Küresel ısınma ile sağlık sektörü arasında direkt bir bağ var. Sektörün iklim ayak izi küresel net emisyonların yüzde 4.4’ünü oluştururken, her 1 derecelik ısınma ölüm riskini yüzde 5.5’e kadar artırıyor. Siemens Healthineers Türkiye Başkanı Enis Sonemel’e göre, çare sağlıkta dijitalleşme.
#Pandemiİngiltere Rhys Williams adında kelebek hastalığından mustarip bu genci konuşuyor. Hastalığı yüzünden vücudunun tamamına yakını yaralarla kaplı olan bu genç için umutlar tükenmiş durumda. Doktorlar gencin birkaç günlük ömrü kaldığını söylerken Williams'ın ise durumu kritik.
#Kelebek Cilt HastalığıÇocuğunun bacağındaki küçücük bir noktayı fark eden Avustralyalı annenin dikkati, küçük bebeği ölümcül bir süreçten kurtardı. Annenin hastaneye gitmeden önce evinde uyguladığı basit test ise sosyal medyada viral hale geldi.
#MeningokokBuzdolabınızda milyonlarca bakteri bulunduğunu ve bunların pek çok hastalığa sebep olduğunu biliyor muydunuz? Evdeki en temiz noktalardan biri olduğunu düşündüğümüz buzdolabı yaklaşık 1,8 milyon bakteri barındırıyor. Peki bu bakteriler hangileri? İnsan sağlığına etkileri neler? Uzmanlarla konuştuk...
#SağlıkABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) dün yaptığı açıklama ile ölümcül ve ilaca karşı oldukça dirençli bir mantarın uzun süreli bakım hastanelerinde ve diğer sağlık tesislerinde "endişe verici bir hızla" yayıldığını duyurdu.
#AbdKandaki iltihap, Septisemi ismi ile de bilinir. Septisemi, bir tür kan dolaşımı enfeksiyonudur. Bu hastalık ise, kan zehirlenmesi olarak da bilinir. Septisemi, vücudun herhangi bir bölgesinde, deri üzerindeki bir yarada ya da akciğer enfeksiyonu bakteriyel bir enfeksiyon oluşması sonucunda enfeksiyonun kanda dolaşıma girdiği anda ortaya çıkar. Kanda iltihap neden olur, zararları nelerdir sizler için derledik.
#Kanda İltihapKan zehirlenmesi şeklinde de bilinen kan dolaşım enfeksiyonu ya da septisemi oldukça önemli bir konudur. Sizin için kanda enfeksiyonun nedenlerini, bu enfeksiyonun neden oluştuğunu, belirtilerinin neler olduğunu ve nasıl tedavi edildiğini derledik.
#Kanda EnfeksiyonAĞIZ-diş sağlığının genel sağlığımızı koruma ve sürdürmede çok ama çok büyük bir önemi var. İltihaplanmayı hızlandıran önemli problemlerden birinin de diş ve dişi çevreleyen dokuların iltihabi hastalıkları olduğu bilinen bir ayıbımız, önemli bir eksiğimiz. Çoğumuz diş sağlığımızı, daha da önemlisi bir bütün olarak ağız sağlığımızı yeteri kadar ciddiye almıyoruz. Bu konuda bakın dişhekimi Emre Aksu ne diyor?
#İzmirTüm dünyada korona virüs ile mücadele devam ederken, zeytin yaprağında bulunan oleuropein isimli etken maddenin korona virüs ile savaşta önemli bir rol aldığının duyulması üzerine zeytin yaprağı çayına da büyük ilgi başladı.
#Zeytin YaprağıSon dakika haberi... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) bağlantılı ölüm sayıları ile Bakanlık tarafından açıklanan ölüm sayıları arasında neden fark olduğunu anlattı. Bakan Koca, ölüm nedeni Kovid-19 olmayan hastaların ölüm belgelerini gösterip "Bu Kovid-19 mu?" diye sordu. Konuya dair tüm şüpheleri ortadan kaldıran Bakan Koca, her bulaşıcı hastalığın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) olmadığını bir kez daha anlattı.
