Yalıkavak nereye?

Yalıkavak nereye

Haberin Devamı

BİR yılda bir balıkçı kasabası, Dubai’ye nasıl dönüşür? Sağlam soru. Cevapları da basit üstelik. Yap-işlet-devret. Yeni açılan, herkesin ballandıra ballandıra yazdığı Yalıkavak Marina’dan bahsettiğim ortada sanırım. Kötü mü olmuş? Hayır. Zevksiz mi? Kesinlikle hayır. Ama çok büyük, çok lüks, çok şaşalı, çok iddialı. Çok, çok, çok kısaca.

Oysa ki, Yalıkavak düne kadar gösterişsiz, sakin, kendi halinde; belediyesi, meydanı, köftecisi, dondurmacısı, kitapçısı, köy kahvecisi olan, sahilindeki çay bahçesinden denize girilen, tek beach’i (XUMA) 16 yıldır aynı yerde duran, nispeten sakin bir kasabacıktı. Yani gösterişsizdi. Yani iddiasızdı. Yani Egeliydi.

Bunlar yine var. Ama tüm bunların iki adım ilerisinde, Ferrarili, 5000 TL’lik şampanyalı, bambaşka bir yaşam var artık Yalıkavak’ta: “Yeni Yalıkavak”.

Haberin Devamı

Saint Trope’de yok. İçeride ayrı bir “zincir restoran” yarışı.

Bodrum’un genel halet-i ruhiyesi bu. Yerel üreticiyi, esnafı, bakkal Mehmet Amca’nın dükkanını, Balıkçı Hasan’ı yok etmeye devam. Sonra Mehmet Amca’nın oğlunun gidip o dev marketlerden birinde kasiyer, Hasan Amca’nın kızının o restoranların birinde garson olmasına neden şaşıyoruz ki hala Bodrum’da?

Sorun yatırımcıda mı peki? Hayır ismi üzerinde, yatırımcı. Para yatırıyor adam.

Elbette bir trend ve bir arzu nesnesi yaratacak. Sorun, yeni bir şey açıldığında eldekini terk edip çekirge sürüsü gibi talana giden bizlerde. Tüketicide. Yenisi geldiğinde eskisini bardak gibi fırlatan, güzel Ege yemeğini, fümeli bilmem ne carpaccio’suna tercih eden bizlerde.

Belki de John Lenon üstadın dediği ve Xuma’nın duvarında yazdığı gibi:

ALL YOU NEED IS LOVE. Yani aslında, tek ihtiyacın olan; aşk. Bu arayışlar, bu debdebe, hep sevememekten, sevmeyi bilememekten; bebeğim.

Yerlisinden Yalıkavak notları:

• Bodrum’da Perşembe günü, “Yalıkavak Pazarı” günü. 44 yıldır aynı yerde kuruluyor. Yörenin bahçelerinde yetiştirilen sebze-meyve, baharat, kuru meyve, kırmızı domates, yemyeşil ebegümeci, otlu gözleme, rengarenk kumaşlar, deri çanta, gümüş takı bulmak mümkün.

Haberin Devamı

• Körfez Pastanesi. 14 yıldır dolmuş duraklarına bakan meydanda. Su böreği ve kahveli keki çok iyi.

• Ilgınaltı Plajı’nda sonsuzluğa kulaç atıp karga Hüsnü’yü besleyip kendine de pide ziyafeti çekmek, on numara.

• Sahildeki Librium Kitapçısı’ndan aldığın kitapları kitapevine ait arkadaki gizli bahçede, buzlu kahve eşliğinde saatlerce okumayı unutma.

• Xuma’nın saat 18.00’de başlayan “mutlu yaz şarkıları” partisine katıl, sallan, Bodrum mandalinasından yapılan “Sandoz” iç.

• 25 Ağustos’a kadar sahilde yazlık sinema konseptinde gerçekleşecek Yalıkavak Film Festivali, Yalıkavak Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenleniyor. “Gözetleme Kulesi”, “Yük”, “Uzun Hikaye” gibi ödüllü filmler var.

Haberin Devamı


SAKİN OTEL

4 REASONS

Oteli, gezlong.com’dan indirimli bir döneminde buldum. “Huzur, tasarım, kalite, tavır” mottosuyla çıkmışlar. Yalıkavak’ın kesinlikle en iyi manzarasına sahip, sessiz, sakin, kendi kitlesini yaratmış bir otel. Mandalina bahçeleri ve zeytin ağaçlarının arasında. En büyük iddiası huzuru. Girdiğiniz andan itibaren otelde bir denizle, yelkenle, yatçılıkla haşır neşir olmuşluk havası var. Kahvaltısı Bodrum pazarından. Yabancı ve sessiz ve ölçülü misafir sayısı hayli fazla. Manzaralı kocaman havuzda gün boyu yüzüp kitap okuyor ya da alt bölümdeki gizli zen bahçesinde yine kitap okuyorlar. Odalar temiz, geniş ve konforlu. Sahipleri ve otel ekibi, medeni. Ağustos ayında kişi başı kahvaltı dahil 210 TL’den başlayan fiyatlarla. Eylül ayında daha uygun bir bütçe ile konaklamak da mümkün. http://www.gezlong.com/otel/4-Reasons-Hotel-Yalikavak-Bodrum

Yalıkavak nereye YENİ RESTORAN

KABUK

Haberin Devamı

Tilkicik Caddesi üzerinde yaz başı açılan Kabuk; bir balıkçı değil, bir kabuklu ve yarı kabuklu deniz ürünleri lokantası. Mimar Özlem Arıkman ve Turizmci Ferda Demirtaş’ın 3 yıllık ortak hayali. KABUK’un set mönüsü açıldığı günden itibaren hayli popüler. Somon & levrek sashimi, ahtapot carpaccio ve istiridye ile başlayan set mönü, denizden risotto kalamar, lokma vongole taglietelle, domatesli fesleğen salatası ile sürüp gidiyor. Ortam romantik. Ucuz değil, ama beklentiyi iyi karşılıyor. (0252 385 54 31)

Yazarın Tüm Yazıları