Çalışma hayatına adım atarken en fazla "hakların" neler olduğu merak konusu olmaktadır. Belli mesleklerin alanının ise özel kanunlarla düzenlendiği görülmektedir. 5953 sayılı Kanunun böyle bir kanundur. İşte ilgiyle okuyacağınız 5953 sayılı Kanun nedir, hangi hakları kapsar konularını sizler için derledik.
#5953 Sayılı Kanun'Üst düzey mesleki ehliyet' anlamına gelen 'Sürekli Basın Kartı' mevzuatına ilişkin tartışmaları alevlendirecek bir örnek yaşandı. Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü'nün makam şoförü 'sürekli basın kartı' aldı... Kartı, en az 20 yıl fiilen gazetecilik yapan ya da gazetecilikle ilişkili görevi olanlar hak ediyor.
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, internette Dezenformasyon Düzenlemesi ile ilgli olarak, 'Avrupa Dijital Hizmetler Yasası internette bir dönüm noktası. Bu yasanın içeriğine baktığımızda; gerçek hayatta yasa dışı olanın, internet ortamında da yasa dışı olması gerektiği ilkesi esas alınıyor.' dedi
#AK PartiTürkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Basın Kartı Yönetmeliği’nin iptali için Danıştay’da dava açtı. Davanın dilekçesinde "Hiçbir hukuksal gerekçeye dayanmayan, Türkiye’nin en çok sarı basın kartı üyesine sahip davacılardan görüş dahi alınmadan çıkarılan yönetmelik tamamen siyasi gerekçeyle değiştirilmiştir" denildi.
#Basın KartıTürkiye’de yaklaşık 17 milyon hanede TV bulunuyor. İzlenilirlikleri, çeşitli sosyal ve kültürel statüye sahip denekler üzerinden, farklı profiller oluşturularak ölçülüyor. Bugün ulusal yayın yapan kanalların izlenilirlikleri ortalama yüzde 15 ve üzerinde iken; meteroloji mühendislerinin çoğunlukla istihdam edildiği haber kanallarında bu oran yüzde 0.1 ila yüzde 1.5 arasında değişiyor. Neden acaba?