nasıl bir his? İşte öğretmen, veli ve öğrenci görüşleriyle yüz yüze eğitime dönüşün özeti...
#OkulÜlkemizde öğretmen adayları pek çok diğer ülkede de olduğu gibi eğitim fakültelerinde hem eğitim verecekleri alanda hem de eğitimbilim alanlarında yetiştiriliyor ve mezun ediliyor. Mezun olan eğitim fakülteliler ister Milli Eğitim Bakanlığı’nda, ister özel öğretim kurumlarında çalışsınlar öğretmen adıyla anılıyor.
#EğitimAylarca öğretmenler maaş alamadığı için zor durumda kalan, eğitimi aksayan Doğa Koleji’nin İTÜ’ye geçişinde son aşama tamamlanmak üzere. 102 kampusta 8 bini öğretmen, 5 bini personel olmak üzere 13 bin çalışanı olan kurumda yönetimin başına geçen İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü, İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji kurucu temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Karaca ile son durumu konuştuk.
#İtüAylarca öğretmenler maaş alamadığı için zor durumda kalan, eğitimi aksayan Doğa Koleji’nin İTÜ’ye geçişinde son aşama tamamlanmak üzere. 102 kampusta 8 bini öğretmen, 5 bini personel olmak üzere 13 bin çalışanı olan kurumda yönetimin başına geçen İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü, İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji kurucu temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Karaca ile son durumu konuştuk.
#YazarUzaktan eğitimde ilk ders bugün başlıyor. Koronavirüs önlemleri kapsamında evler okula dönecek. Milli Eğitim Bakanlığı, TRT’de yayınlanacak ilkokul, ortaokul ve liseler için ‘eba (eğitim bilişim ağı) TV uzaktan eğitim programı’nı açıkladı. Her kademe için haftalık ders programı belirlendi. Üniversiteler de online eğitime başlıyor. İşte uzaktan eğitimin detayları...
#GazetehaberleriAçık Ders Malzemeleri, öğretim kaynaklarının internet üzerinden aktarımı esasına dayanmaktadır. 2000 yılında Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nün (MIT) öncülüğünde ilk kez ortaya çıkmıştır. Günümüzde 19 ülkeden 200'e yakın kuruluşun yer aldığı 'Open Courseware Consortium' adı altında uluslarası bir nitelik kazanmıştır. İşte, açık ders malzemeleri hakkında merak edilenler...
#Açık Ders Malzemeleri Nedir?YÖK Başkanı Yekta Saraç, "23 Mart'ta uzaktan eğitim kapasitesine sahip üniversitelerimizde dijital imkânlarla uzaktan öğretim süreci başlayacak. Bu kapasiteye sahip olmayan üniversiteler için de 23 Mart'ta açık ders malzemeleri havuzu açılacak. İçeriğe destek olmak ve bu alanda çeşitliliği arttırmak amacıyla TRT tarafından YÖK'e tahsis edilecek kanal üzerinden daha geniş öğrenci kitlesinin aldığı ortak dersler yayınlanacak" dedi.
#YökYÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, ''23 Mart'ta uzaktan eğitim kapasitesine sahip üniversitelerimizde dijital imkanlarla uzaktan öğretim süreci başlayacak. Bu kapasiteye sahip olmayan üniversiteler için de 23 Mart'ta açık ders malzemeleri havuzu açılacaktır" dedi.
#YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta SaraçYÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, ''23 Mart'ta uzaktan eğitim kapasitesine sahip üniversitelerimizde dijital imkanlarla uzaktan öğretim süreci başlayacak. Bu kapasiteye sahip olmayan üniversiteler için de 23 Mart'ta açık ders malzemeleri havuzu açılacaktır" dedi.
#YÖK BaşkanıHer yıl 25 Nisan’da düzenlenen Uluslararası Futbol ve Dostluk Günü, 50’den fazla ülkedeki okullarda ve spor akademilerinde kutlandı. Rusya’nın öncülüğünde gerçekleşen ve Türkiye’nin de yer aldığı ‘Dostluk için futbol’ organizasyonu öncülüğünde gerçekleşen kutlamalar çerçevesinde 40 binden fazla katılımcının yer aldığı 200’den fazla etkinlik düzenlendi.
#Dostluk İçin Futbol1964 yılında Türk kütüphaneciler Derneği’nin öncülüğünde başlatılan Kütüphane Haftası, mart ayının son haftası içinde kutlanıyor. Kütüphane Haftası’nın temel amacı, toplumda kütüphane ve kütüphanecilik hizmetlerinde farkındalığın oluşturulması yatarken, asıl hedef okuma alışkanlığının kazandırılması ve bilgi hizmetlerine toplumsal duyarlılığın sağlanması.
#Kütüphane HaftasıTürk yükseköğretim tarihinde bir ilki oluşturacak ‘Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi’, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde düzenlenen törenle başlatıldı. Projeyle üniversitelerde artık öğretim üyeleri ile öğrenciler, ‘LMS’ ağı üzerinden interaktif iletişime geçerek derslerini ve projelerini yüz yüze eğitimin yanında dijital ortamda da sürdürecek.
#YÖKYÖK tarafında, tüm üniversitelerde uluslararası standartlarda ‘Açık Akademik Arşiv Sistemi’ kurulması ve üniversite arşivlerinin ‘Avrupa Açık Erişim Altyapısı’ ile bütünleşmesi için çalışmalara başlandı. Bu kapsamda, her üniversitede ‘açık erişim ve açık bilim’ ile ilgili çalışmalardan sorumlu rektör veya rektör yardımcısı başkanlığında bir komisyon oluşturulacak.
#YÖKGünümüz bilgi toplumunda tüm alanlarda üretim ve gelişim, bilgi ve teknolojiye dayalı olarak gerçekleştiriliyior. Bu bağlamda, bireylerin mesleki ve günlük yaşamlarında teknolojiyi etkin bir biçimde kullanarak gereksinim duydukları bilgilere kolay ve hızlı bir biçimde erişmeleri, bu bilgileri kullanmaları ve yapılandırarak yeni bilgi üretmeleri oldukça önem kazanıyor.
#Uzaktan EğitimKadir Has Üniversitesi’nde herkesin katılım sağlayabileceği ‘Açık Ders’ 6 Ekim’de başlıyor. Ocak ayının sonuna kadar devam edecek olan ‘Açık Ders’ programında 4 farklı konuda ders bulunuyor. Katılım sağlayanlara ders sonunda Üstün Başarı, Başarı Sertifikası veya tavsiye mektubu kazanma şansı verilecek.
#ÜniversiteBoğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, "1766, 1894 tarihlerinde Marmara'da büyük depremler olmuş. Burası tarihte birçok depreme maruz kalmış, burada bir enerji birikiyor. Bir gün mutlaka olacak, bundan kaçışımız yok. Marmara'da 1900'lerden sonra 4'ten büyük depremler var ama 7'lik bir deprem İzmit'ten başka görmüyoruz." dedi.
#Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi