İnşatta Yılbaşına Özel Fırsatlar

Güncelleme Tarihi:

İnşatta Yılbaşına Özel Fırsatlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2011 12:37

Yeni yıla yeni evde girmek için son fırsatlar

Haberin Devamı

İnşatta Yılbaşına Özel Fırsatlar
   
İnşatta Yılbaşına Özel Fırsatlar
  
İnşatta Yılbaşına Özel Fırsatlar
   
İnşatta Yılbaşına Özel Fırsatlar
   
İnşatta Yılbaşına Özel Fırsatlar

İnşatta Yılbaşına Özel Fırsatlar
  
İnşatta Yılbaşına Özel Fırsatlar
  
İnşatta Yılbaşına Özel Fırsatlar
  
İnşatta Yılbaşına Özel Fırsatlar
  
İnşatta Yılbaşına Özel Fırsatlar
   

 


GAYRİMENKUL sektöründe yeni yıla doğru kampanya rüzgarları esiyor. Konut üreticileri uygulamaya koydukları yeni yıl kampanyalarıyla müşterilere indirim ve ödeme kolaylığının yanı sıra yılbaşı hediyeleri de sunuyor. Biz de yeni yılda yeni bir ev sahibi olmak isteyenler için İnşaatta Fırsatlar dosyasında firmaların düzenlediği bu kampanyaları bir araya getiriyoruz. 

GAYRİMENKUL sektöründe yeni yıla piyasayı canlandırarak girmeye hazırlanan firmalar, uygulamaya koydukları yeni yıl kampanyalarıyla müşterilere indirim ve ödeme kolaylığının yanı sıra, farklı hediyelerle projelerine çekmeye çalışıyor. Yılbaşı çekilişlerinden, indirimlere, sıfır faiz kampanyalarından taksit ertelemeye kadar birçok kampanya, yılın son günlerinde peş peşe devreye giriyor. Firmalar, bu kampanyalarla yeni yıla kendi evlerinde girmek isteyenlerin oluşturduğu talebi kendi projelerine çekmeye çalışıyor. Bunda da, geçtiğimiz aylarda düzenlenen kampanyaların başarıyla ulaşması etkili oluyor. Yıl içinde yakaladıkları başarılı satış rakamlarını, mevsimsel durgunluğun yaşandığı bu dönemde aşmak isteyen firmalar, yeni yıla yeni ev sahibi olarak girme teklifi sunuyor. Biz de İnşaatta Fırsatlar dosyasında firmaların düzenlediği bu kampanyaları bir araya getiriyoruz.

Yılbaşı hediyeleri

Bu yılı beklediklerinden yüksek taleple kapatan gayrimenkul kuruluşları, yılın son günlerini de kampanyalara ayırdı. Eylülden itibaren neredeyse her gün yeni bir projenin tanıtılıp satışa çıktığı, devam eden projelerde ise kampanyaların hız kazandığı sektörde yılın son günleri de bu şekilde satışa çevrilmeye çalışılıyor. Firmaların sunduğu yılbaşı kampanyaları arasında, uygun fiyatlı konutların dışında en çok taksit erteleme dikkat çekiyor. Kuruluşlar, ev sahibi olanların taksitlerini ya teslimlere kadar erteliyor ya da 1 yıllık süreler veriyor. Bu kampanyaların dışında, enflasyon farkı olmadan sıfır faiz uygulama, komşusunu getirene taksit silme, peşinatı taksitlere bölme, peşin ödemelerde indirim gibi kampanyalar da düzenleniyor. Yılbaşı çekilişleri de bu döneme özel kampanyalar olarak dikkat çekiyor.

Konut almanın zamanı
Gayrimenkul firmalarının yaptığı bu kampanyalarla satış ofislerini ziyaret eden ya da kampanya hakkında bilgi almak isteyen müşterilerin sayısında önemli artış yaşandığına dikkat çekiliyor. Hızla gelişen yeni konut bölgelerinde, yaklaşık 90 bin liradan başlayan fiyatlarla taksit ödeyerek alınabilen daireler bulunuyor. Sektör tenmsilcileri, şu anda sektördeki şartların, konut almak isteyenler için fırsatları barındırdığını belirtiyor. Artık fiyatların düşme ihtimalinin, yükselme ihtimaline göre yok denecek kadar azaldığını ifade eden sektör temsilcileri, fiyat artışlarına dikkat çekiyor. Sektörde önümüzdeki günlerde fiyatların yükselmesi ve birçok firmanın zam yapması da bekleniyor.
Mütekabiliyet beklentisi
Sektörü hareketlendiren en önemli unsurda mütekabiliyet (karşılıklılık) yasasının kaldırılarak, yabancıya mülk satışının önünün açılacağı beklentisi oluyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın konuyu gündeme almasıyla heyecanlanan sektör temsilcileri, yabancıya yapılacak satışlarda konut sektörünün daha da hareketleneceğine vurgu yapıyor.

Haberin Devamı


Satışlar geçen seneye göre daha iyi gidiyor
SEKTÖR temsilcileri, bu yılın ekim-kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre daha iyi olduğunu belirterek, şu değerlendirmeyi yapıyor: "Sektörde pazarlama argümanlarını iyi kullanıyoruz. Ayrıca ekim ayında Van’da yaşanan deprem kararsız insanları dayanıklı yapılarda yaşamak için harekete geçirdi. Hem depremin bu etkisi hem de kampanyalar birbirini etkileyince, geçen yıla göre daha iyi bir ekim-kasım geçirdik. Piyasa çok kötü değil. Aralık’ta da iyi gideceğini düşünüyoruz."

Haberin Devamı

2012 için endişe yok
SEKTÖR temsilcileri, 2012 yılı için de 'temkinli bir iyimserliğe' sahip. Bu yılı iyi değerlendiren konut üreticileri 2012 için şu açıklamayı yapıyor: "2012'den endişemiz yok. Sektörde bir gerileme yaşanacağını düşünmüyoruz. Faiz artışı pazarları daraltacaktır ancak sektörün temel dinamikleri çok iyi. Yeni yılda konut fiyatları artış gösterebilir. Avrupa’nın borç krizi diğer ülkelere de yayılabilir ancak Türkiye'nin bu durumdan zarar göreceğini düşünmüyoruz. Tedbirlerimizi alıyoruz."

ATAKENT 3 YILIN SON KAMPANYASINDA İKİ SEÇENEK SUNUYOR
AVRUPA
Konutları Atakent 3’de, iki alternatifli kampanya kapsamında araya bankayı katmak istemeyenler yüzde 50 peşinat ödeyerek daire sahibi olabiliyor. Daha düşük peşinat ödeyebilenler ise bedelin yüzde 10'u ödeyip,

/images/100/0x0/55eac943f018fbb8f896a2cb
ara ödemeler yapıyor. Projede fiyatlar ise 261 bin liradan başlıyor.

Haberin Devamı

AVRUPA Konutları markasıyla 6 yılda 8 bin konutun inşasını tamamlayarak sahiplerine teslim eden Artaş İnşaat, ocak ayında satışa sunduğu Avrupa Konutları Atakent 3'te yılın son kampanyasını düzenliyor. Avrupa Konutları'nın Halkalı’da yarattığı yeni yaşam merkezi Atakent 3’de, iki alternatifli kampanya kapsamında yüzde 50 peşinat ve sıfır faiz ile daire sahibi olma imkanı sunuluyor. Projede fiyatlar ise 261 bin liradan başlıyor.
Bankayı istemeyene kampanya
İki alternatifli kampanyada isteyen yüzde 50 peşinatla, isteyen yüzde 10 peşinatla istediği daireye sahip oluyor. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere dört farklı konut tipinin bulunduğu projede fiyatlar 261 bin TL’den başlıyor. Avrupa Konutları, banka kredisi kullanmadan konut sahibi olmak isteyenler için yüzde 50 peşinatla özel ödeme seçeneği sunuyor. Kefil ve banka kredisi gerektirmeyen kampanya kapsamında peşinat ödendikten sonra kalan yüzde 50, Haziran 2012’de faizsiz olarak ödenecek ve Temmuz 2012’de de daireler teslim edilecek. Daha düşük peşinat ödeyerek daire sahibi olmak isteyenler için de bir ödeme planı bulunuyor. Yüzde 10 peşinat ile konut sahibi yapan kampanyada, Şubat 2012’de yüzde 10, Haziran 2012’de yüzde 5 oranında ara ödeme yapılıyor. Ara ödemelere ekstra faiz yansıtılmıyor. Kalan yüzde 75’lik tutar içinse 120 aya kadar banka kredisi kullandırılıyor.
2 bin 300 konuttan oluşuyor
Altı yıl önce Atakent’te inşa ettiği Avrupa Konutları Atakent 1 projesiyle başlattığı tatil köyü konforunda konut anlayışıyla bugüne kadar Avrupa Konutları TEM, Bahçeşehir Saklıbahçe Konakları, Atakent 1, Atakent 2, Ispartakule 1, Ispartakule 2 ve Atakent 3 ile Artaş İnşaat, Avrupa Konutları markasıyla bu konsepti yaşatmaya devam ediyor. Satışlarına 15 Ocak 2011 tarihinde başlanan Avrupa Konutları Atakent 3 projesinde ise inşaatlar hızla yükseliyor. Yoğun talep gören ve bir satış rekoru daha kıran, Avrupa Konutları Atakent 3’ün proje detaylarıyla bölgeye büyük değer katacağı belirtiliyor. 193 bin metrekare alan üzerinde 2 bin 300 konuttan oluşan projede, 4 yıldızlı 167 odalı bir de otel yer alacak. Avrupa Konutları Atakent 3’te her ihtiyacı karşılayacak şekilde tasarlanan daireler 83 metrekare ile 191 metrekare arasında, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 seçenekleriyle sunuluyor. Satışların büyük kısmının tamamlandığı projede fiyatlar 261 bin TL'den başlıyor.
Kent meydanı da var
TOKİ'nin arazisinde 880 milyon liralık hasılat teklifi ve yüzde 30 arsa payıyla hayata geçen projede, geniş yeşil alanların yanı sıra 17 bin metrekare suya ayrıldı. Projede, havuzlar, göletler ve şelalelerle birlikte düzenlenen peyzaj alanı 162 bin metrekareye ulaşıyor. Projenin sosyal donatıları arasında açık yüzme havuzları, yürüyüş alanları, futbol, basketbol ve tenis sahalarının yanı sıra 4 yıldızlı otel bünyesinde bulunan spor kulübü bünyesinde de açık ve kapalı yetişkin ve çocuk yüzme havuzları, sauna, buhar odası, hamam, masaj salonu, fitness ve aerobic salonları ile squash ve tenis kortları yer alıyor. Avrupa Konutları’yla özdeşleşmiş olan 200 metrekarelik göl kafede projenin sosyal donatıları arasında yer alıyor. Çok amaçlı kent meydanında ise amfi tiyatro, kaykay pisti, saat kulesi, toplantı alanları, çocuk oyun alanları ve çeşmeler yer alıyor. Otelin hemen yanında yer alacak market, cafe ve restoranlardan oluşan 16 dükkanlık bir çarşı da bölgeye hareket kazandıracak.

Haberin Devamı

Erken teslim geleneği
AVRUPA Konutları’nı tercih eden konut alıcılarının erken teslim tarihlerinin yanı sıra kısa sürede yüzde 90’lara varan prim yapan daireleriyle de kazançlı çıktığını ifade eden Artaş İnşaat İcra Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, "Tüm Avrupa Konutları projelerinde kira getirileri de benzer projelere kıyasla yüksek rakamlarda. Avrupa Konutları’ndan daire alan eski ev sahipleri, ‘fanatik futbol taraftarı’ gibi yeni projeleri çok yakinen takip ediyor. En önemli müşteri kitlemiz bu kesim. Lansmana çıkan projenin yüzde 50’si bir haftada satılıyor" diye konuştu.

Konuta 'buzdolabı' gibi garanti verdik
AVRUPA Konutları'nın artık önemli bir marka haline geldiğini ve bu markaya zarar vermemek için müşterilerinin isteklerini yerine getirdiklerini aktaran Süleyman Çetinsaya, "Vatandaşın Avrupa Konutları'na güveni çok önemli. İstediklerini anında yerine getirmediğiniz sürece müşteri kaybedersiniz. Bizden konut alanların ihtiyaçlarını karşılayabilecek her türlü üniteleri bulundurma isteğindeyiz. Buzdolabı, televizyon satışlarında 2-3 yıl garanti verilip, bir sorun olduğunda parça değişimi yapılıyor. Biz de konutta bozulan, kırılan birşey olursa parça değiştiriyoruz. Elimizden geldiği kadar yardım ediyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Detaylı bilgi için tıklayın.

HASILAT REKORU KIRAN BATIŞEHİR 250 DAİREYİ KAMPANYAYLA SATACAK
EMLAK Konut GYO projeleri arasında ekim ayında hasılat rekoru kırarak ilk sıraya yerleşen Batışehir'de ilk etap satışları tamamlanırken, ikinci etap satışları aralık boyunca sürecek kampanyayla devam ediyor. Ege Yapı

/images/100/0x0/55eac943f018fbb8f896a2cd
Group, yüzde 1 peşinat, 24 aya kadar yüzde sıfır faiz uygulamasıyla bu ay 250 daire satmayı hedefliyor.

TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO ile Ege Yapı Group ve diğer bir TOKİ iştiraki olan Emlak Pazarlama İnşaat A.Ş.’nin (EPP) işbirliğiyle hayata geçen Batışehir'de satışa çıktığı ağustos ayından bu yana toplam 1150 konut satışı gerçekleşirken, Emlak Konut GYO projeleri arasında ekim ayında hasılat rekoru kırarak ilk sıraya yerleşti. Batışehir'de ilk etap satışlarının iki ay gibi kısa sürede tamamlandığına dikkat çeken Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, "İlk etap satışlarımızın ardından ikinci etapta da kısa sürede ciddi bir satış rakamına ulaştık. Faiz oranlarının arttığı ve global kriz senaryolarının yoğunlaştığı bir dönemden geçiyor olmamıza rağmen, bu zor dönemi satış ve hasılat rekoru kırarak kapatıyoruz" dedi.
Aralık için kampanya
Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, proje ilerledikçe elde edilecek avantajın yoğun talebe paralel olarak katlanarak artacağını öngördüklerini belirterek, yeni bir projeye başladıklarını da dile getirdi. Kabadayı, aralık ayına özel  başlattıkları kampanya ile ilgili şu bilgileri verdi: "İkinci etap satışlarımız yüzde 1 peşinat, 24 aya kadar yüzde sıfır faiz ile devam ediyor. Bir banka ile sadece bize özel faiz oranları ile anlaştık. 60 ayda yüzde 0.93, 120 ay vadelendirmede ise yüzde 1.05 faiz uygulanacak. Kampanya ile hedefimiz 1 ay içerisinde 250 konut satışı gerçekleştirip, 80-100 milyon TL gelir elde etmek. Teslim için verdiğimiz tarihten 6 ay önce anahtarlarını sahiplerine veriyor olacağız. Projeden ev alanlar çok mutlu. Şu ana kadar yüzde 20 prim yaptı. İlerleyen zamanlarda lokasyon sebebiyle bu oran daha da artacak."
1.3 milyon lira hedefi
İlk etapın satışlarının tamamlandığına dikkat çeken İnanç Kabadayı, şunları söyledi: "Şu ana kadar elde ettiğimiz gelir 355 milyon TL. Emlak Konut GYO projeleri arasında satışlarımız, Emlak Konut’u da çok mutlu ediyor. Bundan sonraki aylar satış grafiğini düşürmeden, konut kısmının satışlarını bitirip diğer alanlarla ilgili satışlar konusunda hızlanmak istiyoruz. İkinci etapta ise 920 konuttan 250'si satıldı. Satışlardan 27 tanesi ise Suriye, Yemen, Suudi Arabistan ve Azarbeycan'lı kişilere yapıldı. 360 milyon liralık hasılat yapan şirketin proje sonunda hedefi ise 1 milyar 325 milyon lirayı geçmek."
3 bin 123 konut var
Ege Yapı Group'un TEM Otoyolu’na cepheli Avrupa’nın en büyük karma inşaat projesi Batışehir'dee 1+0’dan 4+1’e kadar 14 farklı tipte toplam 3 bin 123 adet konut ve rezidans, bir şehir oteli, ofisler, özel eğitim kompleksi, açık alışveriş çarşısı, kulüp binası, parkurlar, spor salonları ve 100 bin metrekare yeşil alan bulunuyor. Projedeki dairelerin büyüklükleri 47 metrekareden başlayıp, 407 metrekareye kadar çıkıyor. Daire fiyatları ise stüdyo daireler için 147 bin TL ile 285 bin TL, 1+1 daireler için 225 bin TL ile 273 bin TL, 2+1 daireler için 307 bin TL ile 528 bin TL, 3+1'ler için 401 bin TL ile 599 bin TL,
4+1 daireler için 614 bin TL ile 682 bin TL, dubleks daireler için de 610 bin TL ile 916 bin TL arasında değişiyor.
İki metro istasyonu açılacak
BATIŞEHİR, 700 milyon TL’lik yatırımla hayat bulacak. Tamamlandığında içinde 15 bin kişinin yaşayacağı bir kent haline gelecek proje, 818 bin metrekarelik inşaat alanına sahip. İstanbul TEM Otoyolu cepheli lokasyonda yükselen Batışehir'in, İstanbul’un yeni kesişim noktası olarak anılması bekleniyor. TEM otoyoluna 800 metre cepheli arsanın önünden günde yaklaşık 200 bin araç geçiyor. Projenin çevresinde yürüme mesafesinde iki metro istasyonu açılacak. Bu hatlar inşaat ve planlama halinde olan Beşiktaş-Bağcılar ve Bakırköy-Bağcılar hatları olacak. Batışehir Projesi’nin ilk etabı 2013 yılının Temmuz ayında teslim edilecek. 2014 yılında ise proje tamamlanmış olacak.
3 katı büyüklükte proje geliyor
EGE Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, "Suudi Arabistanlı bir şirketle ortaklık kurduk. Bu şirket Türkiye’ye ilk planda yatırım için 1 milyar dolar ayırdı. Önce onları Türkiye’ye ısındırmak için Kartal’da, 120 milyon dolar yatırım bedeli olan bir kule ofis projesi yapacağız. Çok daha büyük projelere imza atmak istiyorlar" dedi. Kabadayı, daha sonra Avrupa Yakası’nda, Batışehir’in 3 katı büyüklükte bir projeye başlayacaklarını, bunun için kentsel dönüşümü beklediklerini anlattı.
2012 için endişe taşımıyoruz
KONUT sektörünün 2012 yılı için endişe taşımadığını dile getiren Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, "Yeni yılda konut fiyatları artış gösterebilir. Bizi çok etkileyecek bir kriz beklemiyoruz. Avrupa’nın borç krizi çok tehlikeli ve her yere sıçrayabilir. Ama Türkiye’nin durumu 5 gömlek daha iyi. Tedbirlerimizi aldıktan sonra sıkıntı yaşayacağımızı zannetmiyorum. Çalkantılı bir durum olursa, şehre uzak projeler ciddi etkilenir" dedi.

Detaylı bilgi için tıklayın.

DOLAR KURUNU SABİTLEDİ PEŞİNAT SONRASI ÖDEMEYE MOLA VERDİ
ÖZAKIN İnşaat tarafından inşa edilen Büyükçekmece Göl Vadisi'ndeki 13 konaklık Ekin Konakları'nda,  hemen daire ve tapu teslimi yapılıyor. Dolar kurunu 1 lira 60 kuruş olarak sabitleyen projede peşinat ödemesi sonrasında

/images/100/0x0/55eac943f018fbb8f896a2cf
da ödemelere 3 ay mola veriliyor.
BÜYÜKÇEKMECE'de Özakın İnşaat tarafından inşa edilen Ekin Konakları, her biri Büyükçekmece Göl Vadisi panoramasını gören 13 adet konaktan oluşuyor. Projenin yerleşime açılmasıyla birlikte yaşamın başladığı Ekin Konakları, tek parsel üzerinde olmanın sağladığı güvenlik avantajları ile size sadece butik bir proje değil, gerçek bir butik yaşam vadediyor. Projede, hemen daire ve tapu teslimi yapılırken, kampanyalar da düzenleniyor. Fiyatların 1 milyon 150 bin liradan başladığı projede, müstakil villaların satışlarında 2012 yılı için dolar kuru 1 lira 60 kuruş olarak sabitlendi. 36 ayda vade farkı alınmayan ve KDV'nin sıfırlandığı projede taksit ödemelerinin 7 bin 500 dolardan başladığı seçenek de bulunuyor. Peşinat 400 bin dolardan başlarken, peşinat ödemesi sonrasında da konağa yerleşene kadar ödemelere 3 ay mola veriliyor. Gayrimenkul için değerlendirme süreci ve takas imkanı da bulunuyor.
13 konaktan oluşuyor
Her biri Büyükçekmece Göl Vadisi panoramasını gören 13 adet konaktan oluşan Ekin Konakları, toplam 26 bin metrekare alan üzerinde inşa ediliyor. Her bir konağın Büyükçekmece Göl Vadisi’ni farklı bir panoramayla izlemesiyle, konaklar birbirlerinin manzaralarını kapatmayacak şekilde konumlandırılıyor. Konaklar böylece deniz, göl ve vadi manzarasına sahip oluyor. Hemen teslim özelliğine sahip Ekin Konakları'nda 6 adet villanın büyüklüğü 674 metrekare olurken, 7 villanın büyüklüğü ise 605 metrekare olarak düzenlenmiş. E-6 Hadımköy gişelerine yakın konumda bulunan Ekin Konakları'nda satış süreci devam ediyor. Özgün mimari tasarımı ile de alışılagelen site konseptlerinden ayrışan Ekin Konakları, geleneksel konak mimarisine akıllı ev altyapısını da ekliyor.
Her konağa bahçe var
Projenin bir özelliği de her evin kendine ait bahçesi olması. Bu bahçeler 1300 metrekare ile 1600 metrekare arasında değişiyor. Projede yaşam başlarken, daireler hemen teslim ediliyor. Ekin Konakları yetkilileri, "Ekin Konakları'ndaki her konutu inşa ederken, bunların yüksek prim yapacak birer gayrimenkul da olacağını bilerek ama bunun yanında en çok içinde yaşayacakların mutluluk duyacakları, eser niteliğinde bir yaşam alanı yaratmak istedik" diyerek projenin hayata geçirilme amacını özetliyor.
Şehre yakın bir konumda
Ekin Konakları'na, E-6 Hadımköy gişelerinden çıkar çıkmaz birkaç dakikada ulaşılıyor. Ekin Konakları bulunduğu konum itibariyle İstanbul'un karmaşasından uzaklaştırırken, şehirden uzak olmamayı da vaadediyor. Ekin Konakları yetkilileri, "Size İstanbul'un karmaşasından uzakta bir yaşam vaad etmemize rağmen, Ekin Konakları İstanbul’un merkezi olarak ifade edilebilecek çok özel bir lokasyona sahip. Ayrıca tüm ihtiyaçlarınız da yanıbaşınızda olacak. Ekin Konakları, Beylikdüzü 5M Migros, Torium AVM, Metro Grossmarket, Bauhaus, Koçtaş, Real, Prestige Mall, PerlaVista AVM, Akbatı AVM, Toskana Çarşı'ya yakın bir konumda bulunuyor" diyor.
Konaklar arasında bağımsızlık var
EKİN Konakları'nın mimarı Suzan Sanlı Esin, projede hem iç hem de dış mekan kurgusunda alışılmış uygulamalardan ayrışan, özgün bir mimari tasarım benimsediklerini belirterek, projeyi şöyle anlattı: "Net geometrik biçimlerin yalın kompozisyonunu doğal ahşap malzemeyle birleştirilerek heykelvari yapılar kurguladık. Arazinin sunduğu olanakları da değerlendirerek, 13 konağı birbirinin ışığını ve manzarasını kesmeyecek şekilde konumlandırdık. Arazinin eğimi ile oluşan kot farkını en rahat biçimde aşan yol düzeni ile farklı kotlara oturtulmuş konutların bağımsızlığını sağladık. Ekin Konakları'nda yaşayacak olanlara, bir sitenin parçası olmaktan çok, bağımsız, müstakil bir evde yaşadığını hissettirmeyi amaçladık. Aynı zamanda parçalı kütlelerin sağladığı hareketlilikle ve 13 konağın farklı dönen kurgusuyla, renkli perspektifler yakalanan bir mahalle dokusu ortaya çıkarmayı amaçladık."
Eğitim kurumlarına yakın
EKİN Konakları, bölgedeki bir çok büyük alışveriş merkezi, hastane ve eğitim kurumlarına yakın bir konumda bulunuyor. Kültür 2000, Mev, Mef, Alkev, Bilfen, Yıldızlar, Bahçeşehir Kolejleri, İstanbul International Community School, Fatih, Beykent, Arel Üniversiteleri, Ekin Konakları'na çok yakın mesafede bulunuyor.

Detaylı bilgi için tıklayın.


SERENE İLE KANDİLLİ'YE GEÇTİ 'HUZUR VE SAKİNLİK' VAADEDİYOR
OFTON İnşaat, Kandilli'de Elysium Serene isimli yeni bir projeye başlayarak Anadolu Yakası'na yeniden adım attı. Toplam 17 blokta 136 bağımsız bölümden oluşan Elysium Serene Kandilli'de daire fiyatları 676 bin TL ile 1

