Covid-19 aşısı, göçmenlik ve çocuk gelişimi
Aylardır beklediğimiz güzel haberi aldık, corona virüsün aşısı bulundu. Haftalardır aşıyla ilgili gelişmeleri heyecanla izliyoruz. Elbette ki aşıyı ilk bulan, bilimsel değerlendirmelerde sonuçları en başarılı ve güvenilir olan tarihe geçiyor ve hafızalardaki yerini alıyor. İşte bu noktada hikaye bizler için özel bir anlam kazanıyor: Corona virüs aşısını, 21. yüzyıl global felaketine çareyi, Türk Göçmen bir çift buldu. Ne kadar sevindirici ne kadar mutluluk verici bir durum.
06.01.2021
Çocuk gelişiminde sürpriz
Geçen sene verdiğim, ‘Dijital Dünya ve 21.YY Anne Babalığı’ seminerinde şu cümleyi kullanmışım: ‘21. yy anne babalığı, çocukların gelişimsel ihtiyaçlarıyla bilgi çağının ve gelişen teknolojinin kazanımlarını kesiştirebilme sanatı ve geleceğin şartları öngörülemeyen dünyasında başarılı olabilecek bireyler yetiştirme stratejileri olarak tanımlanabilir.’
26.09.2020
Kısıtlı sosyal çevrede duygusal olgunlaşma
Genel olarak evlerde, kalabalıktan uzak kısıtlı ve kontrollü ortamlarda vakit geçirmeye çalıştığımız şu günlerde özellikle küçük çocuğu olan aileler, evdeki duyusal uyaran eksiklikleri ve dürtü kontrol zorluklarına bağlı olarak ağlama krizleri, hırçınlık, inatlaşma gibi durumlarla karşılaşabilirler.
12.09.2020