Son zamanlarda elektrolitler, sağlık ve spor dünyasında sıkça konuşulmaya başlandı. Mide rahatsızlıkları veya yoğun spor sonrası sıvı kaybı yaşayanlar için popüler hale gelen elektrolit takviyeleri, sosyal medya fenomenleri tarafından da tanıtılıyor. Ancak, bu ürünlerin ne zaman ve nasıl kullanılması gerektiği konusunda dikkatli olunması gerekiyor. Uzmanlar, elektrolit alımının bireylerin ihtiyaçlarına göre ayarlanması gerektiğini ve gereksiz takviyelerin sağlığa zarar verebileceğini belirtiyor. Peki elektrolitler ne sıklıkla nasıl kullanılmalı? Elektrolit seviyelerini dengelen doğal ürünler de var mı? Diyetisyen Melis Gülbaş ile mercek altına aldık.
#SağlıkGöz altı torbaları, yorgun ve yaşlı bir görünüme neden olabilen yaygın bir sorundur. Neyse ki, evde kolayca uygulayabileceğiniz doğal çözümlerle bu sorunu 20 dakikada hafifletebilirsiniz. Bu yazımda, göz altı torbalarına karşı etkili 10 doğal yöntemi sizlerle paylaşmaya çalışacağım.
#Göz AltıTurşular, kış sofralarının olmazsa olmazı. Salatalık, lahana biber ve daha farklı çeşit turşular hem lezzet hem de şifa kaynağı. Farklı seçenek arayanlar için acur turşusu tarifini de derledik. Kıvamını kaybetmeyen, nefis acur turşusunu denemek isterseniz, tüm yapım aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Acur TurşusuMasterChef krem karamel tarifi programın izleyicileri tarafından merak konusu oldu. Fransa mutfağına ait bir lezzet olan krem karamel tatlısı, şeffaf karamel soslu bir muhallebidir. Krem karamel Türki mutfağında da ayrı bir yere sahiptir. Ancak püf noktasına dikkat etmek gerekir. Fransız usulü krem karamel nasıl yapılır merak edenlere, işte gerçek krem karamel tarifi ve püf noktaları...
#Krem KaramelAcı biber turşusu, yemeklerin en güzel eşlikçisi. Kuru fasulyeden dürüme pek çok lezzetin yanında sık sık tercih ediliyor. Eğer acıyı seviyorsanız, kendi turşunuzu kolayca hazırlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...
#Süs Biber TurşusuHasat zamanı bollaşan sebzeleri saklama yöntemlerinin en eskilerinden biri turşulama. Onlarca farklı çeşit ve yöntemi olan turşuların tam vakti. Kimi kısa sürede olan, kimi daha az bilinen farklı tariflerimi deneyin, hazırladığım ipuçları da iyi bir turşunun garantisi...
#TurşuSağlıklı bir yaşamın sırrı mutlu bağırsaklarda gizli. Çünkü bağırsaklarımız vücudumuzun ikinci beyni! Bağırsak iyiliğimiz için sağlıklı bakterileri arttıracak ve çeşitliliği destekleyecek 6 adımlık bir yol haritası hazırladım. Yerken damağınızı hoş tutacak ve sindiriminize iyi gelecek üç de tarif ekledim.
#BağırsakBadem sütü, veganlar ve laktoza duyarlılığı olanlar tarafından tercih edilen içeceklerden biri. Fındık veya Hindistan cevizi gibi farklı bitkilerin sütü hazırlanabiliyor. Ancak badem sütü en sık tüketilen seçenekler arasında yer alıyor. Kıvamı, tadı ve rengiyle de farklı tariflere de lezzet katıyor. Bu sütü hazır olarak alabileceğiniz gibi evde, kendi mutfağınızda da hazırlayabilirsiniz. Peki evde çiğ badem sütü nasıl yapılır, kaç gün dayanır? Tüm yapılış aşamalarını sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Badem SütüSonbahar bereketi dört bir yanımızı sardı bile. Yaz güneşinin tatlandırdığı sebze ve meyveleri soğuk günlerde de kullanabilmek için en klasik yöntem konserve yapmak. Domates sosunu halen denemeyen kaldıysa onlar için küçük bir hatırlatmam var. Kendini aşanlaraysa acı biber hatta şeftali kavanozlamak için tarifler hazırladım.