/images/100/0x0/55eac943f018fbb8f896a2d1
milyon 65 bin TL arasında değişiyor.
İSTANBUL Avrupa Yakası'nda, Bomonti, Kurtuluş, Dolapdere, Piyalepaşa ve Taksim'de birçok projeye imza atan Ofton İnşaat, Kandilli'de Elysium Serene isimli yeni bir projeye başlayarak Anadolu Yakası'na yeniden adım attı. Toplam 17 blokta 136 bağımsız bölümden oluşan Elysium Serene Kandilli'de daire fiyatları 676 bin TL ile 1 milyon 65 bin TL arasında değişirken, metrekare satış fiyatı aralığı ise 55 bin 500 TL ile 6 bin 500 TL oluyor. Proje kapsamında yer alan konutların tümü 3+1 şeklinde tasarlandı. 60 milyon lira yatırımla hayata geçen projeden 90 milyon liralık ciro hedefleniyor. Ofton Yönetim Kurulu Eş Başkanı İsmail Hakkı Altun, projenin merkezi konumuna işaret ederken, Ofton Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yusuf Şimşek de "Yüzde 85'i yeşil alana bırakarak ve doğal dokuyu koruyarak insanlara yeşilin içinde, güvenli, dayanıklı ve bir o kadar da estetik yapılar sunalım istedik" dedi.
Sakin ve huzurlu proje
İngilizce'de sakin, huzurlu, dingin ve serin anlamlarına gelen "Serene" adını taşıyan proje, Ofton'un diğer projelerinde de olduğu gibi, Elysium markası ile birlikte anılıyor. 25 bin metrekarelik alan üzerinde yükselecek projede 17 konakta 136 daire yer alacak. 122 ile 164 metrekare arasında normal ve bahçeli 3+1 dairelerin yer aldı projenin 2013 sonunda tamamlanarak, dairelerin hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. Projenin sosyal alanları içerisinde yüzme havuzları, tenis kortu, fitness salonları, akıllı ev sistemi, pilates, yoga salonları, sauna, mini market ve oyun alanları bulunuyor.
Peşinat yüzde 25
Projeye yoğun ilgi olduğunu dile getiren şirket yöneticileri tanıtıma çıkmadan önce yüzde 20'lik kısmın ön talep ile satıldığı, satılan dairelerin arasında bahçeli dairelerin ağırlığının yoğunlukta olduğu belirtiliyor. Proje kapsamında yer alan konutlar için yüzde 25 oranında peşinat veriliyor ve geri kalan kısmı ise banka kredisiyle vadelendiriliyor. Metrekare satış fiyatları 5 bin 500-6 bin 500 TL, daire fiyatları ise 676 bin TL ile 1 milyon 65 bin TL arasında değişiyor.
Kandilli cazibe merkezi
Ofton Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yusuf Şimşek ve İsmail Hakkı Altun, projeyi şöyle anlatıyor: "Bölgedeki kooperatif mantığındaki yapılaşmaya, Kandilli ’ye yakışır estetik ve konfor anlayışındaki Elysium Serene Kandilli niteliğinde, çevreye duyarlı ve çağdaş yapılarla çözüm olunabilmesi hedefleniyor. Burada doğanın yanı sıra tarihi birçok binanın zamana direnebildiğini görüyoruz. Üstelik bağlantı yollarıyla son derece de merkezi bir konumda. Bu haliyle Kandilli zaten başlı başına bir cazibe merkezi... Bizler Ofton İnşaat olarak bu değerleri koruyarak, üzerine modern yaşamın gerektirdiği konforu sunabilmeyi amaçladık. Bunu da başarabildiğimizi umuyorum. Elysium Serene Kandilli'de bir ailenin kendisi ve çocukları için isteyebileceği her şeyin bir arada olabilmesine önem verdik."
Güzellik salonu da var
Kandilli gibi değerli bir bölgede nitelikli projelerin azlığına dikkat çeken Ofton yetkilileri, akıllı ev sistemiyle gerçekleştirilen projede gün içerisinde ihtiyaç duyulabilecek birçok şey bir arada sunuluyor. Projede mini market ve güzellik salonu da yer alıyor. Öte yandan otopark alanları, güvenlik sistem ve hizmetleri ile önemli altyapı ihtiyaçlarını karşılıyor.
Şehir otelciliğine katkıda bulunuyor
OFTON İnşaat, 1980 yılından beri inşaat sektöründeki farklı proje ve faaliyetlerdeki deneyimlerini 2003 yılı itibarıyla aynı çatı altında birleştiren iki iş adamının kurduğu bir şirket. Kentsel dönüşüme öncülük eden çözümler sağlayan Ofton, yaşam kalitesini yukarı çekmeye özen gösteren projeler gerçekleştiriyor. Bu amaçla Ofton İnşaat şehir merkezlerinde bölge coğrafyasının zemin özelliklerine uygun, alt ve üst yapıları en son teknolojilerle kurulu, dayanıklı ve çağdaş yaşam alanları geliştiriyor. Ofton İnşaat'ın faaliyetlerinin ön projelendirme, tasarım ve şantiye aşamaları nitelikli teknik kadrosu tarafından kendi bünyesinde yürütülüyor. İstanbul’daki bazı projelerini “Elysium” konsept markasıyla gerçekleştiren Ofton İnşaat, bünyesinde oluşturduğu Turizm Grubu ile şehir otelciliği alanında da faaliyetlerini yürütüyor. Şehir merkezlerinde inşa ettiği ve dünyaca tanınmış uluslararası otelcilik markalarının işletmeciliğini üstlendiği otel binaları ile ülke turizmine de katkıda bulunuyor.
Fantastic'te de kampanya var
OFTON İnşaat'ın Bomonti'de hayata geçirdiği Elysium Fantastic'de ise son rezidans daireler için "Bugün Taşın Yarın Öde" kampanyası düzenleniyor. Son günü 25 Aralık olarak belirlenen kampanya kapsamında Türk Lirası üzerinden indirimli ve vadeli ödeme imkanı da sunuluyor. Ofton İnşaat’ın güvencesi ve kentsel dönüşüm yaklaşımıyla bölgenin gelişiminde öncü rolü oynayan Elysium Fantastic Bomonti, Osmanbey metro istasyonuna 5 dakika ve Nişantaşı’na 10 dakika yürüme mesafesinde yer alıyor. Araç yolculuğu ile Dolmabahçe - Bomonti ve Kağıthane - Piyalepaşa arasındaki mesafeler ise ulaşıma açılan tünellerle beraber artık 5 dakika sürüyor.

Detaylı bilgi için tıklayın.


YILBAŞI HEDİYESİNİ INNOVİA VERİYOR
YEŞİL GYO'nun Beylikdüzü'ndeki Innovia projesinden 31 Aralık'a kadar daire sahibi olanlar, yılbaşı hediyesi kazanma şansına sahip olacak. Daire fiyatlarının 94 bin liradan başladığı Innovia'da enflasyon farksız 60 ayda sıfır faiz

