Yasemin Boran

Kendinizi anlatabileceksiniz

28 Mart 2005
Sabahın erken saatlerinde Mars’ı tetikleyen Ay, yoğun ve sert duyguların açığa çıkacağını işaret ediyor. Fakat Venüs’ün uyumlu etkisi gerilimi yumuşatırken isteklerin güzel ifade edileceğini gösteriyor. Hem ilişkiler, hem de finans açısından isteklerin artacağı ve heyecanla atılım yapılacağı bir dönem. Üstelik öğle saatlerinde Ay, Uranüs’ü harekete geçirecek ve sürpriz durumların açığa çıkmasına neden olacak. Hem yaratıcı duygular, hem de özgürlük ihtiyacı artabilir.

Yeniden düşünün ve kendinizi yaratın

Hayatın baştan sona öğrenmek olduğuna yürekten inandığınız zaman etrafınıza bakışınız, olayların içindeki tutumunuz tamamen değişir. Yaşadığınız olaya kendinizi tamamen kaptırmış olsanız bile böyle bir durumda zihninizin bir köşesi daima uyanık kalır ve ihtiyaç duyduğunuz bir anda tüm olayların öğreniminizin bir parçası olduğunu size fısıldar.

Böylece hayatınızı alt üst ettiğini düşündüğünüz olayların nedenlerini öğrenmenize yardımcı olduğunu anlarsınız ve sükunetle içinde bulunduğunuz durumu yeniden gözden geçirebilirsiniz. Sizi yoran ve üzen düşüncelerin mahkumiyetinden böylece kurtulmuş olursunuz.

Sizi sınırlayan, etrafınızı ve kendinizi görmenize engel olan keskin çizgilerin oluşturduğu duvarlarla çevreli düşünce modelinden uzaklaşıp özgürleşmek için gayret göstermelisiniz.

Hayatınızın yolunda karşılaştığınız hemen bütün durumların öğrenmek, bilgilenmek olduğunu kavradığınız zaman düşüncelerinizin oluşturduğu blokajlar teker teker devrilmeye başlayacak. Böylece çok daha açık bir görüşe ulaşacaksınız.

Düşünceleriniz, kendi yarattığı engellerle karşılaşmayacağı için evrensel düşünceye ulaşmayı başarabileceksiniz.

Düşüncelerin böylesine sınırsız, kayıtsız, şartsız olması, kişinin hayatına nasıl yansır? Bunu düşünmeye, daha doğrusu hayal etmeye çalışın. Böylece pratik hayatınızı kolaylaştırma yolunda ilk adımı atmış olacaksınız.

Hayatımızı düşüncelerimizle yönetiyoruz. Daha doğrusu, öğrendiğimiz ve inandığımız her türlü bilginin nihai son olduğu yanılgısı içinde sınırlar oluşturup engeller yarattığımız için düşünemiyor sonuç olarak da yönetemiyoruz.

Hayatımızı şuurlu ve bilinçli bir biçimde yönetemediğimiz için de, hayatın bizi yönettiğini sanıyor ve elde ettiğimiz küçük başarıları büyük bir nimet olarak bize sunulduğu yanılgısıyla yaşıyoruz.

Halbuki şuurunda olsak da olmasak da hayatımızı düşüncelerimizle yönetiyor ve isteklerimizle yaratıyoruz.

Düşünebildiğimiz kadarlık bir dünyamız var. Ve bu dünyanın içinde kimi zaman boğuluyor, kimi zaman eğleniyor, çoğu zaman da hapsolmuş gibi hissediyoruz.

Düşüncelerimizle yarattığımız canavarlar üzerimize hücum ediyor. Sürekli bizi yok etmeye çalışan binbir çeşit olayla boğuşuyoruz. Hatta yarattığımız dünyada soluk bile alamayacak hale geliyoruz ve kahrediyoruz. Bu dünyaya neden geldiğimizi kara kara düşünüp "Gelmez olaydık" diyecek hale geliyoruz.

Pekala, şimdi düşünmeye başlayalım; içinde yaşadığınız dünya gerçekten o kadar mı?

