17 Ağustos depremi yıl dönümünde anılıyor. 17 Ağustos Marmara Depremi'nin üzerinden çeyrek asır geçti. Türkiye'nin en önemli gerçeklerinden birisi olan deprem 1999 yılında yine kendisini acı bir şekilde hatırlattı. Marmara bölgesinde gerçekleşen deprem sonrası yüzlerce bina yıkılırken birçok vatandaş ise hayatını kaybetti. Her yıl bu tarihte depremin önemine vurgu yapılırken hayatını kaybeden vatandaşlar saygıyla anılıyor. Peki, 17 Ağustos depremi saat kaçta, nerede oldu, kaç şiddetinde? 17 Ağustos Marmara depremi kaçıncı yılı? İşte 17 Ağustos depremi anma yılı...
#17 Ağustos Depremi17 Ağustos Gölcük Depremi'nin 25. yıl dönümü nedeniyle katıldığı programda konuşan Prof. Dr. Naci Görür beklenen İstanbul depremine dikkat çekti. İstanbul'un depreme hazır olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Görür, 'İstanbul depreme hazır mı? Cevap hayır ama İstanbul'da bir çalışma yapılmadı mı? Çok şey yapıldı ama yapılanlar yapılması gerekenlerin yanında yetersiz dolayısıyla İstanbul bu depreme hazır değil.' dedi. Prof. Dr. Görür, Çekmeköy'ün zemin yapısının sert ve dayanımlı olduğunu, İstanbul'da birçok ilçeye göre daha iyi bir noktada olduğunu vurguladı. Görür, 'Çekmeköy'ün zemini çok sağlam, dinamitle kırılacak kuvvete sahip.' dedi.
#Prof. Dr. Naci Görür17 Ağustos Gölcük Depremi'nin 25. yıl dönümü nedeniyle katıldığı programda konuşan Prof. Dr. Naci Görür beklenen İstanbul depremine dikkat çekti. İstanbul'un depreme hazır olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Görür, 'İstanbul depreme hazır mı? Cevap hayır ama İstanbul'da bir çalışma yapılmadı mı? Çok şey yapıldı ama yapılanlar yapılması gerekenlerin yanında yetersiz dolayısıyla İstanbul bu depreme hazır değil.' dedi. Prof. Dr. Görür, Çekmeköy'ün zemin yapısının sert ve dayanımlı olduğunu, İstanbul'da birçok ilçeye göre daha iyi bir noktada olduğunu vurguladı. Görür, 'Çekmeköy'ün zemini çok sağlam, dinamitle kırılacak kuvvete sahip.' dedi.
#İstanbul17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin üzerinden 24 yıl geçti. Türkiye'yi derinden sarsan deprem geride ağır hasar bıraktı. 17 Ağustos Gölcük depremi saat kaçta oldu, kaç saniye sürdü? sorusu da o dönemle bilgi sahibi olmak isteyen kişiler tarafından araştırılıyor. 17 Ağustos 1999 sabahı, yerel saatle 03.02'de meydana gelen Gölcük depreminin üzerinden tam 24 yıl geçti. Türkiye’nin önemli gerçeklerinden birisi olan deprem, 17 Ağustos 1999 tarihinde Marmara bölgesinde gerçekleşti. Gölcük depreminin ardından yayınlanan resmi raporlara göre depremde 17.480 kişi öldü, 23.781 kişi yaralandı ve 505 kişi de sakat kaldı. Peki, 17 Ağustos depremi nerede, kaç şiddetinde oldu? İşte 17 Ağustos Gölcük depremi ile ilgili bilgiler!
#17 AğustosHazine Sigortacılık Genel Müdürü Dr. Şerif Çakırsoy, halen uygulanan alacak sigortasının büyük şirketlere yönelik bir ürün olduğunu belirterek, “Bunu, KOBİ’lere nasıl yayarız diye çalışıyoruz. Öyle bir ürün olacak ki, hem KOBİ’nin işine gelecek hem de satın alabileceği fiyatta olacak” dedi.
#Sigorta'Avrasya-Avrupa Koşusu' adıyla ilki 1 Nisan 1979'da atletizme gönül verenlerin gayretiyle gerçekleştirilen ve "1 Nisan şakası" olarak algılanan İstanbul Maratonu, zaman içinde dünyanın en iyi maratonları arasındaki yerini aldı
#İstanbul MaratonuCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Lafla çevrecilik yapmıyoruz. Haliç'i temizlediğimiz gibi İzmit Körfezi'ni de pırıl pırıl yapacağız. İzmir Körfezi'nin yaşadığı pislik İzmit'te olmayacak" dedi. Erdoğan, "İzmir Körfezi'nde çevre felaketine yol veren yöneticiler görevlerini yapmadıkları gibi beceriksizlik, ihmalkarlık adeta paçalarından akıyor" diye konuştu.