/images/100/0x0/55eac943f018fbb8f896a2d3
uygulaması ve arkadaşını getirene 'Sil Taksit' kampanyası da devam ediyor.
ÖZEL sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük proje olan Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) inşa ettiği Beylikdüzü'ndeki 14 bin konutluk Innovia, yılbaşı kampanyası kapsamında 31 Aralık akşamına kadar daire sahibi olanlara hediyeler dağıtıyor. Innovia projesinden daire satın alan herkesin katılım hakkı kazanacağı 2012 yılbaşı özel çekilişi ile Yeşil GYO, Innovia’dan 1+1 ev, 2 adet jeep, 5 adet ATV Motor, 6 adet LED TV ve 10 adet iPad hediye edecek. Bunun dışında Innovia 4'ten de konut alanlara için 60 ayda TEFE-TÜFE farkı olmadan faiz sıfırlandı.
Çekiliş 7 Ocak'ta yapılacak
Milli Piyango İdaresi'nin izni ile düzenlenen kampanyaya  daire sahibi olan herkes katılım kuponunu doldurarak katılmaya hak kazanıyor. 31 Aralık 2011 akşamına kadar katılımın mümkün olduğu kampanyanın çekilişi 07 Ocak 2012 tarihinde noter huzurunda Innovia Satış Ofisi’nde gerçekleşecek. Çekiliş sonucunda yeni yıla yeni ev hediyesi ile girme şansı yakalanacak.
TEFE-TÜFE farkı yok
14 bin konutluk Innovia projesinin 4'üncü etabı ile 4 bin 750 kişi daha ev sahibi olacak. Innovia'da yılbaşı kampanyasının yanı sıra son etap olan Innovia 4'te, banka kredisiz, 60 ay sıfır faiz kampanyası devam ediyor. Yeşil GYO, TEFE ve TÜFE farkını da ortadan kaldırarak sektörde 'gerçek' sıfır faiz uygulamasını başlattığını belirtiyor. Her bütçeye uygun farklı ödeme seçenekleri sunan Innovia 4'te fiyatlar da 94 bin liradan başlıyor. Innovia ile dileyen herkesin ev sahibi olabileceğini gösterdiklerini söyleyen Yeşil GYO Genel Müdürü Işık Gökkaya, "Yeşil GYO, projenin diğer etaplarında uyguladığı ödeme avantajlarını Innovia 4'ncü etap için de uyguluyor. Ev sahibi olmak isteyenleri gerçek sıfır faiz uygulamasına davet ediyoruz. 94 bin liradan başlayan fiyatlara satışı devam eden Innovia 4'ncü etapta yıllık enflasyon artışından etkilenmeyen sabit rakamınız ile banka kredisiz 60 ay sıfır faiz imkanı ile Innovia’da ev sahibi olmak çok kolay. Üstelik kişiye özel ödeme planları da sunuyoruz" diye konuştu.
2 taksit siliniyor
Innovia'da 'Sil Taksit' kampanyası da devam ediyor. Innovia’nın satışa sunulduğu ilk günden bugüne kadar farklı kampanyalara imza attıklarını vurgulayan Işık Gökkaya, şunları söyledi: "Innovia 1, 2 ve 3’ün satış kampanyası döneminde arkadaşlarıyla birlikte ev sahibi olmak isteyen 5 aile Innovia’dan ev aldığında bir ev Innovia tarafından hediye ediliyordu. 'Dostlarla birlikte' konsepti olarak başlatılan bu özel fırsatın devamı olan 'Sil Taksit' avantajı ile Innovia Projesi'nden ev sahibi olduğunuzda, arkadaşınız da Innovia’dan ev aldığında sizin 2 taksitinizi siliyoruz. Dostlarınızla birlikte keyifli bir yaşam sürmek, bir evden çok daha fazlasına sahip olmak istiyorsanız bu kampanyadan yararlanabilirsiniz."
49 metrekareden başıyor
Innovia'nın son etabında 49-59 metrekare aralığında 1+1 daireler, 91-122 metrekare aralığında 2+1 daireler ve 120-135 metrekare aralığında 3+1 daireler yer alıyor. Beylikdüzü'nde yer alan, tamamı 4 etap ve 14 bin konuttan oluşan Innovia projesiyle Türkiye’de ilk kez özellikle orta gelir grubunun çok cazip fiyatlarla, kaliteli ve yüksek standartlarda ev sahibi olmasına fırsat yarattıklarını ifade eden Gökkaya, şöyle devam etti: "Innovia’nın 1, 2 ve 3'ncü etaplarında büyük bir satış başarısı yakaladık. Kısa sürede projenin ilk üç etabının satışını tamamlayarak daire sahibi olanların bir evden çok daha fazlasının sunulduğu Innovia’da yaşama başlamalarını sağladık. Satışı komple tamamlanan ilk üç etabın ardından dördüncü ve son etabın çalışmalarını da hızla tamamlıyoruz. Yeşil GYO, Aralık 2013 itibariyle teslim edilmeye başlanacak Innovia 4 ile 4 bin 750 aileyi daha evlerine kavuşturacağız."
Parti Evi'nde misafirler ağırlanıyor
INNOVIA'da kalabalık partiler veya yemekler organize edilmesi için de özel bir 'parti evi' bulunuyor. Endüstriyel mutfak teknolojisi ile donatılan 100 metrekarelik mutfağı, onlarca kişilik yemek masası ve oturma grupları ile bir mekanı, site sakinlerinin hizmetine sunuyor. Aynı mekanda, hem yemek pişirmek hem bilardo oynamak, karaoke yapmak, piyano çalmak da mümkün. Bu parti evi, misafirlerin eve sığmaması, evin kirlenmemesi gibi endişelerin ortadan kalkması için hazırlanırken, projenin tüm etaplarında yer alıyor.
'Innovia Online' ile iletişim kurulacak
YEŞİL GYO'nun hayata geçirdiği 'Innovia Online' sistemi ve internet alt yapısı ile site sakinleri teknolojiyle buluşuyor. Innovia Online portalıyla site sakinleri, site yönetimi ve diğer site sakinleri ile iletişim kurabilecek ve sosyal imkanları değerlendirebilecek. Sosyal alan, faaliyet ve etkinliklerin kullanımı ve yönlendirilmesini sağlayan Innovia Online, site sakinlerinin birbirleriyle ve site yönetimiyle arasındaki tüm organizasyonu sağlayabilecek bir iletişim platformu olarak faaliyet gösterecek. Innovia Online her konutta bulunacak. Innovia Online sayesinde, site yönetiminden gelen duyurular alınıyor, sosyal olanaklar ile ilgili rezervasyon işlemleri yapılıyor, site marketi, restoran ve kafeden sipariş verilebiliyor, taksi çağrılabiliyor, ortak alanlar, oyun alanları izlenebiliyor. Öte yandan, Innovia projesinde her konutta fiber altyapı ve özel donanımlar vasıtası ile 10 MB hızında internet kablolu ve kablosuz olarak bulunuyor. Projedeki ortak alanlarda da kablosuz internet mevcut.
İlk 3 GYO hedefi var
YEŞİL GYO, önümüzdeki 3 yıl içinde ilk 3 GYO arasına girmeyi hedefliyor. Hedefleri arasında 2011 yılının sonuna kadar İstanbul'da bir yeni projeyi daha hayata geçirmeyi planlayan Yeşil GYO, İstanbul dışında, gelişen ve öne çıkan diğer büyük kentlerde de Innovia Eko Village projesini gerçekleştirmek üzere çalışmalara başladı.

Detaylı bilgi için tıklayın.

İSTWEST'TE ÖDEMELER 18 AY SONRA BAŞLIYOR
FER
Yapı ve Boyner ortaklığında Basın Ekspress Yolu'nda gerçekleştirilen İstwest'te, yüzde 1 peşinat ödeyenler, taksitlerini 18 ay sonraya erteleyebiliyor. İstWest'in son etabındaki daireler ve İstWest Meydan'daki dükkanların

/images/100/0x0/55eac943f018fbb8f896a2d5
satışı devam ediyor. 
BOYNER Holding'in Basın Ekspres Yolu üzerindeki 70 dönümlük Altınyıldız arazisi üzerinde Fer Yapı ve Altınyıldız A.Ş. iştiraki Altınyıldız Gayrimenkul Geliştirme tarafından geliştirilen ve DBArchitects tarafından tasarlanan, İstWest projesinde, yüzde 1 peşinat ödeyenler, kalan taksitlerini 18 ay sonraya erteleyebiliyor. Fiyatların 168 bin liradan başladığı projede satış rakamı yüzde 60'ları aşarken, proje satışa çıktığı 1 Mayıs 2011 tarihinden itibaren prim yapmaya da devam ediyor. Fer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ramadan Kumova, İstwest Meydan'daki dükkanların da satış ve kiralamalarının devam ettiğini söyledi.
Toplam 230 bin metrekare
Konut, rezidans, içerisinde barındırdığı restoran ve dükkanlardan oluşan İstWest Meydan ile İstanbul'un en iyi yaşam projesi olmayı hedefleyen İstWest’de 14 blok, 470 adet rezidans, 512 adet konut ve İstWest Meydan’da 73 adet ticari alan bulunuyor. Toplam 230 bin metrekarelik inşaat alanının içindeki satılabilinir 130 bin metrekare alanı bulunan projede, stüdyo daireden,  4+1’e kadar seçenekler yer alıyor. Proje, çocuklar için macera parklarından, geniş oyun alanlarına, bisiklet ve koşu parkından, mangal ve piknik alanlarına, açık kapalı havuz, fitness salonu, SPA, tenis kortu, basketbol ve futbol sahalarıyla geniş spor alanları, zen bahçesi gibi oldukça zengin sosyal olanaklara ve yeşil alana sahip. Her daireye minimum bir araçlık otopark imkanı sağlayan İstWest, geniş sosyal imkanları, açık ve kapalı yüzme havuzları ile birçok detayı düşünüyor.
Satışlar hızlı gitti
26 Nisan'da lansmanı yapılan ve 1 Mayıs'ta da satışa çıkan, İstanbul'un gelişmekte olan bölgelerinden Basın Ekspress Yolu üzerindeki İstwest'in lansmana çıktığında satışlarının çok hızlı yapıldığını söyleyen Ramadan Kumova, "Biz satışlarımızı 2.5 yıla yayamadık. Biten daire tipleri 2 yıllık zammını aldı" diye konuşuyor. İkinci etabın satışlarına 19 Eylül'de başlanan projedeki İstwest Meydan dükkanları gıda sektöründen, bankalardan, otomobil firmalarından ve bir çok farklı sektörden de talep görüyor. Ortalama 100'er metrekareden hesaplandığında 71 dükkanın yer aldığı İstwest Meydan'da önce kiralamalar tamamlanacak.
Ödemeler 18 ay sonra
Satışa çıktığı ilk 4 günde projedeki 1+1 ve stüdyo dairelerin tamamı satılan ve son rezidans bloğunun da satışa çıktığı İstWest'in son etabında da stüdyo ve 1+1 daireler ve İstWest Meydan'daki dükkan satışları devam ediyor. İstWest'in devam eden kampanyasında ise yüzde 1 peşinat ödeyip kalan banka taksitlerini de 18 ay sonra ödeme seçeneği sunuluyor.
Yatırımcılar her ay bilgilendiriliyor
RAMADAN Kumova, 70 bin metrekare arazi üzerinde gerçekleştirilen projede 500 bin metreküp harfiyat toprağı bulunduğunu bunun da 50 bin kamyona denk geldiğini belirterek, "Şu ana kadar 400 bin metreküp harfiyatı bitirdik. Temelleri attık ve kule vinçleri diktik. Her ay yatırımcılarımıza inşaatın durumu hakkında bilgi veriyoruz. İnşaatımız gayet iyi ilerliyor. Hedeflediğimiz inşaat programının önündeyiz. Mart ayı geldiğinde projenin kabası ortaya çıkmış olacak" diye konuştu.
Dükkana yatırım dönemi başladı
FER Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ramadan Kumova, İstwest'te kalın duvarları kaldırdıklarını, açık alanda sosyalleşmenin önemine uygun bir proje hayata geçirdiklerini ifade ederek, "Kalın duvarlar yerine avluya ve caddeye cepheli dükkân, mağaza, kafe ve restoranlara yer verdik. İstWest Meydan ile birlikte gayrimenkulde dükkana yatırım dönemi başladı. Stratejik mağaza karması, 16 bin metrekarelik kiralanabilinir alanda, 70 metrekare ve 3 bin metrekare arasında dükkan çeşitliliğiyle farklı bir yatırım alternatifi sunuyoruz" diye konuştu.
Kartal'da proje geliyor
HENÜZ
1.5 yılık genç bir gayrimenkul geliştirme şirketi olmakla birlikte, ortaklarının minimum 20 yıllık sektör tecrübesine sahip olduğu Fer Yapı, İstanbul'un gelişen bölgelerinden Bomonti'deki ofis projesi iTower ve Basın Ekspres Yolu üzerindeki konut projesi IstWest ile sektördeki büyük şirketler arasındaki yerini alıyor. Firma, 3'ncü projesine ise Kartal'da başlamaya hazırlanıyor. Fer Yapı'nın 2015 sonuna kadar geliştireceği projelerle, sektördeki ilk 5 firma arasında yer alma hedefi bulunuyor. Fer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ramadan Kumova, insanların beğeneceği, konum olarak şehir merkezine yakın yerlerde ve yatırımcısına da, kullanıcısına da para kazandıracak projeler geliştirmek istediğini vurguluyor.