#SebzeMuğla'nın Yatağan ilçesinde arılara körükle duman verirken orman yangınına neden oldukları gerekçesiyle babası Mehmet Şahin (78) ile birlikte tutuklanan İlhan Şahin'in (47) ifadesi ortaya çıktı. Şahin, ifadesinde, "Tütsüyü söndürdük, yangının bizden kaynaklandığını düşünmüyorum" dedi.
#MuğlaKurban Bayramı boyunca et ağırlıklı olarak beslenmenin ardından 'Bayram sonrası beslenme nasıl olmalı?' sorusu sağlıklı beslenme açısından büyük önem taşıyor. HÜRRİYET ve LEZİZZ bu süreçte dengeli ve düzenli beslenmenin metabolizmayı toparlamaya yardımcı olacağının önemine Şef Rüzgar SÜNBÜL dikkat çekti.
#Bayram Sonrası BeslenmeYaz denince güneş gibi rengiyle ilk akla gelen atıştırmalıktır mısır. Mevsimi gelince Instagram @hurriyetlezzetlihayat hesabımızdan “Tercihiniz haşlanmış mısır mı köz mısır mı” diye sorduk. Takipçilerimiz yüzde 61 gibi yüksek bir oranda haşlanmışı seçti. Biz de sizin için hem mısırın nasıl seçileceğini hem de iki yöntemin püf noktalarını yazdık.
#Gülay Barbaros Altan2022’de coğrafi işaret tescili alan Kızıltepe kırmızı mercimeği, Fırat ve Dicle nehirlerinin verimi, Mezopotamya toprağının yapısı ve aldığı güneşin açısıyla ayrı bir lezzete ve renge sahip. Kısa sürede pişmesi, aroması ve piştiğinde oluşan sapsarı rengi onu diğer mercimeklerden ayırıyor.
#Metroİstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri Türkiye'de yaşayan endemik türdeki hayvanların kaçak yollarla yurtdışına kaçırılmasına yönelik çalışma yürüttü. İstanbul Havalimanı'nda düzenlenen operasyonda Amerika'nın New York kentinde müze müdürü olan Profesör Lorenzo Prendini İstanbul Havalimanı'nda suçüstü yakalandı. Prendinini'nin valizinde yaklaşık bin 500 adet akrep, tarantula ve örümcekle, içerisinde hayvanlardan elde edilen zehirlerin bulunduğu değerlendirilen 88 adet plastik şişe ele geçirildi.
#Haycan KaçakçılarıDÖNÜŞTÜREN Kadınlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve DG Doğru Geri Kazanım Kurucu CEO’su Nagihan Yılmaz, bitkisel atık yağın dönüştürüldüğünde değerli bir enerji kaynağına dönüştüğüne dikkat çekti.
#DÖNÜŞTÜREN Kadınlar DerneğiAntalya'da son zamanlarda su seviyelerinde azalma hissedilir oldu. Her yıl kaçak sondaj kuyularından 45 milyon metreküp su çekiliyor. Kaçak sondaj kuyuları nedeniyle suya erişimin derinliği de arttı. 5 yıl önce 68 metrede çıkan su, 70 metreye kadar geriledi.
#AntalyaAntalya'da son zamanlarda su seviyelerinde azalma hissedilir oldu. Her yıl kaçak sondaj kuyularından 45 milyon metreküp su çekiliyor. Kaçak sondaj kuyuları nedeniyle suya erişimin derinliği de arttı. 5 yıl önce 68 metrede çıkan su, 70 metreye kadar geriledi.
#AntalyaBaharın müjdeleyici sebzelerinden enginarı çanak alıp zeytinyağlısını pişirince tadına doyulmaz. Ama onunla hazırlayabileceğimiz türlü türlü lezzet de var. Kuzu etiyle birleşince ya da gravlaks yöntemiyle hazırlanmış çipurayla bir araya gelince ortaya nefis tabaklar çıkıyor. Hatta mevsim meyvelerinden karadutla birleştirip tatlısını bile yapabilirsiniz.
#Altuğ Tezer