Uzay Yolcuları filmi bu akşam (26 Haziran) TV'de izleyici karşısına çıkıyor. Başrollerinde Chris Pratt ve Jennifer Lawrence’ın yer aldığı yapımın senaryosu Doctor Strange'in senaryosunu kaleme alan Jon Spaihts'e ait. Yönetmen koltuğunda Morten Tyldum'un oturduğu yapım, iki uzay yolcusunun yaşadığı olaylara odaklanıyor. Peki Uzay Yolcuları filmi ne zaman çekildi, konusu nedir? İşte uzay yolcusu oyuncuları...
#Uzay YolcularıZorlu finansman koşulları ve stokları eritmek isteyen markaların sıfır otomobillerde kampanyanın dozunu artırması vatandaşları ikinci el otomobilden uzaklaştırdı. İkinci el otomobil pazarı yılın ilk dört ayında bir önceki yıla kıyasla yüzde 15 daraldı. Yıllık bazda daralma yüzde 28’i buldu. Uzmanlara göre araç almak isteyenler artık daha ekonomik sıfır otomobilleri veya daha düşük kilometreli ikinci elleri tercih ediyor.
#İkinci ElDijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, “Tarihi bir gündeyiz” diyerek dijital telif yasası için çalışmayı başlattı. Yayman, açılış konuşmasında, “Haberin fikir ve sanat eseri sayılması için bir talep var. Komisyon bunu değerlendirecek. Ben de bu konuda haberin telif sayılması gerektiğini düşünüyorum. Avrupa’da ve dünyada bunun böyle olduğunu görüyoruz.” dedi.
#Dijital Telif YasasıAlmanya’da, 2030’a kadar kurulması planlanan ‘NSU Dokümantasyon Merkezi’nde aşırı sağ terörünün tarihini içeren bir arşiv, kütüphane ve anma mekânı olacak. NSU kurbanlarının unutulmaması, anıtlar dikilmesi ve ‘anma mekânı’ oluşturulması tüm demokrasi sevdalılarının arzusudur. Ancak hukuk devletinden en büyük beklenti, bu cinayetlerin tüm boyutlarıyla aydınlatılmasıdır. Politik sorumlular tarafından verilen sözlerin bir an önce tutulmasıdır. Barış içinde birlikte yaşam ve devlete güven için bu daha önemlidir.
#AVRUPADAN HABERGoogle'ın Kanada hükümeti ile anlaşmasının ardından Türkiye'de de Dijital Telif Yasası çalışmaları hızlandı. Dijital telif yasası ile ilgili konuşan Sosyal Medya Araştırmacısı Ümit Sanlav, "Bu yasa teklifi geçerse Google, Facebook gibi dijital mecralar içerik üreticilerine telif ücreti ödemek zorunda kalacak" dedi. Sanlav, "Google Haberler uygulaması ile de içerik üreticilerinin içeriklerini kullanıyor. Bu haberler üzerinden milyar dolarlar kazanan Google, dijital içerikleri üretenlere herhangi bir ödeme yapmıyor" ifadelerini kullandı.
#Dijital Telif YasasıGoogle, Kanada'da Çevrim İçi Haberler Yasası doğrultusunda, Kanada merkezli haber kuruluşları ve şirketlerine yıllık yaklaşık 74 milyon dolarlık ödeme yapmayı kabul etti. Türkiye’de de ‘Dijital Telif Yasası’ ile ilgili çalışmalar start aldı. Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Sezercan Bektaş, yasanın yürürlüğe girmesi için gerekli tüm aşamaları anlattı.
#Dijital TelifGoogle'ın 'Çevrimiçi Haberler Yasası' kapsamında, Kanada hükümetine her yıl yaklaşık 74 milyon dolar ödeme yapma kararının ardından uzman isimler Türkiye için de benzer yasal düzenleme adımlarını sık sık gündeme getiriyor. Rekabet uzmanı Ussal Şahbaz Dijital Telif Yasası düzenlemesi ile ilgili "İki farklı düzenleme yapılması gerekiyor. Bir tanesi bizim fikri mülkiyet haklarımızda yapılması gereken değişiklik. Diğeri de rekabetin korunması hususunda Rekabet Kurulu’na bu konuda özel yetki verilmesi" dedi.
#GoogleKanada'da geçtiğimiz günlerde çıkan yasayla ülkenin Google'dan her yıl 74 milyon dolar telif ödemesi alacağı bildirilmişti. Dijital Telif Yasası düzenlemesinin henüz çıkmaması dijital yayıncılıkta birçok sorunu beraberinde getiriyor. Türkiye İnternet Medya Birliği Başkanvekili Avukat Cüneyd Altıparmak konu ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Avukat Altıparmak, “Şu an yaşananın hırsızlıktan farkı yok. Dijital Telif Yasası çıkmadığı için hırsızlığın bir cezası da yok. 120 yıl önceki anlayışla yapılan kanun, bugünkü internet çağında hiçbir eseri koruyamaz. Yeni bir düzenleme acilen yasalaşmalı.” dedi.
