Türkiye'de dört kişilik bir aile için restorandaki iftar sofrasının maliyeti yaklaşık 74 lira olurken, orucunu 5 yıldızlı otellerde açmak isteyenler genellikle açık büfe organize edilen iftarlar için kişi başına 85-285 lira ödeyecek. Ramazanın vazgeçilmez iftariyeliği hurmanın kilogram fiyatı 10-120 lira arasında değişirken, pastırmanın da kilogramı 75-130 liradan satılıyo
#Ramazanİlk iftarlar yapıldı. Oteller, restoranlar ve lokantaların iftar mönülerine bakıldığında oldukça geniş bir fiyat makası olduğu görülüyor. Hürriyet bu makasın her iki ucunu da araştırdı. Geçen yıla göre iftar mönüsü fiyatları yüzde 100 ila 150 arasında artmış durumda. En uygun iftar yemeğini 249 TL’ye veren lokanta da var, kişi başı 4 bin TL’yi aşan fiks mönüsü olan Boğaz manzaralı restoran da...
#İftarYılbaşı planları yapılmaya başladı. Kimi evde ailesi ve arkadaşları ile kimisi otellerde eğlence eşliğinde neler yapacağını şimdiden planlıyor. Evdeki programların vazgeçilmezi; yılbaşı süsleri, ışıklar, hindili menüler ve masa oyunları. Bazı vatandaşlar ise kayak otellerini hatta yurtdışı turlarını tercih ediyor. Planlar evden hatta yaşanılan şehirden uzaklaştıkça faturalar da kabarıyor...
#YılbaşıKredi kartları arasındaki rekabetin kızışması, birbirini izleyen kampanyalar milleri kullanarak yapılan seyahatlerin cazibesini artırdı. Mil programlı kredi kartı kullanıcıların sayısı katlanarak çoğalıyor. Alışverişlerini ücretsiz uçuşa çeviren, hobilerinin peşinde seyahat eden gezginlere tecrübelerini sorduk. Gezilerini ve millerini kullanma yöntemlerini anlattılar.
Kurban Bayramı'nın ilk gününe denk gelen yeni yıla, restoran veya lüks otellerin düzenlediği kutlama programları yerine evinde girecek vatandaşların 40-110 YTL arasında harcama yapmaları gerekiyor. Yyeni yıla evlerinde girecek olanlar kuracakları sofra için hazırlıklarını sürdürüyor.