Detaylı bilgi için tıklayın.


KONUTTAKİ 60 AY VADE FARKSIZ FORMÜLÜNÜ İŞ MODERN'E DE TAŞIDI
SİNPAŞ Yapı, konutta sunduğu 60 ay vade farksız ödeme şeklini İkitelli'deki İş Modern ile ticari gayrimenkulde de sunuyor. İş Modern'de metrekare birim fiyatı 2 bin liradan başlarken, kira öder gibi iş yeri sahibi olma fırsatı

/images/100/0x0/55eac943f018fbb8f896a2d7
sunuyor.
NİTELİKLİ konut projeleri ile bugüne kadar binlerce kişiyi ev sahibi yapan Sinpaş Yapı, şimdi de uzun vadeli kira öder gibi ödeme seçenekleriyle iş yeri sahibi olma fırsatı sunuyor. Sinpaş Yapı, konutta sunduğu 60 ay vade farksız ödeme şeklini şimdi de İş Modern ile ticari gayrimenkulde sunuyor. İstanbul’un sanayi bölgesi İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde hayata geçen İş Modern Ticaret Merkezi'nde metrekare birim fiyatı 2 bin liradan başlıyor.
İkinci etap başladı
Mart 2011’de inşasına başlanan İş Modern Ticaret Merkezi’nin birinci etap satışlarının tümü kısa bir sürede tamamlandı. İmalat, atölye, depolama, showroom ve lojistik fonksiyonlarına cevap verebilecek bir mimariye sahip olan İş Modern’de, özellikle imalat, atölye ve depolama kullanımına yönelik büyük metrekareli alanların yer aldığı ikinci etabın satışları ise devam ediyor.
600 metrekareden başlıyor
Sinpaş bünyesinde İş Modern projesi için sunulan cazip fiyat ve ödeme koşulları ikinci etap için de devam ediyor. 60 ay vade farksız cazip ödeme koşuluyla ilgi gören ve yüzde 45'inin satışı tamamlanan İş Modern'in ikinci etap bloklarının metrekare birim fiyatı 2 bin TL’den başlıyor. 63 bin metrekarelik arsa alanına yayılan projenin, ikinci etabındaki alanlar 600 metrekare ile 14 bin metrekare arasında değişiyor. Bu büyüklükteki alanlar özellikle atölye, imalat ve depolama için satın almak isteyen firmalar büyük kolaylık sağlıyor.
İhtiyaçlar saptandı
Lokasyon bakımından İstanbul’un en değerli sanayi bölgesi olan İkitelli’de Sinpaş Yapı tarafından inşasına devam edilen İş Modern için projelendirme öncesinde yürütülen fizibilite çalışmaları ile bölgedeki ihtiyaç saptanarak ticaret merkezinin fonksiyonel yapıdaki mimarisi oluşturuldu. Sinpaş Yapı, İş Modern ile büyük ve orta ölçekli firmaların lojistik, depolama ve imalat sanayi gibi çok maksatlı kullanım ihtiyaçlarını karşılıyor.
240 milyon lira değer
Fonksiyonel yapısıyla pek çok farklı sektörden firmalara hitap ettiklerini ve satışa çıktıkları günden bu yana büyük ilgi gördüklerini belirten Sinpaş Yapı Genel Müdürü Ahmet Çelik, “240 milyon TL'lik toplam satış değeri olan projemiz, lokasyonu ile çok kıymetli bir bölgede yer alıyor. Satışların hızla ilerlediği ve yüzde 45’inin satışını tamamladığımız ikinci etabımızdaki bloklarda özellikle imalat, depolama ve atölye ihtiyacı için önemli avantajlar yer alıyor” diye konuştu.
Katlara TIR girebiliyor
Ahmet Çelik, 63 bin metrekare arsa alanı üzerinde atölye, depolama, imalat fonksiyonlarına cevap verebilen, katlara tır dahil her türlü ağır vasıta araçlarının rahatlıkla ulaşabileceği platform ve rampalarla çift yönlü sirkülasyonu destekleyen İş Modern projesinin ilk etabını Mayıs 2012, ikinci etabın ise Kasım 2012 tarihinde sahiplerine teslim edeceklerini kaydetti.
İmalat, Atölye Ve Depolamaya Uygun Özel Tasarım
İŞ Modern projesinin imalat, atölye ve depolama ihtiyaçları olan firmaların beklentilerine yanıt verecek şekilde planlanan ikinci etabındaki bloklar, 5 metre ve üzeri tavan yükseklikleri, yüksek taşıma gücü, bölümlerin önünde araç yükleme-boşaltma için otopark ve çift yönlü tır manevra alanları ile büyük ve orta ölçekli firmalar için emsalsiz çözümler sunuyor. 9 metrelik aks aralıkları bulunan projedeki bloklarda, betonarme kolon-kiriş sistemi, 50 cm’lik kaset kalıp döşeme sistemi uygulanıyor. Bloklarda, bu sistemden faydalanıp, kat yüksekliklerinde ve aks sisteminde değişiklikler yapılarak kargo aktarma, imalat, depolama ve atölye yapan şirketler için depolama ve aktarma merkezi çözümleri için çeşitli alternatifler sunuluyor.
İstanbul’un sanayisinin en değerli lokasyonu
TEKSTİL, ayakkabı, mobilya, plastik sanayi, otomotiv, matbaa, makine imalatı gibi sektörlerde faaliyet gösteren firmalar için tasarlanan İş Modern'in İkitelli'de yer aldığını hatırlatan Ahmet Çelik, şunları söyledi: “Bölgenin gelişim aksı olarak kabul edilen Süleyman Demirel Bulvarı üzerinde ve Masko’nun yanı başında bulunan İş Modern projesi ticari değeri çok yüksek olan lokasyonuyla dikkat çekiyor. İmalat sonrası ya da aktarma amaçlı lojistik faaliyetlerinin sorunsuz çözümü için geliştirilmiş emsalsiz bina yapısı ve tüm ana ulaşım akslarına yakınlığıyla İş Modern projesi, ticaret bölgesiyle şehir merkezi arasındaki ürün akışının maksimum verimde sağlanacağı bir noktada bulunuyor.”
Güvenli bir iş merkezi
İŞ Modern’in her köşesi, güvenlik merkezi tarafından 24 saat kameralarla denetleniyor. Profesyonel site yönetimi hizmeti, projeyi geliştiren ve yönetimini üstlenen Sinpaş’ın iştirakleri tarafından verilecek olan İş Modern, 365 gün 24 saat güvenlik hizmeti, çevre bakımı ve hayatı kolaylaştıran hizmetler sunuyor.

Detaylı bilgi için tıklayın.


YATAY YAŞAMI HALKALI'YA TAŞIDI KONUTTA 'TEST' DÖNEMİNİ BAŞLATTI
DUMANKAYA İnşaat, 250 milyon TL yatırım değeri ile 812 rezidans daire ve 21 adet villadan oluşan Dumankaya Konsept Halkalı'yı hayata geçiriyor. Fiyatları 126 bin 900 liradan başladığı projeden, ev sahibi olmak