#GoogleVampirlerle ilgili romanlar, filmler ve diziler son yılların en popüler işleri arasından eksilmiyor. Bu türün en klasik örneklerinden biri ise 1992 yılında sinemaya da uyarlanan Bram Stoker'ın Dracula'sı... Peki tüyler ürperten bu eserin gerçek olaylardan esinlenilerek yazıldığını biliyor muydunuz? İşte ayrıntılar...
#DraculaSağlıklı ve uzun ömürlü yaşam herkesin arzu ettiği bir şey. Peki 120 yıl yaşamak mümkün mü? Berlin’de yaşayan Dr. Engin Osmanoğlu’nun Südwest yayınevinden piyasaya çıkan ‘120 Jahre Gesund-120 Yıl Sağlıklı Yaşam’ adlı kitabı bu soruya verilecek yanıt ve çözüm önerileri üzerinde yoğunlaşıyor. Dr. Osmanoğlu’nun cevabı çok net: “Evet, biyolojik olarak mümkün.” Kitabında dünyada uzun yasayan insanların örneğini de veren Dr. Osmanoğlu, ancak uzun ve sağlıklı yaşamın bazı faktörlere bağlı olduğunu söylüyor.
#AVRUPADAN HABERSolingen katliamının 30’uncu yılında saldırıda yaşamını yitiren Gülsün İnce (28), Hatice (19), Hülya (9) ve Saime Genç (5) ile kuzenleri Gülistan Öztürk (12) ve geçen yıl yitirdiğimiz anneleri Mevlüde Genç ile Almanya’daki sağcı şiddetin tüm kurbanları Frankfurt’ta da anıldı.
#AlmanyaBirçoğumuz gördüğümüz rüyanın etkisinde kalıyor ve bir anlamı olup olmadığını merak ediyoruz. Aslında çoğu zaman kendi iç dünyamızda bir yolculuğa çıkıyoruz. Dişlerimizin dökülmesi, uçmak, düşmek, sınava girmek gibi tekrar tekrar gördüğümüz bazı rüyalar da işin farklı bir boyutu. Uzmanlara göre rüyaların kişinin onlara yüklediği anlamlarla birlikte yorumlanması gerekiyor.
#Deirdre BarrettARİSTO’dan başlayarak bilim insanları ve düşünürler, yüzyıllar boyunca bu bilmeceyi çözmeye çabaladı.Yaşlanma ya da bazen söylendiği şekliyle ihtiyarlık, ilerleyen yaşla beraber fizyolojik işlevin kaçınılmaz olarak bozulmasıdır. Fitoterapist ve homeopat Doktor Serdar Özgüç, “yaşlanmayı yavaşlatma”yı anlattı.
#1Yönetmenliğini Morten Tyldum'un üstlendiği Uzay yolcuları filmi ekranlara geliyor. Bilim Kurgu türündeki Uzay Yolcuları oyuncuları arasında Jennifer Lawrence,Chris Pratt,Michael Sheen gibi başarılı isimler rol alıyor. Peki, Uzay Yolcuları filmi konusu nedir, oyuncuları kimler? Uzay Yolcuları oyuncu kadrosu ve özeti...
#Uzay YolcularıTIBBİ olanakların da artışıyla birlikte herkesin yaş almaya bakış açısının değiştiği bu günlerde konuyu Ekol Hastanesi göz doktorlarından Gökhan Erbakan ile görüştük. Fizyolojik fonksiyonların azalmasıyla hastalıklara ve ölüme karşı artmış hassasiyet olarak açıklanan yaşlanmanın evrensel olarak üç düzeyde değerlendirildiğini aktaran Dr. Gökhan Erbakan, bunları normal, hızlanmış ve başarılı yaşlanma olarak sıraladı.
#1Almanya’da 2000-2006 yılları arasında 8 Türk, 1 Yunan ve 1 Alman polisi öldüren, 2011 yılında iki üyesinin intiharıyla ortaya çıkan aşırı sağcı terör örgütü NSU’yla ilgili Hessen eyaleti iç istihbaratından sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın 2044 yılına kadar gizli kalması gereken raporu yayınlandı.
#AlmanyaYapılan sponsorluk anlaşması doğrultusunda, 2022-23 sezonundan itibaren iki sezon boyunca siyah beyazlılar yeni sponsoru Rain’i göğsünde taşıyacak. Vodafone Park Güney Tribünü 2021-22 sezonu mart ayı itibarıyla 2.5 yıl boyunca sponsor firmanın adıyla anılacak.
#Beşiktaş