Devam edecek
Yazının Devamını Oku

Öğleden sonrayı bekleyin

25 Mart 2005
Bugün sabahın erken saatlerinde gerilimli duygular açığa çıkabilir ve değişimin zorlayıcı etkisi içinizde uyanabilir. Fakat öğleden sonra iyimser duyguların açığa çıkacağı ve ilişkilerin heyecan uyandıracağını söyleyebilirim. Venüs-Mars uyumlu etkileşimini tetikleyen Ay, heyecan duyacağınız isteklerin açığa çıkacağını işaret ediyor. Günün ilerleyen saatlerinde meydana gelen Dolunay ise duyguların son derece yoğun olacağını işaret ediyor. Bilinçaltının derinlerinden yükselen yoğun duyguları denetlemek günün geç saatlerinde zor olabilir.

Koç burcu çocukları

Son derece hareketli ve enerjik olan Mars Çocukları, ele avuca sığmaz davranışları, gürültücü halleriyle sizi bezdirebilir, bitap düşmenize neden olabilir. Çünkü Koç burcu çocukları yürürken bile koşar gibidirler. ‘Düşe kalka büyümek’ tarifi onlar için yapılmıştır sanki.

Aslında Koç Çocuğunuzu tanıdığınız zaman hiç de problemli olmadığını görürsünüz. Her şey için ağlamaz.

Düştüğü zaman bile. Hatta canı çok yanmış olsa bile ilgisini çeken bir şey gösterdiğiniz anda canının acısını hemen unutur, gösterdiğiniz şeyle ilgilenmeye başlar. Zaten bünyesi son derece kuvvetlidir. Kolay hasta olmaz ve yatakta yatmaktan hoşlanmaz.

Koç Çocukları, zodyakın en enerjik çocuklarıdır. Bu nedenle enerji fazlasını boşaltmasına yardımcı olmanız gerekir. Özellikle kendi yaşıtlarının da bulunduğu yerlere ve spor salonlarına götürmek için özen göstermelisiniz.

Böylece enerjisini hem boşaltacak, hem de disipline etmeyi öğrenecektir. Özellikle spor salonları Koç Çocuklarının enerji fazlasını boşaltmasına yardımcı olurken aynı zamanda zekasını geliştirmesini de sağlayacak ve belirli bir konuya odaklanmayı, konsantre olmayı öğrenecektir. Koç çocuğunuzun mutlu olmasını istiyorsanız, hareketlerini fazla kısıtlamamaya özen göstermelisiniz.

Savaş oyunları ve oyuncak askerlerle oynamaktan çok hoşlanır fakat oyuncaklar yerine çocuklarla oynamayı tercih eder. Bu nedenle arkadaşlar edinebileceği ortamlar yaratmalısınız.

Koç çocuklarının spor kadar müzik yetenekleri de vardır. Özellikle vurmalı sazlar çok çekici gelir. Hem ritm duygusu gelişir, hem de enerjisini olumlu yönde kullanmayı öğrenir.

Çünkü Koç çocuklarının enerjilerini doğru kullanmayı öğrenmeye ihtiyaçları vardır. Spor ve müzik Koç çocuklarının enerjilerini doğru kullanmayı öğrenmelerini sağlarken aynı zamanda eve geldikleri zaman daha sakin ve rahat çocuklar olmalarına yardımcı olur.

Koç çocuklarının yapmak istedikleri bir şeye karşı çıkacak olursanız onun tepkisi karşısında şaşırabilirsiniz. Aslında inatçı çocuklar değildir fakat onun bir savaşçı olduğunu unutmayın ve evde savaş alanı yaratmamaya özen gösterin.

Yoksa sizinle savaşmaya başlayacaktır. Üstelik Koç çocuklarını ikna etmek çok kolaydır. ‘Yapamazsın’ demek yerine ona yapması için başka bir hedef gösterin. İlgisi hemen dağılacak ve sizin işaret ettiğiniz konuyla ilgilenmeye başlayacaktır.
Yazının Devamını Oku

Yavaş ve temkinli olunacak

24 Mart 2005
Başak burcundaki Ay, günün ilerleyen saatlerinde Satürn’ü harekete geçirecek. Uzun soluklu ve geleceğe yönelik isteklerin uyanacağını işaret eden gökyüzünün bu konumu aynı zamanda geçmişe ait bilgilerin, eski dostların, aile büyüklerinin ve bilinçaltının derinlerinden yükselen duyguların farkına varılmasına yardımcı olacak. Özgür duyguların harekete geçmesine karşılık sabırlı ve tedbirli duyguların açığa çıkmasıyla birlikte yavaş ve temkinli hareket edilecek.

