Yazın en dikkat çekici bölgesi: Popo

Jennifer Lopez onun sayesinde şöhretini katladı, Kylie Minogue’un kariyeri onunla başka bir yola girdi ve Beyonce ondan dolayı yeni jenerasyonun seks sembolü ilan edildi. İşte, yaz öncesi formda bir popoya sahip olmanın ipuçları...

Öncelikle, yaz hayallerini gerçekleştirmek için işe popo bölgenizden başlamak gerektiğini bilmelisiniz. En az ünlü yıldızlar kadar dikkat çekici bir görüntüye sahip olmak istiyorsanız, sıkılığını ve pürüzsüz görünümünü korumaya yardımcı olmalısınız.

Uzmanlar, üç farklı popo şeklinden bahsediyor; elma, armut ve yassı... İdeal güzellik anlamında elma formunun öne çıktığını söyleyelim. Yuvarlaklığı, sıkı dokusu ve dolgunluğu diğer formlardan bir adım önde olmasını sağlıyor.

ELMA FORMLU: Sıkı, yuvarlak formlu ve ona sahip olan kadınların gururu elma popo neredeyse her tarz pantolon ve etekle mükemmel görünüyor. Özellikle de dar jean pantolon ve şortlarla ortaya çıkıyor. Ama dikkat! Bel bölgesinin fazla yüksek ve ceplerin büyük olmaması gerekiyor. Aksi takdirde görsel olarak olduğundan daha büyük görünmesi işten bile değil. Düşük belli pantolonlar ise bacak boyunu kısaltarak poponun daha geniş ve toplu görünmesine neden oluyorlar. Yaygara yapmayan ve vücut formuna uygun kumaşlar tercih edin. Böylelikle silüetinizin altını çizmiş olursunuz.

ARMUT FORMLU: Bu popo formu belki diğerlerinin içlerinde en sorunlu olanı ama aynı zamanda en feminen gözükeni... Sezonun modasına uygun dar kalem eteklerle onu dikkat çekici kılmanız mümkün. Burada önemli olan giydiğiniz parçanın kumaşının ince olmaması. Vücuda form veren ve onu saran kumaşlar daha etkili bir görünüm sağlar. Giydiğiniz pantolonların, cep başlangıçlarının ikinci dikişine paralel olmasına dikkat edin. Bu, popo formunu görsel olarak destekler. Ayrıca arka ceplerin küçük olması poponun da küçük algılanmasını sağlar. Biraz daha bol ya da düz kesimleriyle leğen kemiklerine vurgu yapar ve vücudun dengeli görünümünü destekler. Stretch kumaşlar da formu oluşturmada yardımcıdır.

YASSI FORMLU: Çıkıntısız bir popoya sahip kadınların şikayeti hiç de seksi olmayan bir görüntü şüphesiz. Daha dolgun bir form en büyük arzuları. Böyle durumlarda pantolonlar ve eteklerin dikkat çekici, büyük çantalarla kombinlenmeleri gerekir. Arka cepsiz pantolonlar da bu popo formunda kesinlikle tabu.

Kusursuz popoya nasıl sahip olunur

Elma ya da armut, önemli olan sıkılığı. Tabii ki, her kadının hayali bugünden yarına istediği ölçülerde bir popoya sahip olmak. Ama hedef odaklı bir egzersizle de yaklaşık iki ay içinde isteğinize kavuşmanız mümkün.

Hareket edin, haftada beş-altı kez minimum.

Yürüyüş, egzersiz ve paten yaz mevsiminin en ideal sporları. Özellikle de popo formunu yeniden oluşturmadaki etkileri düşünülürse...

Spor salonlarında karın-bacak-popo egzersizleri ağırlıklı hareketleri seçin.

Evde günde 15 dakika spor salonunda öğrendiğiniz egzersizleri tekrarlayabilirsiniz.

Göğüslerde "Barbie" trendi

Kadınların Barbie bebeklere benzeme arzusu, plastik cerrah Tuğrul Turan’a ilham kaynağı olmuş. "Barbie yöntemi" adlı bir teknik geliştiren Turan, bu yöntemle göğüslerin en az iki beden küçültülebildiğini ya da dikleştirilebildiğini belirtiyor.

Barbie yöntemi, kadınların büyük göğüslerinden sadece iki saatte kurtulmalarını sağlıyor. Operasyon sonrasında göğüsler küçülüyor ve doğal bir görünüme kavuşuyor. Op. Dr. Turan, göğüslere isteğe göre yarımküre veya damla görünümü verildiğini anlatıyor: "Kadınlar, silikon veya başka bir madde desteği olmaksızın tamamen kendi dokularıyla yapılan bu operasyondan sadece bir gün sonra, havuz sefası bile yapabiliyor."

Barbie yöntemini nasıl geliştirdiniz?

