İstanbul Fatih'te sahte dolar üretildiği tespit edilen matbaaya düzenlenen operasyonda 1 şüpheli gözaltına alınırken, 2 milyon 942 bin sahte dolar ile sahte dolar elde etmek için kullanılan 12 bin sayfadan oluşan özel üretim kağıdı ele geçirildi. Bu operasyonu diğer sahte para operasyonlarından farklı kılan ise ilk defa bu kadar gerçeğe yakın sahte paraların ele geçirilmiş olması. CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, şebekenin kullandığı ilginç yöntemleri canlı yayında anlattı.
#İstanbulİstanbul Fatih'te sahte dolar üretildiği tespit edilen matbaaya düzenlenen operasyonda 1 şüpheli gözaltına alınırken, 2 milyon 942 bin sahte dolar ile sahte dolar elde etmek için kullanılan 12 bin sayfadan oluşan özel üretim kağıdı ele geçirildi. Bu operasyonu diğer sahte para operasyonlarından farklı kılan ise ilk defa bu kadar gerçeğe yakın sahte paraların ele geçirilmiş olması. CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, operasyona şebekenin kullandığı ilginç yöntemleri canlı yayında anlattı.
#Cnn TürkKanser ilacının direkt tümöre enjekte edilmesi, kanda dolaşan tümör DNA’sının tespiti, bağışıklık sistemindeki T hücresinin genetiğinin değiştirilerek kanserli hücreye savaş açması, akıllı ilaçlar, yeni moleküller, radyoterapide nokta atışı yöntemi ve hatta kanser aşısı… Yakın gelecekte kanser de kronik bir hastalık gibi mi kabul görecek? Dün yani 4 Şubat, Dünya Kanser Günü’ydü. Bu vesileyle de tanı ve tedavilerdeki en yeni teknikleri doktorlara sorup özetledik.
#KanserEkranın çok konuşulan ve çok beğenilen isimlerinden. İşleriyle son döneme adeta damgasını vurdu. Kendisi de büyük merak konusu. ‘Yargı’ dizisindeki savcı rolüyle bizi ekrana kilitleyen Kaan Urgancıoğlu’yla buluşuyor; son projelerini, oyunculuğu ve hayatını konuşuyoruz: “Kendimi anlamaya, tanımaya çalışıyorum. Kendimle yüzleşiyorum; hayatta ne istiyorum, neyi, neden yapıyorum. Takdir edersin ki bu da çok zor.”
#Kaan UrgancıoğluAnadolu Üniversitesi (AÜ) ve Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen TÜBİTAK destekli "3 Boyutlu Yazdırılabilir Eserler Müzesi", öğrencilerin tarih dersinden sonra veya ders sırasında gelip işledikleri konularla ilgili eserlere dokunup, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik uygulamalarıyla bilgilerini pekiştirme imkanı sunuyor.
#3 BoyutluTüm dünyada koronavirüs salgınına karşı aşı ve ilaç çalışmaları devam ederken Prof. Dr. Derya Unutmaz, Covid-19 ilacının yaz ortasında ya da en geç sonbaharda piyasaya çıkacağını düşündüğü söyledi. Prof. Dr. Unutmaz ayrıca, 'Şu anda müthiş bir yarış var virüsle aşılanma arasında. Bizim de önümüzde çok fazla zamanımız kalmadı. Çünkü bu Delta varyantı (Hindistan varyantı) çok hızlı yayılıyor. Onun için aşılanma ile onun önüne geçmemiz lazım. Geçemezsek, gerçekten önümüzdeki bir iki ayı yine çok zor geçirebiliriz.' dedi.
#HaberBinlerce kişi organ nakli için sırada bekliyor. En çok nakli istenen organlarda ise ilk sırayı böbrek alıyor. Böbreği izleyen diğer organlar genelde; kalp, karaciğer, akciğer, pankreas ve kalp kapakçığı oluyor. Çoğu kez yeterli sayıda donör bulunamıyor veya organ bağışı yapılamıyor. Halbuki ihtiyaç duyulduğu anda uygun donöre ve organa ulaşılabilinse kim bilir kaç insan hayatta kalmaya devam edecek ve yakınlarını sevindirecek…
#Böbrek YetmezliğiMüziği bilenlerin dillerinde yıllardır tüy bitti. En iyi müzik kaydı plağa yapılır... En iyi ses plağın çalındığı pikaptan çıkar... En keyifli vakit ‘o’ özel plağın peşinde koşarken geçirilir... Uyarılar sonuç verdi. Artık plak koleksiyonerliği birçoklarının sandığı gibi ‘naftalin’ kokulu bir aktivite değil, aksine yepyeni bir trend... Bugün bütün dünyada kutlanacak olan bir nevi plak bayramı (Record Store Day - Plak Dükkânları Günü) için ‘plak dinlemek nedir, ne değildir’e bir baktık.
#PlakİZMİR Kâtip Çelebi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Oflaz, patentini aldığı yumuşak doku sertlik ölçer cihazının yanı sıra, çalışma ekibi ile yeni geliştirdikleri ve patent işlemlerini başlattıkları Tip III Histerektomilerde (kanserli rahimlerde) kullanılan transvajinal manipülatörünü tıp dünyasına kazandıracaklarını söyledi.
#İzmirSabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde dünyanın ve Türkiye’nin ilk 3 boyutlu biyoyazıcı ve insan canlı hücreleri kullanılarak aort damarı üretildi. Üniversitenin Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Üretim Sistemleri Programı öğretim üyesi Doç. Dr. Bahattin Koç ve ekibi çatallanan damarları üretme çalışmaları da yapıyor.
Yürürken önüme, daha doğrusu ayakkabılarıma bakmak zorunluluğu beni güzel ayakkabılar satın almaya mecbur ediyor. İstanbul’da yaşayan her kadın yürürken önüne bakması gerektiğini bilir. İstenmeyen bir göz temasının hayatının akışını değiştirebileceğinden de haberdardır.