Merve Boluğur bir AVM çıkışında yeni ilişkisi sorulunca, basın mensuplarına ayar verdi:
“Anlatmayacağım tabii ki. Niye anlatayım, o benim özelim. Bir iş yapıyorum diye her şeyimi anlatacağım diye bir şey yok.”
Bunu söyleyen başkası olsa tamam da...
Medya ve sosyal medyayı bir kuyumcu titizliğiyle kullanan, bir cambaz kararlılığıyla ip üstünde hedefe yürüyen birinden bahsediyoruz.
İntikamı üfleye üfleye değil, 3 sene sonra derin dondurucudan çıkarıp dilim dilim, paylaşım paylaşım tadını çıkaran bir kadından.
Hatırlamayanlar için hemen kısa bir özet geçelim:
Boluğur, 3 sene önce Murat Dalkılıç’la boşanmış, Dalkılıç hemen akabinde Hande Erçel’le 3 yıl sürecek bir aşka yelken açmıştı.
Şehri yerlisi gibi yaşamak için
ORTAKENT’TE BİR BISTRO: STRAF“Bodrum’da alışveriş merkezinde ne işim olur?” diye sorabilirsiniz tabii. Ama unutmayın, burası artık yoğun bir nüfusun yaz-kış yaşadığı bir yer. Midtown da ağırlıklı olarak bu insanlara hitap eden bir yaşam merkezi. ‘Midtown Sokak’ dedikleri bölümde Burgerian, Tarantella Pizza ve La Fondue Creperie gibi mekânların arasında Straf’ın yeri ayrı. İş çıkışı günün yorgunluğunu atmak isteyen ‘yerliler’in buluşma noktası... Yeşillikler içindeki bahçesinde günün her saati çalışabiliyor, kuş sesleri arasında kitabınızı okuyabiliyorsunuz. Akşamları canlı müzik var. (0530) 927 87 40
Merkezdeki kır gazinosu
BARDAKÇI’DA BİR RESTORAN: ERİK
Semtin yakışıklı İtalyan’ı. Makarnalar, pizzalar, hatta mantı... Sokağa bakan, gelip geçeni kesen, şirin mi şirin bir bahçesi var. Etrafı eski Bodrum kapılarıyla çevrili. Ağaçtan ağaca uzanan ampuller, tepeden sarkan avizelerle kır gazinosu tatlışlığında, insanlar restorandan çok ‘mahalle barı’ muamelesi yapıyor. Müzikler sohbete uygun, pizzalar paylaşmalık: 34-63 lira. En sevileni, yaz günü olmasına rağmen antrikotlu pizza. (0532) 396 70 78
Bu yaz en çok o konuşuldu
YALIKAVAK’TA BİR CANLI MÜZİK MEKÂNI: PANDEMİ
Sezona ‘isim uyanıklığı’ avantajıyla başladı. Yalıkavak’ta denize sıfır, Akdeniz ve Anadolu lezzetleri sunuyor: Kuru patlıcanlı midye dolma, Samandağ yakması, trüflü levrek, zahterli Antakya sıkma peyniri... Bu yemeklerin üstüne çarşamba geceleri Rubato, cumaları Derya Bedavacı ve cumartesileri Deha Bilimlier eğlencesi var. (0532) 390 73 00
◊ LİDER HAKLI ÇÜNKÜ:
İrem Derici’nin bu ilişkide “unutamayan taraf” olduğu, bazen takıntılı denebilecek şeylere başvurduğu bilenlerin malumu. İnsanın eski ilişkisinin bir türlü peşini bırakmaması yorucu hatta hırpalayıcı bir şey.
Köprünün altından ne sular akmış, Lider Şahin İrem Derici’den sonra Didem Soydan’la birlikte olmuş, ondan da ayrılmış ama gündem hâlâ İrem Derici.
◊ İREM HAKLI ÇÜNKÜ:
Vaktiyle ne yaşanmışsa yaşanmış. Ama bir ilişkinin hırpalanan tarafı söz konusuysa kimse kusura bakmasın, o travmayı da İrem Derici yaşadı.
En basiti, Lider Şahin’in annesi Didem Şahin kendisini istemedi. Didem Şahin, daha ilişkileri sürerken “Horozumu saldım çayıra, tavuğu olan düşünsün” gibi ne kendisine ne de Şahin ailesine yakışacak sözler sarf etmişti.
İkisi de güzel kadın: Pelin Akil ve Ezgi Mola.
Sevdikleri de güzel adamlar: Anıl Altan ve Mustafa Aksakallı.
Her ikisinde de boy-pos, kaş-göz, şirinlik, kas-baklava... Ne ararsan var.
Pelin Akil ile Anıl Altan zaten evli. Ezgi Mola ile Mustafa Aksakallı ise evlilik hazırlığında.
Ama bu iki çiftin bir ortak özelliği daha var:
Kadınların durup durup adamların sosyal medya paylaşımlarına veryansın etmeleri.
Önce Pelin Akil başladı.
Kocası Anıl Altan’ın gömleğinin düğmeleri açık profil fotoğrafını kaldırmasını istedi. Açık açık, sosyal medyadan:
◊ Yılın hangi mevsimi daha romantik? İlkbahar mı, sonbahar mı?
- Sonbahar. Çünkü gerçek romantizm, bir gün kaybolacağını bildiğin güzelliğe tutkuyla bağlanmaktır.