/images/100/0x0/55eac943f018fbb8f896a2d9
isteyenler, daireleri önceden test edebilme imkanına sahip.
GAYRİMENKUL sektörünün önde gelen kuruluşlarından Dumankaya İnşaat, Avrupa yakasındaki yatırımlarına bir yenisini daha ekleyerek Dumankaya Konsept Halkalı’yı hayata geçiriyor. Kurtköy’de gerçekleştirip 2009 yılında teslim ettiği, yatay mimarisi ile farklılaşan Konsept projesini Halkalı'ya taşıdı. 250 milyon TL yatırım değeri ile 50 dönüm arazi üzerinde 812 rezidans daire ve 21 adet villadan oluşan Dumankaya Konsept Halkalı'da daire fiyatları 126 bin 900 liradan başlıyor. "Dumankaya IQ" platformu ile Konsept Halkalı projesini daha yakından tanıtabilmek adına sektörde "IQ Deneyim Odası"nı tasarlayan Dumankaya, bundan böyle projelerinden ev sahibi olmak isteyenlere evlerini önceden test edebilme imkanı da sunuyor. Deneyim odasında daireleri birebir yaşatacak olan Dumankaya, evin içinde yaşarken tüm ihtiyaçlara cevap vermek üzere tasarlanan IQ ile tek bir tuş ile klimayı açıp, müziğin sesini kısabilme, perdeyi kapatıp ışıkları açabilme gibi akıllı ev teknolojisi sunulurken, deneyim odasında da bu özellikler test edilebilecek.
126 bin liradan başlıyor
Dumankaya İnşaat'ın hayata geçirdiği Dumankaya Konsept Evleri, 812 konut ve 21 kent villasından meydana geliyor. Projedeki konutlar ise 1+1, 2+1 ve 3+1 şeklinde tasarlandı. Proje kapsamında 1+1 daireler 52-62 metrekare, 2+1 daireler 84-124 metrekare, 3+1 daireler 147-175 metrekare ve 4+1 daireler 160 metrekare büyüklükleri arasında değişen farklı seçenekler ile sunuluyor. Peşin veya konut kredili satışlarda 1+1 daireler 126 bin 900 ile 177 bin 300 TL, 2+1 daireler 192 bin 600 ile 335 bin 700 TL, 3+1 daireler 349 bin 200 ile 430 bin 200 TL arasında değişen fiyatlar ile satışa sunuluyor. Peşin ödemelerde yüzde 10 indirimin uygulanan projede, banka kredili alımlarda ise yüzde 25 peşinat karşılığında anlaşmalı bankaların konut kredileri ile 120 aya kadar vadelendirme yapılıyor. Dumankaya Finansman Sistemi'nde ise, yüzde 25, yüzde 35 veya yüzde 50 oranında peşinat ödeniyor. 12 ay sonra gerçekleştirilen ara ödemenin ardından kalan tutar 32 veya 36 ayda ödenebiliyor.
2014'te teslim edilecek
Halkalı'da 59 bin metrekarelik alan üzerinde yükselen projenin, 2014 yılında teslim edilmesi planlanıyor. 250 milyon liralık yatırım bedeliyle yükselen projenin sosyal alanları içerisinde yüzme havuzları, güneşlenme terasları, sauna, sosyal tesisler, oyun alanları, hobi odaları, fitness center, yürüyüş yolları, kafe, peyzaj alanları ve kapalı otopark yer alıyor. Dumankaya Konsept Halkalı, bölgenin modern yüzü olmaya aday. Dairelerdeki rezidans yaşam konforunu Dumankaya Pusula ile sunarken, dileyen Dumankaya IQ'nun zeki ev teknolojisinden de yararlanıyor. Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, "Hazırladığımız IQ Deneyim Odası ile müşterilerimiz hayal kurmak yerine, Showroomlarımıza gelerek birebir yaşayarak ev sahibi olacaklar” derken, Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya da "Artık tüketiciler alacakları evleri önceden test edebilecekler. Evlerinde onlara yaşatacağımız konforu hazırladığımız deneyim odası ile birebir yaşayacaklar" diye konuştu.
Halkalı kazandıran bölge
Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, Konsept projesine bir yenisini daha eklediklerini belirterek, "Yine çok değerlenecek ve çok kazandıracak bir bölge olan Halkalı'da gerçekleştireceğimiz, Konsept Halkalı projemiz ile çok dikkat çekmeye başladık. Kısa süre önce ön satışlarına başladığımız ve yoğun bir ilgi ile karşılaştığımız projemiz, Dumankaya İnşaat'ın sahip olduğu değeri ve farklılıkları Halkalı’ya taşıyor. Böylesine değerli bir projeyi hem oturumcuya hem de yatırımcıya sunduğumuz için büyük bir mutluluk yaşıyoruz" diye konuştu.
Tasarrufu, eğlenceyi içinde barındırıyor
DUMANKAYA IQ, aydınlatmadan, iklimlendirmeye kadar tek bir noktadan kontrol etme imkânı sunarak zeki ev teknolojilerini daire sakinlerine sunuyor. Aynı zamanda enerji, zaman ve bütçe kontrolünü daire sakinlerinin birebir takip etmesini sağlayarak tasarrufu da beraberinde getiriyor. Bütün bunların yanı sıra hızlı internet bağlantısı, IPTV, IPPhone kullanma ve sitedeki sosyal aktiviteleri on-line takip etme imkânları ile eğlenceyi de içinde barındırıyor. Dumankaya IQ’da yer alan modlar  sayesinde örneğin yatmadan önce yapılan; ışıkları ve televizyonu kapatma, panjurları indirme, klimayı kapatma, alarmı devreye sokma ayarlarını Uyku Modu adı altında kaydedip, yatmadan önce sadece tek bir tuşla gerçekleştirmek mümkün. Site sakinleri, yönetimle haberleşmek için kullanılacak olan ticketing sistemi ve tüm geçiş noktalarında sesli ve görüntülü konuşma, tüm kameraları takip etme imkânı ile her şeyden haberdar olabiliyorlar. Buna ek olarak, kapı geçiş sistemler, bariyer sistemleri ve kamera sistemleri ile güvenliği sunuyor.
Maliyet fiyatlara yansıtılmıyor
DUMANKAYA IQ Çözüm Ortağı Aydın Yavuz, "Sinema sektörüne bakın 3D filmde Avatar nasıl bir dönüm noktası olduysa, Dumankaya IQ da bir dönüm noktası olacak." dedi. Dumankaya IQ sayesinde evin idaresinin bireylerin kontrolünde olduğuna işaret eden Yavuz'un verdiği bilgilere göre sistem tabletlerle sınırlı olmayıp iPad'den, akıllı telefonlardan kullanılabilecek asistan olarak konumlandırıldı. IQ ile evin yanında uzaktan da site ile ilgili aktivitelerin izlenmesine, online siparişe ve yer ayırtmaya imkan tanındı. Dumankaya IQ'nun maliyeti konut fiyatlarına yansıtılmıyor.

Detaylı bilgi için tıklayın.

ADALAR MANZARALI PROJEDE SON DAİRELER SATIŞTA
ÖZYAZICI İnşaat'ın İstanbul Süreyyapaşa'da inşa ettiği 2 bin 200 konutluk Nish Adalar'da son daireler satışa sunuluyor. Projede fiyatlar 165 bin liradan başlarken, 12 ay taksit erteleme ve düşük taksit imkanı da bulunuyor.

/images/100/0x0/55eac943f018fbb8f896a2db

İSTANBUL Süreyyapaşa'da yükselen 2 bin 200 konutluk Nish Adalar'da teslimlere 7 ay kalırken, haziran sonunda teslimlerin başlayacağı projede, dairelerin yüzde 70'i sahiplerini buldu. Yoğun talebi karşılamak üzere satışa sunulan dairelerde uygulanan cazip fırsatlar projeye olan ilgiyi artırıyor. 12 ay taksit ödemeksizin veya 12 ay düşük taksitlerle konut sahibi olunan Nish Adalar’da yüzde 1.08’den başlayan faiz oranları ve 120 aya kadar uzanan vade seçenekleriyle veya balon ödeme planlarıyla son dairelerin satışları devam ediyor. Fiyatlar ise 165 bin liradan başlıyor.
12 ay taksit ödeme yok
Özyazıcı İnşaat tarafından 202 bin 500 metrekare arsa üzerinde konumlandırılan Nish Adalar'ın teslimlerine 7 ay kala başlatılan kampanyayla yoğun talep aldıklarını belirten Özyazıcı İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özyazıcı, şunları söyledi: "Kaba inşaatının yüzde 80'ini tamamladığımız Nish Adalar'da haziran sonunda teslimlere başlayacağız. Satışa sunduğumuz yeni dairelerle birlikte başlattığımız kampanya yoğun talep görüyor. Satışa sunduğumuz dairelerin yüzde 70'i sahiplerini buldu. Banka kredi faizlerindeki artışların yapıldığı bu dönemde başlattığımız kampanyada 12 ay boyunca taksit ödemeksizin veya 12 ay düşük taksitlerle ödeme imkanı sunuyoruz. İstanbul’da bu manzaraya hakim konumda bu kalitede benzer bir proje olmaması ve cazip ödeme imkanlarıyla satış yapmamız projemize olan ilgiyi hep yukarıda tutuyor."
Örnek daireler hazır
Toplam 2 bin 200 konutun yer aldığı Nish Adalar'da 1+1’den 4+1’e kadar çeşitlilik gösteren 7 farklı tipte daire seçeneği yer alıyor.  Projedeki en küçük 1+1 daire 83 metrekare olurken, en büyük 4+1 daire ise 208 metrekare büyüklüğünde. Nish Adalar’da 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire tiplerinde örnek daireler hazırlandı. Konut alıcısının istediği tipteki daireyi gezme fırsatının sunulduğu projede, inşası tamamlanan bina içinde de gezerek projeyi yakından görme fırsatı sunuluyor. Projenin satış ofisi saat haftanın her günü ziyaret edilebiliyor.
165 bin liradan başlıyor
Nish Adalar'da yüzde 1.08’den başlayan faiz oranları ve 120 aya kadar uzanan vade seçenekleriyle veya balon ödeme planlarıyla son dairelerin satışları devam ediyor. Projedeki daire fiyatları 1+1'ler için 164 bin 929 TL, 2+1'ler için 229 bin 931 TL, 3+1'ler için 438 bin 505 TL, 4+1'ler için 485 bin 318 TL'den başlıyor. Bu fiyatlara KDV ve sözleşme damga vergisi dahil.
Ulaşım avantajı var
Arkası Süreyyapaşa Ormanı'yla, önü İstanbul ve Adalar manzarasıyla çevrili Nish Adalar konumu itibariyle ulaşımda da avantaj sağlıyor. E-5 Otoyolu’na 2.5 kilometre, sahil yoluna 4 kilometre, Bostancı İDO iskelesine ise 7 kilometre mesafede yer alıyor.
150 bin metrekare peyzaj alanı var
TOPLAM 202 bin 500 metrekarelik arsanın yüzde 80’inin peyzaja ayrıldığı Nish Adalar, kapanmaz adalar ve İstanbul manzarasıyla dikkat çekiyor. Süreyyapaşa Ormanı’nın yanında yer alan Nish Adalar'ın içinde de 150 bin metrekarelik peyzaj alanı bulunuyor. Geniş sosyal yaşam alanları ve alışveriş üniteleriyle de şehre dair tüm detaylar projenin içine taşınıyor. Projede 2 bin 500 metrekare kapalı sosyal tesis, 2 bin 500 metrekare alışveriş merkezi ile ihtiyacı karşılayacak şekilde ticari ünitelerden oluşan bir kompleks yer alıyor. 4 adet açık yüzme havuzu ve 1 adet kapalı yüzme havuzunun yer aldığı Nish Adalar’da, tenis kortları, voleybol ve basketbol sahaları, wellness merkezi ile birlikte tüm aktiviteleri kapsayan ve site sakinlerine üyelik esası ile profesyonel hizmet verecek şekilde tasarlanan kapalı spor tesisi ile ayrıcalıklı bir yaşam alanı sunuluyor.
Manzarayı gören vazgeçmiyor
NİSH Adalar, Yalova'dan Sarayburnu'na uzanan, İstanbul ve Adalar manzarası sunuyor. Özyazıcı İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özyazıcı, "Nish Adalar projemize gelip, adalar manzarasını görenler her bakımdan ne kadar kârlı bir alışverişe davet edildiklerini anlıyorlar. Hem inşaat kalitemizle, hem hızlı inşaat tempomuzla, hem de çok çeşitli ödeme avantajlarımızla halkımızın haklı ilgisini yaşıyoruz" dedi.