Koç burcu erkekleri ve aşkları

Ateşin öncüsü olan Koç Erkekleri son derece enerjik, cesur ve fazla düşünmeden atılımda bulunan tiplerdir. Çevrelerinde bulunan hemen her şey dikkatlerini çekebilir. Özellikle maceraya atılırken tehlikeleri veya yapıp yapamayacaklarını fazla düşünmezler. Bu nedenle inişli çıkışlı bir hayat sürebilir, çok büyük işler başarabilir ve çeşitli başarısızlıklar yaşayabilirler.

Zodyak’ın gerçek savaşçıları olan Koç Erkekleri’ni başarısızlık fazla etkilemez. Daima yeniden başlayacak güçleri vardır. Ve hatta enerjilerini bu başlangıçlardan alırlar. Başlayacakları yeni bir alan bulamadıkları, ki böyle bir şey söz konusu olamaz, olsa olsa başlamalarına izin vermeyen durumlar olabilir ve böyle bir durumda sağlık sorunları ortaya çıkmaya başlar. Çünkü enerjilerini açığa çıkarmak için heyecan duyacakları başlangıçlar yapmaya ihtiyaçları vardır ve baskı hissettikleri zaman enerjileri bloke olur. Bunun sonucunda şiddetli baş ağrıları ortaya çıkabilir.

Yeni bir işe başlarken duydukları heyecanı aşık oldukları zaman da yaşayan Koçlar hatta işlerini bile unutacakları duruma gelebilirler.

Bir Koç aşık olduğu zaman bütün dünya onun aşkına eşlik eder. Müthiş bir heyecan ve coşkuyla davranmaya başlar. Bu coşkuları çevrelerine yansır ve bu sırada dünyayı yerinden oynatabilecekmiş gibi hisseder kendisini.

Koç Erkekleri son derece sıcak ve yoğun duygularına karşılık kendi enerjisine uyum gösteren, hareketli kadınlardan etkilenir. Şayet çok tedbirli ve rahatına düşkün bir kadınsanız, maceradan hoşlanmıyorsanız, Koç Erkekleri size göre değildir. Zaten bir Koç Erkeği aşık olduğu kadının enerjisine uyum göstermesini beklerken aynı zamanda bakımlı ve çekici olmasını da ister.

Kendisi için giyinip süslenmesini ve her an hazır olmasını bekler. Davetler, seyahatler ve çeşitli organizasyonlara katılmak için uzun zamanı yoktur. Hemen karar verir, çok hızlı hazırlanır ve partnerinin de kendisine eşlik etmesini ister.

Şayet siz, uzun hazırlık dönemlerine ihtiyaç duyan biriyseniz, size olan aşkından dolayı sabırlı olmak için elinden geleni yapacaktır fakat bir süre sonra bu durumdan sıkılacaktır. Ayrıca onu baskı altına almaya ve yönetmeye de kalkışmasanız iyi olur. En azından bunu açık açık yapmamalısınız. O zaman savaşçı tabiatı uyanır ve tepkisi çok şiddetli olabilir. Üstelik hemen ardından unutacaktır. Alıngan biriyseniz, sizin küstüğünüzü görünce hiç anlamayacaktır. Çünkü öfkesi saman alevi gibidir. Aniden parlayıp sönebilir ve bu sırada ortalığı yangın yerine çevirebilir. Fakat biraz sonra tamamen unutacaktır.
Yazının Devamını Oku

Aşk potansiyeli yükselecek

23 Mart 2005
<B>V</B>enüs bugünden itibaren Koç burcunda dolaşmaya başlıyor. Böylece Koç burcunun sembolize ettiği özellikler belirgin biçimde açığa çıkmaya başlayacak. Yeni başlayacak aşklar ve heyecan duygusunun yoğun olacağı bu devre içinde yeni başlangıçlar yapmak için kuvvetli arzular açığa çıkacak. Bugün Venüs ile Mars arasındaki uyumlu etkileşim ilişkilerin son derece yoğun olacağını ve aşk potansiyelinin yükseleceğini işaret ediyor.