#Cumhurbaşkanı Erdoğan200 bin kişiyi evsiz bırakan, binlerce insanın hayatını kaybettiği, yaralandığı 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin üzerinden 25 yıl geçti. O dönem depremin yaralarını sarmaya uğraşırken bir yandan da olası İstanbul depremi konuşulmaya başladı. Resmi kurumlar projeler hazırlıyor, çalıştaylar düzenleniyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri kentsel dönüşüme odaklandı; kamu binaları, köprüler, viyadükler güçlendiriliyor. Vatandaş riskli binasını yenilesin diye mali destek kampanyaları yapılıyor. Ama dönüşüm, olması gereken hızda değil. “İstanbul depreme hazır mı, neler yapıldı, yapılmalı” diye işin uzmanlarına, yetkililere sorduk.
#Necla Bayraktar17 Ağustos Marmara depremi mesajları ve sözleri depremin 25. yıldönümü sebebiyle paylaşılıyor. 17 Ağustos 1999 depremi, Türkiye tarihinin en yıkıcı depremlerinden biridir. Gölcük depremi anma mesajları da sosyal medyada bu acı olayı anmak isteyen kullanıcılar tarafından gönderiliyor. Marmara Depremi olarak da bilinen bu felaket, Kocaeli'nin Gölcük ilçesi merkezli olarak saat 03:02'de meydana geldi. Deprem, 7,4 büyüklüğündeydi ve yaklaşık 37 saniye sürdü. Marmara Bölgesi'nin birçok ilini etkileyen depremde binlerce bina yıkıldı, on binlerce insan hayatını kaybetti ve yüzbinlerce kişi yaralandı. 17 Ağustos 1999 depremiyle ilgili anma ve taziye mesajları, genellikle felaketin acısını paylaşmak, kayıpları anmak ve depreme karşı bilinçlenmenin önemine dikkat çekmek amacıyla yazılır. 17 Ağustos deprem mesajları ve sözlerine haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte, dualı, duygusal, resimli 17 Ağustos 1999 Gölcük depremi anma mesajları ve sözleri...
#Gölcük Depremi Anma Mesajları 2024Bugün 17 Ağustos, büyük Marmara depreminin yıl dönümü. Acılar 25 yıl sonra da tazeliğini korurken uzmanlar yeni depremler için endişeli. Peki beklenen büyük Marmara depreminde süre ne kadar azaldı? Olası Marmara depremine İstanbul ne kadar hazırlıklı? Büyük bir depremde hangi ilçedeki konutlar daha fazla hasar görebilir? Hangi önlemler alınmalı? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#DepremSualtı belgesel yapımcısı ve görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin ardından Gölcük ilçesinde arama ve kurtarma çalışmalarına katıldığı sırada çektiği görüntüleri ilk kez yayınladı.
#Marmara Depremi17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin yıl dönümü öncesinde Deprem Uzmanı Prof. Dr. Zeki Hasgür, Bursa ve Gemlik gibi Güney Marmara'da meydana gelebilecek bir depremin İstanbul'u da etkileyebileceğine dair kritik uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Hasgür, “Bursa'da herhangi bir deprem olursa İstanbul tetikte olmalı" uyarısında bulundu.
#DEPREMTürkiye deprem, sel, kuraklık gibi pek çok doğal afetin sıklıkla yaşandığı bir ülke. Uzmanlar, 17 Ağustos Gölcük ve 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri gibi büyük felaketlerin doğal afetler konusundaki farkındalığı artırdığını ancak eğitim alanında bu konuda atılan adımların yeterli olmadığını söylüyor.
#Deprem17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin 24'üncü yıl dönümünde, depremde hayatlarını kaybedenler anılıyor. Türkiye yaklaşık 6 ay önce de Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremi yaşadı. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk Kahramanmaraş'ta enkaz altında kalan ve perdenin arkasında fark edilen Can'ın mucize kurtuluş hikayesini anlattı. Öztürk, canlı yayında o görüntülerin ekrana gelmesiyle duygu dolu anlar yaşadı.
#KAHRAMANMARAŞ17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin 24'üncü yıl dönümünde, depremde hayatlarını kaybedenler anılıyor. Türkiye yaklaşık 6 ay önce de Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremi yaşadı. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk Kahramanmaraş'ta enkaz altında kalan ve perdenin arkasında fark edilen Can'ın mucize kurtuluş hikayesini anlattı. Öztürk, canlı yayında o görüntülerin ekrana gelmesiyle duygu dolu anlar yaşadı.
