Yalçın Bayer: Tarsus'tan açıklama

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Tarsus'un MHP'li Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,‘‘Hz. Ömer'in adaleti bu mu başkan!’’ başlıklı kendisine yönelik yazımıza, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin söylediği gibi bir açıklama gönderdi. İddiaları 'esef verici' bulduğunu söyleyerek şöyle dedi:

‘‘Biz Sayın Genel Başkanımız'ın da dediği gibi 'yememek, yedirmemek' için bu görevlere talip olduk. 200 bin nüfuslu Tarsus'ta halkın % 50'sinin teveccühü ile ikinci kez bu göreve geldik. Halkımıza verdiğimiz teminat doğrultusunda kararlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz.’’

Karpuz Pazarı'nın geçmiş yıllarda sorunlar yaşandığını anlatan Kocamaz, şikáyetçi Kemal Erkeç'e de, iki yıldır 'üreticilerin şikayeti' üzerine pazar yeri verilmediğini öne sürdü ve ‘‘20 yıldır aynı statü ile pazarın kendilerine verilmesi yasal, başkalarına verilmesi ise yasal değil; böyle çifte standart olmamaz!’’ dedi. Ayrıca Erkeç'in geçen yıl için yürütmeyi durdurma kararı aldığı doğruladı, ancak karpuz mevsimi geçtiğinden uygulanamadığını söyledi. (Bu yıl da Encümen kararıyla kendisine pazar yeri verilmeyen Erkeç, başkanı yine dava etti. İhalesiz yandaşlarına yer veren bir başkanın görevi hukuka uymak değil mi?)

Kocamaz, ‘‘Demokrasi ile yönetilen bir toplumda hiç kimse kral değildir. Yüce Başbuğumuz'un da belirttiği gibi en köklü demokrasi en iyi dikta rejiminden daha iyidir. Hiç kimse kimseden avanta alamaz ve özellikle bizler avanta olaylarına karşıyız. Zaten burada söylediğim rant kavgasına avantaya son verdiğimiz için rahatsız olmuşlardır.’’ diyor. 17.3.1998'de açtığı Atatürk Anıtı'nın kaidesinde, ‘Türk öğün, çalış, güven’, ‘Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ ve ‘Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir' gibi yazılar bulunduğunu bildiriyor. (Ama nedense ‘Ey, Türk titre ve kendine gel’ yazısını gizliyor.)

DÜRÜSTTÜ AMA DİRENEMEDİ

‘‘Tiyatro olayı da çarpıtılmıştır’’ diyen başkan şöyle konuşuyor:

‘‘Biz sanata ve sanatçıya saygı duyan bir anlayışa sahibiz. Ama tiyatro ve sanat adına sadece küfür dinlemeye hiç kimsenin gidip zamanının harcayacağını ben zannetmiyorum. ‘Bağla Şu İşi' adlı oyunda Tatar milletvekili ve Türk Tatar Dostluk Cemiyeti Başkanı misafirlerimizle daha fazla küfür dinlememe hakkımızı kullanarak salonu terk ettik. Umarım bizim yerimizde siz olsaydınız aynı hareketi siz de yapardınız. 50-60 seyircisi olan oyunda salon protokolün çıkışı nedeniyle kendiliğinden boşalmıştır. Bu konuda hiçbir zorlama yoktur ve olamaz da. (Oyun beğenilmeyebilir, Kaymakamın şovuna katılınmaz, sessizce terk edebilir, ama korumalar ‘herkes dışarı çıksın' diyemez.)

‘Hoş geldin Nazım'da 500 kişilik salon bileti teklif edilmiş, alamayacağımızı bildirince de çarpıtılarak sabote yoluna gidilmiştir.’’ (Bu amatör gençlere, 'Nazım'ın PKK'dan farkı yok, onun neyine sahip çıkayım' denilmesi Türkeş'in kemiklerini sızlatmaz mı?)

Başkanı bazı Tarsuslular'a sorduk, dediler ki: ‘‘Eski öğretmendi, kariyer sahibiydi, dürüsttü; baştan ülkücülere direndi, sonra karşılarında eridi, inandırıcılığını yitirdi.’’

Altan Öymen'e

BİZLER Avrupa'dayız ama Türkiye ve sorunlarına karşı duyarlıyız. Karınca kadarınca elimizden gelen katkıyı sunuyoruz.

CHP yurtdışında yaşayan sosyal demokratlardan PM'ye üye oacak mı? Tahmin etmem!

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yetişmiş, Türkiye ve dünya sorunlarını bilen, kendi alanlarında yetkin Avrupa sosyal demokrat partileri içinde yetişen genç insanları istiyor mu? Kocaman hayır!

Avrupa'dan insanlar alırlar; mezhepçi, ne olduğu belirsiz. Bundan önceki yönetim onu yaptı.

Altan Öymen bu yanlışı düzeltecek mi? Düzeltebilirse o zaman kazanır.

Kazanmasını çok istiyoruz.

Süleyman ÖZER

Anvers-BELÇİKA

MÜDAFAA-İ HUKUK

ATATÜRK'ün ‘‘Türk ulusu utanmak için yaratılmış bir ulus değildir’’ sloganıyla bir yıldır yayın hayatında bulunan 'Müdafaa-i Hukuk' dergisinin 11. sayısı 'CHP Özel Sayısı' olarak çıkıyor. Prof. Çetin Yetkin'in Antalya'dan yönettiği derginin bu yazısında Prof. Suna Kili, Dr. Alev Çoşkun, Prof. İnal Cem Aşkun, Prof. Çetin Yetkin, Seyfettin Turan, Mustafa Kemal Paloğlu, Emin Değer, Çetin Remzi Yüregir, Mehmet Kemerli, Fadime Şahinkaya, Yatanoğlu Alim Can ve Keskinli Haydar'ın ilginç belge ve bilgilere dayalı yazıları var. CHP'nin, Atatürk'ün ölümünden sonra özünden nasıl ve kimler tarafından uzaklaştırıldığını öğrenmek isteyenlere duyurulur.

(İrtibat: Tel/faks: 0242-441 31 46)



Yazarın Tüm Yazıları