Koç burcu kadınları ve aşkları

Mevsimlerin başlangıcını yöneten Koç burcu, ilkbaharla birlikte doğanın uyanışını sembolize eder. Koç Kadınları da tıpkı içine doğdukları mevsimin özelliklerini gösterirler. Heyecanlı, enerjik, atak ve cesur olan Koç Kadınları bitmek bilmeyen enerjileriyle çevrelerine de harekete geçmek için cesaret verirler.

Daima yeni bir başlangıç yapmaya hazır olan Koç kadınlarının sahip oldukları yüksek potansiyelli enerji, onları (yaşları ne olursa olsun) genç ve zinde tutar.

Teşvik edici, harekete geçirici ve neşeli halleriyle coşkularını çevrelerine yansıtan Koç kadınları aşık oldukları zaman neredeyse gözleri bir şey görmez. Hemen her konuda olduğu gibi aşk konusunda da atak ve cesurdur. Sevdiğine karşı son derece cömert olan Koç Kadınlarının duyguları son derece yoğun ve şiddetlidir. Neredeyse sevdikleri için her şeyi yapmaya hazır olan Koç Kadınları enerjileriyle sevdiklerini sarıp sarmalar ve büyük bir heyecanla müthiş maceralara doğru sürükler.

Koç Kadınları alıngan değildir. Söylemek istediklerinizi ona doğrudan doğruya söylemelisiniz. Hissetmesini, anlamasını beklememeli ve imalarda bulunmaktan kaçınmalısınız. Çünkü imalı davranış ve sözlerden anlamayacak, kendisine açıklanmasını bekleyecektir.

Bir Koç Kadınına aşıksanız, ona aşkınızı söylemeli ve sıcak ilginizi göstermelisiniz. O zaman size karşı ilgisi daha belirgin ve yoğun olacaktır. Fakat Zodyak’ın en savaşçı kadınları olan koçlar isteklerini savaşarak elde etmekten hoşlanırlar. Bu nedenle ona karşı fazla yumuşak davranmaktan kaçının. Daha doğrusu istemediğiniz halde istermiş gibi yapmayın. İsteklerini kabul ettirmek için savaşmasına izin verin. Tabii sonunda savaşı onun kazanmasını da sağlayın. O zaman mutlu olacak ve size olan aşkı daha da yoğunlaşacaktır.

Koç kadınları özgürlüklerine meraklıdırlar. Size olan duyguları çok yoğun olsa bile başka konularla ilgilenmesine, spor yapmasına ve heyecanını sürdürmesine yardımcı olacak yeni atılımlarda bulunmasına izin vermelisiniz.

Baskı altında bulunan Koç Kadınları mutsuz olur ve mutsuzluklarını da tıpkı sevgileri gibi çok kuvvetli yansıtırlar. Üstelik bir süre sonra aşık olabilecekleri ve heyecan duyacakları bir başka sevgiliyi hemen görebilir ve onun peşinden gidebilirler.
Yazının Devamını Oku

Rüyalarınıza dikkat edin

22 Mart 2005
<B>A</B>slan burcundaki Ay, sabahın erken saatlerinde Kova burcunda dolaşan Neptün’ü tetikleyecek. Özellikle Aslan, Kova, Boğa ve Akrep burcunun ikinci on günlük devresinde doğanlar gördükleri rüyanın etkisiyle uyanabilirler. Endişeleriniz, sorunlarınız ve bilinçaltına ittiğiniz sorunlar rüya aracılığı ile şuurunuza yükselebilir. Bugün gördüğünüz rüyalara dikkat etmeli fakat üzerenizde yarattığı etkiyi dağıtmalısınız. Öğleden sonraki saatlerde önemli değişiklikler meydana gelebilir. Fakat bu değişim aynı zamanda memnuniyet yaratacak.