#Fulya ÖztürkMarmara depremi 24. yıldönümünde anılıyor. 17 Ağustos 1999'da saat 03.02'de 7,4 büyüklüğünde meydana gelen deprem 45 saniye sürmüştü. Marmara Depremi, Kocaeli, Sakarya, İstanbul, Düzce ve Yalova'da yıkıma yol açtı. 17 Ağustos 1999 yılının tarihte birçok adı bulunuyor. Kimileri 1999 Gölcük Depremi, İzmit Depremi, Marmara Depremi veya 17 Ağustos 1999 depremi olarak tanımlıyor. 17 Ağustos 1999'da meydana depremde yaşamını yitirenler, 24'üncü yılında depremin merkez üssü olan Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde anıldı. Gölcük depremi aynı zamanda bugün sosyal medya ve mesajlarla anılıyor. İşte, Dualı, duygusal, resimli 17 Ağustos 1999 Gölcük depremi anma mesajları ve sözleri...
#Gölcük DepremiÖzellikle küçük yaşta olanlar ve hatırlamayanlar 24. yıldönümünde 17 Ağustos'ta hangi olayın yaşandığını merak ediyor. Türkiye'nin en önemli gerçeklerinden birisi olan deprem 1999 yılında yine kendisini acı bir şekilde hatırlattı. Marmara bölgesinde gerçekleşen deprem sonrası yüzlerce bina yıkılırken birçok vatandaş ise hayatını kaybetti. Her yıl bu tarihte depremin önemine vurgu yapılırken hayatını kaybeden vatandaşlar saygıyla anılıyor. Peki 17 Ağustos 1999 yılında ne oldu? İşte, detaylar...
#17 Ağustos'ta Ne OlduBugün 1999 Marmara depreminin yıldönümü... En son 6 Şubat depreminde bu korkuyu hatırlayıp sonra yine unuttuk. İstanbul’da mart ayında günde 28 bin kişi ‘Gelin bizim evimize de bakın’ diyerek belediyeye başvururken, bu sayı iki haneli rakamlara düştü. Dönüşüm kapsamında yıkılan bir binada çürük inşaat malzemelerini gösteren Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da 2012 yılından bu yana 60 bin konutu dönüştürdüklerini, dönüşmesi gereken konut sayısının ise 92 bin 200 civarında olduğunu söyledi.
#Marmara DepremiBilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 17 Ağustos depreminin ardından yapılan araştırmaya dikkat çekerek olası Marmara depremi için zamanın daraldığını vurguladı. Görür, olası depremin ardından İstanbul'a dışarıdan destek gelmesi gerektiğini vurgulayarak, "Olası bir depremde İstanbul kendi kendine yetemez çünkü hastanelerin ne kadar çalışacağı, itfaiyenin ne kadar çalışacağı meçhul. Depremde olabilecek yıkım nedeniyle burada ulaşım da olmayabilir. Veya çok sıkıntılı olabilir. İstanbul'da büyük bir kaos söz konusu olabilir. İnsanların belli bir kısmı göçük altında kalabilir. Onlara ulaşılamayabilir cankurtaranlar çalışamayabilir. İstanbul'da bir kar yağışı, bir yağmur olduğu zaman bile biz İstanbul'un ne kadar kaosa sürüklendiğini görüyoruz" ifadelerini kullandı.
#Prof. Dr. Naci GörürBilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 17 Ağustos depreminin ardından yapılan araştırmaya dikkat çekerek olası Marmara depremi için zamanın daraldığını vurguladı. Görür, olası depremin ardından İstanbul'a dışarıdan destek gelmesi gerektiğini belirterek, "İstanbul kendi kendine yetemez çünkü hastanelerin ne kadar çalışacağı, itfaiyenin ne kadar çalışacağı meçhul. Depremde olabilecek yıkım nedeniyle burada ulaşım da olmayabilir. İstanbul'da büyük bir kaos söz konusu olabilir. İnsanların belli bir kısmı göçük altında kalabilir. Onlara ulaşılamayabilir cankurtaranlar çalışamayabilir. İstanbul'da bir kar yağışı, bir yağmur olduğu zaman bile biz İstanbul'un ne kadar kaosa sürüklendiğini görüyoruz" ifadelerini kullandı.
#Deprem6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden sonra yaşanan panikle herkes binasının depreme karşı dayanıklılığını öğrenmek için belediyelere, yapı denetim şirketlerine koştu. O günlerde susmayan telefonlar bugünlerde susmuş gibi. Talep neden azaldı, ne yapmak gerekiyor? Uzmanlar anlattı...
#Melis YILMAZ