Google ve diğer arama motorları üzerinden yapılan sorgular, çevrimiçi ortamda en güvenli eylemlerden biri gibi görünse de, siber güvenlik uzmanları bazı aramaların ciddi tehditlerle sonuçlanabileceği konusunda uyarıyor. Peki, asla aranmaması gereken kelimeler ve ifadeler neler? Siber korsanlar bu konuda nasıl bir strateji izliyor? Kullanıcıları bekleyen tehlikeler neler? Prof. Dr. Ali Murat Kırık, hurriyet.com.tr’ye yanıtladı.
E. coli bakterisinin ölümle dahi sonuçlanabilen ağır hastalıklara sebep olması endişeleri artırıyor. Peki bu konuda neler bilmeliyiz? E. coli salgınlarından korunmak için neler yapabiliriz?
Diyetisyen Gizem Güneş, bağışıklık sistemini güçlendirmek için sarımsak ve soğanın sofralardan eksik edilmemesi gerektiğini vurguladı.
Günümüzde ekran karşısında tek başına yemek yemek oldukça yaygın bir durum haline geldi. Ancak araştırmalar aile üyeleriyle ve arkadaşlarla yemek yemenin aşırı yemeyi önlediğine ve kişiyi daha mutlu ettiğine işaret ediyor. İşte ayrıntılar...
Henüz bir yaşında olan küçük kızın önce iştahı azaldı, sonra uykuları yok oldu ve ateş başta olmak üzere soğuk algınlığı benzeri semptomlar yaşamaya başladı. Gerçek ise kan testleri sonrası ortaya çıktı; küçük kız lösemiydi.
Çeşitli sebeplerle antibiyotik kullanmak zorunda kalıyoruz ancak bu ilaçlar bağırsak mikrobiyomumuzda hasara yol açabilir. Antibiyotik kullanırken çoğumuz bağırsaklarımızdaki iyi bakterilerin öldüğünü düşünüp “Hasarı en aza indirmek için ne yapabilirim?” diye düşünüyoruz.
18 yaşında ekranda oyunculuk yapmaya başladı, “Bu iş bana sabrı öğretti. Psikolojik olarak da kendimi iyi eğitmemi sağladı” diyor. Oyunculuk basamaklarını çıkarken bir de kitap yazdı. Sera Kutlubey şimdi de Kanal D’de yayımlanan ‘İnci Taneleri’ dizisinde rol alıyor. Onunla buluşup Ankara’da başlayan hayatını, dizisini, aşkı ve yaşadıklarını konuştuk: “İnsanın kendisini ve geçmişte yaşadığı toksiklikleri arındırmadan sağlam bir gelecek kurabileceğine inanmıyorum.”
Aslen Çeşmeli olan İstanbul’daki Momo Bebeköy son yıllarda şehrin yıldızlarından. Salı geceleri ‘Momo Tuesday’ etkinlikleriyle şehrin en hareketli partilerine imza atıyorlar, pazarları da o meşhur brunch’larını düzenliyorlar.
AVM’ler kıpır kıpır, firmalar indirim yarışına girmiş gibi... Alışverişe çağıran reklamlar, mesajlar... Son yıllarda herkes, ihtiyaçlarını karşılamak için kasım ayını bekliyor. Ama bu indirim furyasından kârlı çıkmak için alışverişin büyüsüne kapılmamak, ihtiyaçlarımıza yönelik para harcamak bütçemiz açısından önemli. Yoksa bir anda gerekli olmayan bir sürü eşyayla baş başa kalabiliriz.
6 Şubat depremleri 11 ilin altını üstüne getirdi. Bir anda milyonlarca insan ihtiyaç sahibi durumuna geçti. İlk andan itibaren bölgeye yardımlar yağdı. Yardım çoktu ama kaynaklarla ihtiyaç sahipleri özellikle ilk günlerde doğru şekilde bir araya gelemedi. Peki, bunu yapmak çok mu zor? Kolay değil elbette ama imkânsız da değil. İnsani yardım ve tedarik zincirleri konusunda çalışan Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burcu Balçık dijital imkânları ve yardım lojistiği ilkelerini kullanarak neler yapabileceğimizi anlattı.
Sosyal girişimler Bongo Art Project ve Hadi İşaret, Ankara Resim ve Heykel Müzesi’ndeki 50 eseri işaret diline çevirdi. Amaç, müzeleri engelliler için erişilebilir hale getirmek. Müze Sanat Sözlüğü de 10 Mayıs’ta sosyal medyada erişime açılacak.
Yeteneği, güzelliği ve samimi haliyle son dönemde adını Türkiye’nin en iyi oyuncuları arasına yazdırdı. Farklı işleri denemekten çekinmiyor, her defasında adeta kendisine meydan okuyor. Pınar Deniz’le buluşuyoruz; bu hafta vizyona giren ‘Karanlık Gece’yi, ‘Yargı’yı, yeni projelerini, Kaan Yıldırım’la olan ilişkisini ve bilinmeyenlerini konuşuyoruz… “Oh be, kendim oldum diyebilmek harika bir his” diyen Pınar Deniz: “Ben de insanım ya, dilim sürçebilir, heyecandan doğru cümleler kuramayabilirim. Varsın sonucunda linç yiyelim, n’apalım...”