Koç burcunun özellikleri


Koç Burcu, ilkbaharın başlangıcını yönetiyor. Aynı zamanda tüm mevsimlerin de başlangıç dönemi. Bu mevsimin içine doğan Koç tipleri de doğanın uyanışındaki heyecan ile doludurlar. Çevrelerine büyük bir coşkuyla bakar ve her gördüklerinden etkilenirler. Yeni insanlar tanımak, yeni başlangıçlar yapmak için büyük bir hevesle dolaşır. Çevrelerinde bulunan hemen her şeyle ilgilenirler. Cesaretleri, öfkeleri, sevgi ve istekleriyle bir çocuğun kaygısızlığını ve coşkusunu yansıtırlar.

Koç burcu tipleri ister erkek, ister kadın olsun daima yeni başlangıçlar yapmaya ihtiyaç duyarlar. Başlayacakları yeni bir şey yoksa, heyecanları, istekleri söner neredeyse hasta olurlar.

Bu tip durumlarda en kolay etkilenen organları baştır. Baş ağrıları ortaya çıkar. Herkes ayağını veya kolunu çarparken, Koçlar başlarını çarparlar. Bu nedenle en fazla özen göstermeleri gereken organ baştır. Zaten Koç burcunun yönettiği organ baş olduğu için isteklerini yapamadıkları, baskı hissettikleri ve yeni bir başlangıç yapmalarına imkan olmayan durumlarda başlarında basınç, ağrı ve benzeri rahatsızlıklar belirir.

Son derece yoğun duyguları olan Koçlar, sıcakkanlı, neşeli, heyecanlı, girişken ve savaşçı tiplerdir. Savaş alanı tam onlara göredir. Ne işin savaşıldığının pek fazla önemi yoktur çünkü o bir savaşçıdır ve savaşın en sıcak, en yoğun olduğu noktada bulunur. Bu sırada bütün yetenekleri uyanır ve müthiş bir enerjiyle dolaşır. Zaten Koçların bitmek, tükenmek bilmeyen bir enerjileri vardır.

Bütün bir gün yoğun bir çalışmanın ardından eve giderken mutlaka bir yerlere uğrar. Gidilecek bir yer veya iş yoksa eve gider ve bu kez evde yapılacak işler bulur.

Koç burcunun yönetici gezegeni Mars, fizik enerjiyi sembolize eder ve Koç tiplerinin fizik gücü ve enerjileri çok yüksek olduğu için bu enerjinin fazlasını boşaltmaya ihtiyaçları vardır. Yaptıkları iş her ne olursa olsun yaptıklarından daha başka şeyler yapmak isteyen Koçlara spor salonlarında, heyecan ve coşkunun yüksek olduğu ortamlarda rastlayabilirsiniz.

Tabii enerjilerini özgür bir biçimde serbest bırakacakları koşullar meydana geldiği zaman, ki Koçlar kendileri için koşulları yaratırlar, son derece neşeli olur ve heyecanlarını çevrelerine yansıtırlar.

İstedikleri özgür ortamdan uzaklaşır ve baskılara maruz kalırlarsa, öfkeli ve sert olurlar. Aslında birden bire parlayan öfkeleri ortalığı darma duman edebilir fakat aynı derecede büyük bir hızla söner. Ancak baskı hissettikleri zaman, enerjilerini açığa çıkaramadıkları zaman, bu büyük enerji yakıcı olur ve kendilerini hasta edebilirler.
Yazının Devamını Oku

Proje ve araştırma zamanı

21 Mart 2005
Astrolojik açıdan bugün hareketli bir gün. Güneş burç değiştiriyor ve Koç burcunda dolaşmaya başlıyor. Böylece Koçların dönemi başlamış oluyor. Aynı zamanda bugün Mars da burç değiştiriyor ve Oğlak burcundan çıkıp Kova burcuna giriyor. Güneş-Mars arasındaki uyumlu etkileşim bugün şahsiyetinizi kuvvetli bir biçimde açığa çıkaracağınızı işaret ediyor. Özellikle bugün doğanlar kendilerini son derece güçlü hissedecekler. Ayrıca yeni başlangıçlar yapmak için içinizden güçlü itilimler duyacaksınız. Ancak Merkür’ün geri gitmeye başladığını unutmayın. Bu nedenle yeni bir işe başlamak yerine başlamak istediğiniz konularla ilgili araştırmalar yapmak ve projeler geliştirin.