- Hastalarım sürekli büyük göğüslerden şikayet ediyordu. Bazıları ise geçirdikleri operasyonların izlerinden büyük rahatsızlık duyuyordu. Kadınları nasıl istedikleri gibi göğüslere kavuştururum diye düşündüm ve özel malzemelerle uygulamalar yaptım. Sonrasında Barbie bebeklerdeki görünüm için teknikler geliştirdim. 6.5 yılda 400’ün üzerinde ameliyat yaptım. Uygulamanın sadece geometrik teorisini geliştirmek bile tam 1.5 yılımı aldı. Bu yöntemle göğüsleri 2-4 beden küçültebiliyorum.

EMZİREBİLİRLER

Büyük göğüsleri nasıl Barbie bebek göğsüne dönüştürüyorsunuz?

- Bugüne kadar meme estetiğindeki hedef, eskisinden daha güzel göğüslere sahip olmaktı. Bu yöntemin ana fikri meme dokusunun kendi içinde biçimlendirilmesidir ve anahtar geometridir. Benim tekniğimle küçültülen ya da dikleştirilen memeler istenilen yerde, istenilen büyüklükte oluyor. Şekli hastanın isteğine göre yarım küre ya da damla görünümünde olabiliyor. Memeye bu işlem uygulanırken, süt üreten meme dokusuna dokunmuyorum. Böylelikle kadınlar operasyondan çok kısa bir süre sonra hamile kalıp, bebeklerini emzirebiliyor.

Bu işlemi yaptıran bir kişi ne kadar zamanda işinin başına dönebilir?

- İyileşme dönemi rahat, ağrısızdır. Ameliyattan 1-2 gün sonra ya da aynı günün akşamı normal hayata dönebilirler.

İz kalıyor mu?

- Memelerin küçültülmesi ya da dikleştirilmesi iz bırakan ameliyatlardır. Memede sarkmaya yol açan deri fazlalığı olduğu gibi alındığından bir ek yerinin olmaması beklenemez. Diğer operasyonlarla kıyaslandığında kalan iz üçte iki daha azdır.

Göğüsleri dikleştirmek için de bu yöntem kullanılabilir mi?

- Sarkan göğüsleri bu yöntemle dikleştirmek, bozulan şekillerini damla formuna getirmek mümkün. Küçültme yapmadan sadece dikleştirme de yapabiliyorum. Bu operasyonu geçiren kadınlar, ertesi gün işlerinin başına dönebiliyorlar.

Modellerin güzellik sırları

Her ne kadar uzaktan şaaşalı gibi görünse de modellerin hayatları hiç de zor değil. İyi isimlerle birlikte çalışabilmek için en önemli varlıkları sahip oldukları vücutları. Onu korumak, aynı kiloda kalmak ve sağlıklı görünmek için neler yaptıklarını bilmek ister misiniz? Modellerin formlarını korumak için yaptıkları en bilinen şey su içmek. Günde 2 litreyi bulan sıvı alımlarıyla ciltlerinin nemlendirilmesini sağlıyorlar böylelikle cildin içeriden destekli pempe, sağlıklı dokusunu korumasına yardımcı oluyorlar.

Sabah uyandıkları andan itibaren yaptıkları ilk iş ılık bir bardak su içerek güne başlamaları. Ayurveda öğretisine göre su mideyi temizliyor ve onu güne hazırlıyor. Günlük yaşamlarında makyajdan uzak duran ve makyajın ciltlerine zarar vermesini istemeyen modellerin sağlıklı bir cilde sahip olmak için başvurdukları yöntemlerden biri de göz damlaları. Damlaların antisepti özelliği sayesinde cilt kızarıklığını ve tahrişleri önlemiş oluyorlar. Ve tatlı krizine karşı ilginç bir yöntem; küçük bir şişe içinde taşıdıkları vanilya esansını koklayarak tatlı krizini önlediklerini belirtiyorlar.

Güneşin öptüğü ciltler

Guerlain makyajının vazgeçilmezi sıcak, toprak ve güneşin öpücük kondurduğu renkler Terracotta’yla yeni ürünleriyle baştan çıkarıyor. Bu yılki koleksiyonun teması doğanın bozulmamış ve uzak bölgelerindeki dokular olmuş. Üç mistik görünümden oluşan "Soleil de Legende" koleksiyonu cildi yumuşatan pembe ışıltılı dokuyla ferahlık kazandırırken, mükemmel altın ve bakır tonlarıyla doğal bir bronzluğu hedefliyor.

Spor yapmaya devam

Egzersiz sırasında verilen dinlenme aralarının vücudu dinlendirirken bir yandan da yağ yakımını hızlandırdığını biliyor muydunuz? Japon bilimadamları, sporcular üzerinde yaptıkları bir araştırmada işte bu sonuca varmışlar. Bir grup, bir gün hiç ara vermeden bir saat boyunca pedal çevirme egzersizi yapmış. Ertesi gün aynı egzersizi 30 dakika ve 20 dakikalık dinlenme arasıyla denemişler. Mola sırasında yağ hücrelerinden belirgin bir şekilde yağ azaldığı sonucu ortaya çıkmış. O halde spor yapmaya devam ama dinlenmeyi unutmayın...
Yazarın Tüm Yazıları