Vahşi doğayı izlemekten bahsetmiyorum, bire bir vahşi doğanın içinde olmaktan ve vücudunuza pompalayacağı adrenalinden bahsediyorum. Hayvanların sizi 4x4 ciplerin içindeki gözlemci değil, bir tehdit olarak algıladığı doğada gündüz yürüyerek safari yaptım, gece karanlığında akşam yemeğimi yine bu açık alanda yedim.
Bugüne kadar profesyonel rehber, seyahat yazarı, tarihçi ve televizyon programcısı kimliğimle 142 ülkeyi gezme şansım oldu. Tarihinden, doğasından, sanatından, mimarisinden etkilendiğim rotalar gördüm. Turizme emek veren bir gözle baktığım için farklı kategorilerde birçok otelde kaldım. Bugün bu oteller içinden en beğendiklerimi anlatmak istiyorum. Bu satırların, bir hayalin peşinden doğru adımlar atarak neler yapılabileceğini göstereceğini, bana olduğu kadar, sizlere de ilham olacağını düşünüyorum.
Çanakkale son 10 yılda yakaladığı popülariteyi keşfedilecek yepyeni köyleriyle zirvede tutmayı sürdürüyor. 671 kilometre kıyısının 70 kilometreden fazlası plaj olan kentin sahilleri ormanlarla da adeta dantel gibi işlenmış. Eksilmeyen rüzgârıyla sıcak yaz günlerinin en güzel duraklarından biri olan Çanakkale’yi bu kez az bilinenleriyle anlatalım.
Yeme-içme dünyasından en son haberler...
Her yıl milyonlarca kişi gidiyor Kapalıçarşı’ya... Bir arı kovanı misali işliyor bu tarihi alışveriş merkezi. Gelip geçeni bırakın bir kenara, tam 4 bin dükkân var burada. Hem esnafı hem de alışveriş yorgunu müşterileri doyuran 41 de irili ufaklı lokanta... Sulu yemek de var, kebap da... Döner de var, geleneksel ev yemeği de. Hatta seyyar tezgâhında supangle, kek satan da... Hepsi ayrı güzel. Esnafı ziyaret ettik, çarşı ahalisinin en çok gittiği esnaf lokantalarını tespit ettik.
Mutfağımızın vazgeçilmezlerinden olan patatesle tanışmamız 19’uncu yüzyıla dayanıyor. Bu lezzetli kök sebzenin her hali güzel; ister kızartmasını yapın, ister haşlayın, etlerin yanında ya da diğer sebzelerle kullanın... Ama kumpirin yeri ayrı. Ateşte pişmiş patatesin içi çeşitli peynirler, soslar ve salatalarla doldurularak hazırlanıyor. Ve elbette tadına doyum olmuyor. Şef Ali Dövenci evde rahatlıkla yapabileceğimiz kumpir tarifleri verdi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tamamen Türk mühendislerce geliştirilen ilk yerli ve milli hava trafik görüntüleme yazılımı İnteraktif Radar Analiz ve Data Ekranı (İRADE)’nin Çukurova ve Atatürk Havalimanı’nda kullanılmaya başlandığını bildirdi. Bakan Uraloğlu, “İRADE yazılımı hava trafiğinin kontrol ve idamesi sırasında gerekli olan ancak farklı kaynaklardan elde edilen kritik bilgileri tek bir ekranda topluyor. Bu sayede hava trafik kontrolörlerinin önündeki ekran karmaşasını azaltarak hava trafik emniyetini artırıyor.” dedi.
Teknoloji ve girişimciliğin dünyasında heyecan verici bir yolculuğa çıkmaya hazır olun!
Elektrikli araç ve cihazların yaygınlaşmasıyla birlikte batarya patlamaları, büyük bir güvenlik tehdidi oluşturuyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Sarıyer’de 19 yaşındaki Mehmet Gökay Odabaş, elektrikli bisikletinin bataryasının şarjdayken patlaması sonucu yaşamını yitirdi. Bu olay, batarya güvenliği ve kullanım hatalarıyla ilgili soru işaretlerini yeniden gündeme getirdi. Peki bu patlamalar neden gerçekleşiyor? Kullanıcı olarak biz mi hatalıyız yoksa cihazlar mı sorunlu?
Renklerin insan psikolojisi üstünde olağanüstü bir etkisi olduğunu biliyoruz. Giydiğimiz kıyafetten evlerimizde kullandığımız duvar ve dekorasyona kadar renkler, hayatımızın her anında duygularımız üzerinde hüküm sürebiliyor. Bu nedenle ben de bugün uzun zamandır modern dekorasyonda yeniden bir akım haline gelen tek renk odaların avantajları ve nasıl uygulanması gerektiği konusunda önerileri sizlerle paylaşmak istedim.
Kazaklar, hırkalar, süveterler... Kış stilinin olmazsa olmaz parçaları. Hem içimizi ısıtan hem de gözümüze hoş gelen çeşit çeşit örgü/triko tasarımlar vitrinlerde arzı endam etmeye başladı. Büyükbaba stiline gönderme yapan modellerden retro tarza; renkli, desenli olanlardan klasiklere kadar her stile hitap eden alternatif var.