Bugün ilkbaharın başlangıç günü

Bugün ekinoks. Gün dönümü. Güneş koç burcuna giriyor ve ilkbahar başlıyor aynı zamanda tüm mevsimlerin başlangıcını işaret ediyor.

Önümüzdeki tüm mevsimler, ilkbahar, yaz, sonbahar, kış sizin için nasıl geçecek? İşte bunun cevabı, sizin bu günü nasıl geçirdiğinize bağlı...

Sümerlilerden bu yana ilkbaharın ilk gününün törenlerle, şenliklerle kutlanmasının nedeni, doğanın bir parçası olan insanın doğayla bütünleşmesini ve doğanın nimetlerini cömert olarak kendisine sunmasını hedefliyor.

Bu amaçla iyi niyet ve dilekler içinde doğaya sunduğu nimetler için teşekkür ediyor ve neşeyle yiyip içerek ve dans ederek kutluyor. Böylece bütün bir yılın kendisi için neşeli ve bereketli geçeceğini biliyor.

İşte bu bilgi (Sümerlilerden bu yana bilginin kendisi kaybolmuş olsa bile gelenek olarak Anadolu’da yaşamaya devam ediyor) çağımız insanı için de geçerli.

Çünkü biz insanlar, doğanın bir parçası olduğumuzu, zaten doğayla bütünlük içinde bulunduğumuzu hatırlayabilir ve ilkbaharın ilk gününü, doğanın uyanışını tıpkı bir doğum günü gibi kutlayabiliriz.

Binlerce yıldır ilkbaharın ilk gününü şenliklerle kutlamış, bayram yaparak baharı karşılamış olan atalarımızın izinden gidebilir ve biz de bayram yaparak kutlayabiliriz diye düşünüyorum. Hem de iyi dilekler, güzel niyetlerle bolluk ve bereket içinde bir yıl geçirme arzumuzu neşe içindeki kutlamayla ifade etmiş olacağız.

Bugünü kendiniz için bayram ilan edin ve dostlarınızı evinize davet edin. Evinizi mevsim çiçekleriyle, kır çiçekleriyle süsleyin. Masanızı kuru yemişler, meyveler ve yiyeceklerle donatın.

Tıpkı diğer bayramlarda olduğu gibi yapabileceklerinizin en iyisini yapmaya çalışın. Evinizi ve kendinizi süsleyin. En sevdiğiniz kıyafetleri giyin ve dostlarınızı öyle karşılayın. Ne de olsa bugün bayram. Doğanın uyanışını bayram yaparak kutlayın.

Dostlarınızla birlikte neşeyle yiyin için ve eğlenin. Ve bugün için hazırlanırken bu senenin sizin için bereketli, verimli ve neşeli geçmesini dileyerek yapın.

Niyet etmek çok önemlidir.

Niyetiniz nasıl olursa, gününüz ve yılınız da öyle geçer. Burada sözü edilen yıl, ilkbahar ile başlayan kış ile biten zamanı anlatmaya çalışıyorum. Çünkü ilkbaharla birlikte uyanan doğanın bize nimetlerini sunmaya başladığı dönem ve sonraki ilkbahara kadar geçen sürecin sizin için verimli ve bereketli geçmesi için bugün konsantre olun ve kendiniz ve sevdikleriniz için iyi dileklerde bulunun. Sonra da neşeyle yiyip içip gülün eğlenin.

Neşe, pozitif enerjinin açığa çıkmasını sağlar. Dileklerinizin gerçekleşmesine yardımcı olur. Böylece bütün sene eğlenceli ve bereketli geçer.

Sümerliler bu bilgiyi hayatlarına geçirerek bugünü kutluyorlardı, sonra bilgi ortadan kalktı fakat gelenek olarak sürmeye devam etti. Şimdi bu bilgiyi uyandırma ve kullanma zamanı geldi.
Yazının Devamını Oku

Aşk potansiyeli yükseliyor

18 Mart 2005
Bugün öğle üzeri Ay yöneticisi olduğu Yengeç burcuna giriyor. Böylece ev ve aile kavramları önem kazanacak. Uzay, teknoloji ve bilimsel gelişmeler bildiğimiz maddenin ötesini araştırmaya yönelebilir ve bilinçaltının araştırılması ön plana çıkabilir. Sanat ve yaratıcılığa yönelik sürpriz gelişmelerin ortaya çıkacağını işaret eden gökyüzünün bu konumu aynı zamanda özgür duyguların açığa çıkacağını, aşk potansiyelinin yükseleceğini gösteriyor.

