Abidin Dino ölüm yıl dönümünde unutulmadı. Çok yönlü bir kültür adamı olan Abidin Dino, çağdaş Türk resminin öncülerindendir. Paris'te yaşamını yitiren Abidin Dino'nun cenazesi İstanbul'a getirilerek Aşiyan'daki aile mezarlığında defnedildi. Peki, Abidin Dino kimdir, ne zaman öldü? Abidin Dino'nun hayatıyla ilgili bilgiler...
#Abidin DinoTürkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra genç Cumhuriyet çok sayıda kıymetli bilim insanın ve sanat insanın yetişmesine de ön ayak olmuştur. Ya da o günün ikliminde pek çok sanatçı ve bilim insanı yetişmiştir. 1913 doğumlu Abidin Dino da işte böylesi bir dönemde yetişmiş ve dünya çapında tanınan bir ressam ve kültür sanat insanı olmuştur. İşte, Abidin Dino kimdir, hayatı, eserleri ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
#Abidin Dino Kimdir?Abidin Dino 106. doğun gününde Google tarafından Doodle olarak özel bir tema ile ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Peki Abidin Dino kimdi? Nazım Hikmet'in bugünlere kadar taşınmış aslında şiirin bir parçası olan sözü 'Mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin?' ile de hafızalara kazınmıştır. Abidin Dino aynı zamanda Nazım Hikmet'in kitap kapaklarını da tasarlamıştır.
#Abidin Dino“Acaba sevdiğim şiiri, şairin söylemek istediğini anladığım için mi yoksa bambaşka bir anlam yükleyerek mi sevmiştim?” Haluk Oral bu soruyla hazırlıyor ‘Şiir Hikâyeleri’ kitabını... Sevilen şiirlerin perde arkasını anlattığı bu kitapla edebiyat dünyasında zevkli bir gezintiye çıkacaksınız.
#ŞiirTürk Edebiyatının önemli yazarlarından olan Yaşar Kemal sözleri ve eserleriyle tarihten bugüne iz bırakan isimlerdendir. 6 Ekim’de doğan Yaşar Kemal’in doğduğu tarih bugün şiirleri ve sözleriyle anılıyor. Peki, Yaşar Kemal kimdir, kaç yılında hangi tarihte doğdu? İşte en güzel Yaşar Kemal sözleri…
#Yaşar Kemalİstanbul’un kültür şövalyesi olarak ünlenen Şakir Eczacıbaşı’nın, ölümünden kısa bir süre önce tamamladığı anıları ‘Çağrışımlar, Tanıklıklar, Dostluklar’ adıyla bu hafta satışa sunulacak. Remzi Kitabevi’nden çıkan ve bir dönemin kültür, sanat, spor, basın ve iş dünyasından renkli anekdotların sunulduğu kitapta Şakir Eczacıbaşı’nın 784 sayfalık hatıratında dönemin toplumsal ve kültürel çalkantılarını anlatırken, yakın tarihimiz açısından önemli olaylara ve ünlü kişilere yer alıyor