#Bakan KocaHirschsprung hastalığı nedir? Belirtileri nelerdir? Nasıl tedavi edilir? Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Feryal Gün Soysal, çocuklarda Hirschsprung hastalığı ve tedavisi hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
#Hirschsprung Hastalığı NedirMenenjit aşısı, bulaşıcı bir hastalık olan menenjitten korunmak için önem arz etmektedir. Özellikle çocuklarda görünen menenjit, meningokok aşısı olarak bilinen bu aşı aracılığıyla korunma imkanı taşıyabilmektedir. Menenjit hastalığı kontrol altına alınmadığı taktirde ölüme kadar gidebilmektedir. Peki, menenjit aşısı ne zaman yapılır? İşte, menenjit aşısı ve hastalığın seyri hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar
#Menenjit AşısıTÜRK Silahlı Kuvvetlerinin 22'nci Genelkurmay Başkanı olan Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı için İstanbul Sultan 2. Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde askeri tören düzenlendi. Törenin ardından cenaze namazı kılınan Karadayı'nın naaşı defnedilmek üzere Çengelköy Mezarlığı'na götürüldü.
#İsmail Hakkı KaradayıBeyni ve omuriliği kaplayan meninks ismindeki zarın iltihaplanması ile ortaya çıkan menenjit hastalığı virüsler, bakteriler ve parazitlerin etkeni ile görülüyor. Her yaş grubunda görülebilen bakteriyel menenjit hastalarda farklı semptomlar ile beliti gösteriyor. Peki, Menenjit nedir ve belirtileri nelerdir? Bakteriyel Menenjit hastalığı bulaşıcı mıdır? İşte, menenjitle ilgili ayrıntılı bilgiler...
#Bakteriyel MenenjitBeyni ve omuriliği kaplayan meninks ismindeki zarın iltihaplanması ile ortaya çıkan menenjit hastalığı acil müdahale gerektiren tehlikeli hastalıklar arasında yer alır. Yüksek ateş ve kusma ile kendisini gösteren hastalık, her yaştan kişide görülebilir. Ülkemizde yapılan menenjit aşısını erken yaşlarda uygulamak ise hastalığı korumak adına büyük önem taşıyor. Peki, menenjit aşısı ne zaman yapılır? Menenjit bulaşıcı mıdır, belirtileri nelerdir?
#Menenjit Aşısı Ne Zaman YapılırBeyin ve spinal kordu çevreleyen pia ve araknoid zarın infeksiyoz ve noninfeksiyoz nedenJerle gelisen akut ya da kronik inflamasyonuna menenjit denir. Menenjit, hemen her yaş grubunda görülebilen ciddi bir enfeksiyondur Akut bakteriyel menenjit (ABM) yuksek oranda mortaliteye neden olabilen ciddi bir infeksiyon hastalığıdır. Peki Menenjit belirtileri nelerdir, bulaşıcı bir hastalık mıdır?
#MenenjitDiş etlerinde oluşan bir hastalık; organları etkileyeceği gibi gebelik komplikasyonları, romatoid artrit, şeker ve kalp gibi hastalıklara da davetiye çıkarıyor. Periodontoloji Bölümü’nden Dr. Utku Gaye Dikme Güveli, tıp dünyasının uzun yıllardır araştırma konuları arasında yer alan, diş eti-sistemik hastalıklar ilişkisini anlattı.
#Diş Hastalıklarının Vücuda EtkisiNadir görülen ve bazen hayat tehdit edici sonuçlar doğurabilen bir hastalık olan vaskülitin nasıl bir hastalık olduğu, belirtileri ve tedavi yöntemleri vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, vaskülit nedir? Vaskülit tedavisi nasıl yapılır?
#Vaskülit Nedir?Dermatilomani adıyla da bilinen deri yolma hastalığı,doku harabiyetine yol açabilecek şekilde cildin aşırı ve zorlayıcı bir şekilde kazınması veya koparılması ile karakterize ruhsal bir hastalıktır. Deri yolma hastalığının nedeni henüz tam olarak anlaşılamamakla birlikte, öne sürülen tezlerden en güçlü olanı bu davranışı strese ve uyarılmaya verilen uygunsuz bir yanıt olarak görür. Peki Deri Yolma Hastalığı nedir?
#Deri Yolma HastalığıGaller’de yaşayan 3 çocuk babası Chris Garlick, grip olduğu düşüncesiyle hastaneye gitti ancak 46 yaşındaki adamın durumunun çok daha ciddi olduğu ortaya çıktı. Doktorlar, Garlick’de vücudun bağışıklık sisteminin kendi organlarına saldırmasına yol açan septisemi (kan zehirlenmesi) tespit etti.
#Grip