Hayvanların aklı var mı

Genelde şöyle bir kanaat vardır; ‘Hayvanlar, iç güdüleriyle davranırlar. İnsanlar gibi düşünerek hareket etmezler.’ İyi de bunu neye dayanarak söylüyorsun. Hayvanların düşünüp düşünmediklerini nereden biliyorsun?

Kargalar cevizi nasıl kıracaklarını iç güdüsel olarak mı, biliyorlar? Havada yükselip yükselip çimenlerin ya da toprağın değil de betonun üzerine cevizi bırakıp kırıyorlar!

Yaban domuzlarının yavrularını nasıl eğittiklerini biliyor musunuz? Tarlalardaki başakların olgunlaşmaya başladığı sırada yavrulayan yaban domuzları, bebeklerini tek sıra halinde dizip kendisi en önde özel bir ses çıkartarak tarlaya dalıyor.

Çünkü, bebeklerin kolay bulabilecekleri hazır yiyeceğin olduğu bir yer, tarla. Bu sırada arada bir arkasına dönüp bakıyor. Sıradan çıkan var mı, diye?

Şayet biri sırayı bozmuşsa hemen yanına gidip bir burun atıp yavruyu cezalandırıyor ve sıraya koyup en baştaki yerini gidip alıyor. Bu arada çıkardığı sesler de çok ilginç. Aniden tehlike sesi çıkartıp koşmaya başlıyor.

Hem de ortada tehlike falan olmadığı halde.

Sonra da yavruların peşinden, koşup koşmadıklarına bakıyor. Koşmayan biri varsa, hemen geri dönüp burnuyla bir o tarafa bir bu tarafa savurup yavruyu bir güzel pataklıyor. Böylece ne yapması gerektiğini öğretiyor. Ve bütün bunları iç güdüsel yapıyor!

Peki İngiltere’deki süt çalan hırsız güvercinlere ne diyeceksiniz?

Ya kediler için ne diyeceksiniz? Şimdiye kadar tanıdığım, izlediğim ne kadar kedi varsa, hepsinin karakterleri başka başkaydı.

Tıpkı insanlar gibi.

Kimi tembel, kimi titiz, kimi oyuncu, kimi hımbıl, kimi çok zeki, kimi aptal.

Kedilerin ortaya koyduğu davranışlar üzerine öyle ilginç olaylar var ki, bunların hepsini yazmaya kalksam herhalde kitap olur.

Fakat, birini anlatmadan geçemeyeceğim. Bir arkadaşımın komşusu gelip evdeki fareyi yakalasın diye kedisini ödünç ister. Mutafağa girip kediyi bırakır.

Kapının kolu olmadığı için yukarıdan çengelle kapatıp kendisi de balkona çıkar ve kediyi gözlemeye başlar. Kedi önce tezgahın üzerine oradan da buz dolabının üzerine sıçrayıp patisiyle kapının çengelini bir güzel açıp aşağı atlar ve dışarı çıkar.

Bunu gören komşu sinirlenip kediyi kaptığı gibi arkadaşıma geri getirir ve ‘bu kedi aptal, fare yakalayacağına kapıyı açıp dışarı çıktı’ der.

Şimdi bu kedi içgüdüsel olarak mı böyle davrandı yoksa bir aklı var mı?
Yazının Devamını Oku

Kısa yolculuklar görünüyor

17 Mart 2005
Balık burcundaki Venüs, köklü değişimleri sembolize eden Pluto’nu tetikliyor ve duyguları derinden etkileyip değiştirecek olayların meydana geleceğini işaret ediyor. Bugün öğle saatlerinde duygularınızı kontrol etmek için gayret gösterin. Kısa yolculuklar, öğrenim ve yaşam felsefesini değiştirecek durumların ortaya çıkacağını işaret eden gökyüzünün bu konumu aynı zamanda isteklerin de değişeceğini gösteriyor. Ancak istekleri ortaya koyarken tedbirli olmak gerekiyor.