Detaylı bilgi için tıklayın.

TEK KATLI VİLLA YAŞAMI 525 BİN DOLARDAN BAŞLIYOR
ARIKAN Yapı, Büyükçekmece’de tek katlı villa konseptiyle Park Village’i hayata geçiriyor. 70 milyon dolarlık yatırımla kurgulanan

/images/100/0x0/55eac943f018fbb8f896a2dd
‘gerçek müstakil yaşam’ modeline adım atmak 525 bin dolardan başlıyor.
BAHÇEŞEHİR’de Park City, Parkway Alışveriş Merkezi ve okul projelerine imza atan Arıkan Yapı, Büyükçekmece Göl Vadisi’nde tek katlı villa konseptli yeni projesi Park Village’i hayata geçiriyor. 70 milyon dolarlık yatırımla ‘gerçek müstakil yaşam’ modelini kurgulayan Arıkan Yapı, alışılagelmiş çok katlı, bitişik nizam ve büyük mekanlar yerine, tek katlı, tam müstakil ve optimum büyüklüklere sahip, içinde merdiven olmayan bir hayat tasarlıyor. Ocak ayından itibaren inşaatına başlanacak olan Park Village’de 144 tek katlı villa yer alacak. Park Village’de fiyatlar 525 bin dolardan başlıyor.
7 farklı villa tipi
312 dönüm arazi üzerinde 40 dönümlük bir alanın konuta ayrıldığı projede, büyüklüğü 250-300 ve 350 metrekare olan tek katlı, tavanları 3.30-5 metre yüksekliğinde, bahçeli, özel havuzlu 144 villa yer alıyor. Projede 270 bin metrekarelik bölüm yeşil alanlara ayrılırken, 1000 adet de zeytin ağacı dikilecek. Villa isimleri de Ege bölgesinde zeytinin en iyi yetiştiği yerleşim alanlarının tarihsel isimleri olan Sardes, Thera, Lagina, Claros, Larisa, Alinda ve Trilye olacak. 250, 300 ve 350 metrekare olarak 7 farklı tipte tasarlanan projede her villanın 1500 ile 2 bin metrekare arasında bahçesi de olacak. Ocak 2012’de başlayacak olan inşaatın Aralık 2013’te tamamlanarak, villaların teslim edilmesi planlanıyor.
Yüzde 35’i satıldı
Park Village’da 250 metrekare villalar 525 bin dolar, 300 metrekare villalar 600 bin dolar, 350 metrekare villalar ise 750 bin dolardan başlıyor. Ödeme şekli ise bedelin 3’te 1’i ön ödeme olarak alınıyor, 3’te 1’i 24 ay faizsiz firma bünyesinde kredilendiriliyor, kalanı ise konut tesliminde veriliyor. Projeyi 20 Haziran’da kendi müşteri portföyüne satışa çıkaran Arıkan Yapı, bu şekilde 144 dairenin yüzde 35’inin satışını tamamladı. Projenin prim yapmasıyla birlikte, villaların 1 milyon dolar etmesi bekleniyor.
Tek kat tarzını bozmayacak
Arıkan Yapı Genel Müdürü Habip Arıkan, Park Village projesi için 2006 yılından beri çalıştıklarını belirterek, “Projeyi yapmak için Büyükçekmece uygun bir alan oldu. Büyükçekmece’deki arsayı bile zor bulduk. Arsa sahipleri hep daha büyük evlerin yapılmasından yana. Şu anda bizim 250 metrekarelik villamızın olduğu yere istesek 700-800 metrekarelik villalar da yapılabilirdi ama bizim tercihimiz bundan yana değil. Bundan sonraki süreçte de tek katlı villa tarzımızı bozmayacağız” diye konuştu.
İstanbul dışına da çıkacak
Tek katlı villa segmentini birçok şehire götüreceklerini söyleyen Arıkan Yapı Genel Müdürü Habip Arıkan, “Biz bu projeyi yapıp daha sonra köşemize çekilmeyeceğiz. Aynı bölgede projenin ikinci etabını yapmak için çalışmalarımız sürüyor. İstanbul
dışında da İzmir, Kayseri, Ankara, Konya ve Gaziantep ilgimizi çekiyor. Tek katlı villa segmenti ile Türk halkının geleneksel ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz” diye konuştu.
Organik tarım yapılacak şenlikler düzenlenecek
PARK Village’de bir medyan, köy kahvesi ve soysal tesislerin de bulunduğuna dikkat çeken Habip Arıkan, “Bu özelliklerle çok farklı bir konsept sunacağız. İsteyenler bahçelerinde rdrframe1 organik tarım yapabilecek. Bu proje güzel bir örnek teşkil edecek. Organik ortamda yaz kış sebze yetiştirme imkanı sunulacak. Proje içerisinde hizmet verecek ziraat mühendislik birimi bahçeler hakkında tüm desteği verecek. Her türlü bitki ve fide temini, ilaçlama, gübreleme ve peyzaj desteğine her an ulaşılabilecek” diye konuştu. Arıkan, hasat şenlikleri düzenleyeceklerini, rekoltenin bir kısmını ürüne dönüştüreceklerini de vurguladı.
İstanbul'da kasaba hayatı yaşatacak
İSTANBUL gibi büyük bir metropolde yaşamanın üzerimizde yarattığı baskının herkese hayaller kurdurduğunu anlatan Habip Arıkan, projeyi şöyle değerlendirdi: "Bazen yoğun bir trafiğin ortasında, bazen bitmek bilmeyen toplantılarda, bazen de bir vapurun güvertesinde ufka daldığımızda. Hep hayal etmezmiyiz bu kargaşadan uzaklaşmayı, gitmek istemezmiyiz Saros’a, Cunda’ya, Çeşme’ye, Bodrum'a hatta Kaş’a. Hepimiz kurmaz mıyız bir kasaba hayali ve yaşamak istemez miyiz oralarda. Ama bırakamayız İstanbul’u tarihin köklü başkentini, medeniyetlerin buluşma noktasını. İşte Park Village İstanbul’un yanıbaşında İstanbul aşıklarına kasabalı bir hayatı doyasıya yaşatacak bir proje. Park Village gerçekten bir evden çok daha fazlası. Geleneksel konut mimarisindeki avlu kavramı modern yorumuyla Park Village’da tekrar karşımıza çıkıyor. Açık hava, güneş ışığı ve peyzaj öğeleriyle doğanın güzelliğini dışarıdan içeriye aktaran, evinizin iç mekanlarıyla bütünleşen iç bahçeler aynı zamanda rahatlatıcı bir atmosfer ve tamamen size özel bir dünya."
2.6 kilometrelik bisiklet parkuru
PARK Village'da 2.6 kilometre uzunluğunda bir bisiklet parkuru ile tartan zemin bir koşu parkuru yer alıyor. Proje içerisinde çok sayıda tenis kortu, basketbol sahaları ve çocuk parkları da planlandı. 

Detaylı bilgi için tıklayın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!