◊ Zaman makinesini icat ettiniz. Nereye gidersiniz? Geçmişe mi, geleceğe mi?
- Geleceğe. Çünkü insan denen bu aptal türün ne kadar daha yaşayacağını merak ediyorum.
◊ “Aşk Köpekliktir” diye kitabınız var. Peki hayvanlardan... Kedi mi, köpek mi?
- Kedi. Çünkü kediler şahsiyetli hayvanlardır. Sizi severler ama bir parça yiyecek için yalakalık yapmazlar.
KONUM VE MANZARA◊ Novikov, Rusya’nın en büyük işletmecisi Arkadiy Novikov’un Londra, Ibiza gibi yerlerde şubeleri bulunan restoranı. Türkiye’deki ilk şubesini Bodrum’da, Akdeniz’in en şaşaalı marinalarından Yalıkavak Marina’da açtı. Eski gümrük binasının yerine kurulan restoranın helikopter pisti bile var. Denize sıfır, marinaya ve megayatlara bakıyor. Zaten müşterilerin çoğu bu yatlardan son derece şık deniz motorlarıyla geliyor. Çoğunlukla eski Sovyet coğrafyasının dillerini konuşuyorlar.◊ Rakıjı bir aile işletmesi. Eyüp Bey servise bakıyor, eşi Ajda Hanım mutfakta yemekleri yapıyor. Bardakçı Koyu’nun en tepesinden harika bir manzara var. Salaş mı salaş ama tertemiz. Müşterileri Bodrum’a yaz-kış yerleşmiş şehirliler. Bana müdavimi olan Aykut Gürel öğretti. Gelenler çoğunlukla tanış çıkıyor, masadan masaya sohbet ediliyor. Mahallenin veterineri, kuaförü, emeklisi her akşam orada...
YEMEKLER VE FİYATLAR
◊ Novikov deniz ürünleri ağırlıklı bir restoran. Her ürünün en iyisi... Türkiye’de olmayan havyar gibi malzemeler Rusya’dan geliyor. Kral yengeç bacağı 1.000, bütün ıstakoz 1.650, siyah morinanın porsiyonu 395 lira. Geniş bir suşi, saşimi ve nigiri menüleri var.Saşimi tabağı
Servis ip gibi ve Türkçe, İngilizce, Rusça olmak üzere üç dilli. Sunumlar sade ve malzemeyi öne çıkarıyor. Baştan çıkarıcı.
◊ Rakıjı’ya kendi içkinizi kendiniz götürüyorsunuz; sadece yediklerinizin ücretini ödüyorsunuz. Günlük meze dolabı var: Kabakçiçeği dolması, yoğurtlu semizotu, beyin, fava...
Kızartmalar, mücver, kalamar sipariş üzerine yapılıyor. Varsın 10 dakika geç gelsin ama böyle taze olsun. Güveçte sundukları yaprak ciğer ve et kavurma efsane.
Bir porsiyonu iki kişi bitiremiyorsunuz. Mesela çoban salatayı hemen yemeyeceksiniz. Biraz bekleyin ki domatesler suyunu bırakabilsin. Balık istiyorsanız önceden haber veriyorsunuz, o gün taze ne varsa alıp akşama ister tavada, ister mangalda pişiriyorlar. Kendi götürdüğünüz içki hariç biz kişi başı 50’şer lira ödedik. Bodrum ortalamasında sudan ucuz!
SONUÇ
Yeme-içme ve online sipariş uygulaması Zomato kadınlara regl izni tanıma kararı aldı.
Şirket bünyesinde çalışan her kadının yılda 10 gün olmak üzere bu izinden yararlanma hakkı olacak.
Japonya, Endonezya, Tayvan gibi ağırlıklı olarak Uzakdoğu ülkelerinde tanınan bu hak, Zomato’nun faal olduğu 24 ülkeyle birlikte Türkiye’de de geçerli olacak.
Bildiğim kadarıyla özel sektörde bir ilk.
Daha önce kamuda Tunceli Belediyesi’nin de böyle bir kararı olmuştu.
Alınan bu kararı ayakta alkışlamak için birçok sebep var.
Birincisi, şirketten yapılan açıklamada “muayyen gün”, “muayyen zaman” falan gibi kıvırmalı laflara hiç girmeden, yekten “regl izni” deniyor olması.
Arkadiy Novikov, Rusya’nın en önemli restoran işletmecisi. Novikov Grubu çatısında sadece Rusya’da değil, Londra’dan İbiza’ya kadar dünyanın her yerinde yatırımları var.
Türkiye’ye Bodrum’da açtığı iki restoranla giriş yaptı. Yakında İstanbul için de yeni projelerini duyuracaklar. Buradaki operasyonun başındaysa 36 yaşındaki genç ortağı Anton Pinskiy bulunuyor.
Genç dediğime bakmayın, onun da 15 restoranı ve 12 gece kulübü mevcut.
İlginç bir adam, çünkü gidiyor Vietnam’da elektronik müzik festivali düzenliyor mesela.
Türkiye’de olduğunu öğrenince tanışmak istedim.
Son derece enerjik ve sempatik biri. “Bir yere yetişmem lazım. Sadece 20 dakikamız var ama kusura bakmazsan aynı anda yemek yemek zorundayım, çünkü sonra vakit olmayacak” diye başlıyor söze.