Bedenden yayılan pırıltılar

Farklı dalga boyundaki titreşimler, farklı renkleri oluşturuyor. Gözlerimiz ise, bunları renk olarak algılıyor.

İnsan bedeninden farklı frekanslarda bir çok titreşim yayılmaktadır. Kişi zihinsel ve ruhsal açıdan geliştikçe, bu titreşimlerin seviyesi yükselir ve renkler parlaklaşır. İnsan aurasındaki temel renklerden birkaçını ve özelliklerini aşağıda anlatmaya çalıştım.

Böylece kendinizi çözümleyebilirsiniz.

KIRMIZI: Başarılı liderler, komutanlar ve yöneticilerin auralarında parlak kırmızı renk hakimdir. Net kırmızı rengin etrafında sarı renk görülüyorsa, bu kişi, başkalarına yardım etmeyi seven biridir. Vücuttaki organların etrafında kırmızı renk görülüyorsa, bu organlar sağlıklı demektir. Sinirli kişilerin auraları donuk kırmızı, kötü kalpli olanların koyu ve bulanık kırmızıdır.

TURUNCU: Hümanist kişilerin auralarında bu renk hakimdir. Çevrelerine yardım etmeyi severler. Sarıya bakan bir turuncu ise, kendini kontrol edebilen, meziyet sahibi biri demektir. Turuncu üzerinde yeşil lekeler varsa, o kişinin münakaşalar hoşlanan biri olduğu söylenebilir. Kahverengiye çalan bir turuncu böbrek problemi olduğunu gösterir.

SARI: Düşünce ve duyguları gelişmiş olan kişilerin auralarında bu renk hakimdir. Seviye ve moral açıdan yüksek olan bu kişilere güvenebilirsiniz. Kırmızımsı sarı, korkaklığı gösterirken iyice kırmızılaşan bir sarı, aşağılık kompleksinin işaretidir. Kahverengi ile karışan bir sarı zayıf karakterli, az gelişmiş demektir. Mavi-sarı, yeşil-sarı, kahverengi-sarı kötü bir karışımdır. Makbul olan parlak altın sarısıdır. Ve, duygusal-zihinsel gelişme sonucu ortaya çıkar.

YEŞİL: Doktor ve şifacıların auralarında bu renk hakimdir. Yeşilin içine uyumlu biçimde karışmış parlak kırmızılar o kişinin iyi bir cerrah olduğunu gösterir. Ayrıca, öğretmenlerin de rengidir. Yeşille birlikte mavi ışıltılar görülüyorsa, o, iyi bir öğretmendir. Fakat, yeşilin arasında sarı görülüyorsa, o kişinin arkadaşlığına güvenilmez. Yeşil-mavi karışımı ya da yeşil parlak maviye dönüşüyorsa, ona güvenebilirsiniz.

MAVİ: Bu renk entellektüelliğin işaretidir. Parlak mavinin hakim olduğu kişilerin zekası yüksek, ruhsal yetenekleri gelişmiştir. Mavinin tonu ne kadar açık ve parlaksa, kişi o kadar sağlıklı ve enerjik biridir. Mavinin tonu koyulaştıkça kişi o derece maddeye bağlıdır. Soluk mavi, kararsızlık ve tutarsızlık işaretidir.

MOR: Dinle ilgili (İmam veya papaz) olan kişilerin hakim rengidir. Mistiklerin ve hayal gücü yüksek olanlarda baskın olarak görülür. Mor-indigo karışımı, kalp problemini gösterir.

GRİ: Az gelişmiş kişilerin aurasında bu renk hakimdir. Ayrıca, sağlık sorunlarını da işaret eder. Diğer renklerin arasında griler varsa, hem sağlık sorunu hem de kişilik zayıflığı var demektir. Bir organın üzerinde görülürse, o organ ölüyor demektir. Başı ağrıyanların auralarının en üst bölümünde duman rengi girilik görülür.
Yazının Devamını Oku