Trafikteki polis görünümlü araçlar

BEN trafikte dolaşan ve araçlarının ön panjurunun içine yerleştirilen kırmızı, mavi ve beyaz ışıklarla polis ve/veya kamu aracı olmayıp kendisine polis ve/veya kamu aracı süsü veren araçlardan bahsetmek istiyorum.

Bu tür araçlar artık o kadar fazla şekilde çoğalmıştır ki, bazı uyanık vatandaşlar bu ışıkları araçlarına taktırmakta ve trafikte kendilerine öncelik verilmesini talep etmekte ve diğer sürücüleri de trafikte yol verilmesiyle ilgili taciz ederek tedirgin etmektedir.
Her köşebaşındaki oto aksesuarcısında kolaylıkla bulunması sebebiyle şehir içinde görmeye çok alıştığımız bu araçları çok fazla sayıda şehirlerarası yollarda görmeye başladık.
En son bayram tatilinden dönerken İstanbul-Ankara otoyolunda 140 km. hızla bir araç sollarken devlete/polise ait olmadığı her halinden belli olan 06 RAM 50 plakalı Dodge Ram marka araç tarafından hem ışıklar, hem de siren çalınması suretiyle araç solladığım bariz şekilde görülmesine rağmen resmen sağ şerite atıldım. Bu araç biraz ilerideki sağdan yavaş seyreden polis aracını da aynı ışıklarla geçti gitti. İşin en kötü tarafı da bu araçlara hiçbir şekilde polislerin müdahale etmemesidir. Bu tür ışıklar ve sirenler sadece gerçekten gerektiğinde kullanılmalıdır. Şöför taşıdığı makam sahibi kişiyi evine veya ofisine bıraktıktan sonra, evine giderken bile bu ışıkları ve sireni kullanmaktan çekinmemektedir.
Acaba İçişleri Bakanlığı bu konuyla ilgili bir çalışma yapmayı düşünmekte midir?
Bu ışıklar ve sirenlar daha sıkı bir şekilde denetlenemez mi?
Bu hareket tarzının kendilerine polis süsü vererek müzikhol basıp oradan tekme tokat adam kaçırmaktan ne farkı vardır? Her ikisinde de polis ya da devlet görevlisi olmayan insanlar başkalarının hakkını gasp etmekte ve rahatsızlık vermektedir.
Engin İNAL

Keşke Belediyeyle uzlaşılsaymış


KONYA Yolu ile Sokullu Mehmet Paşa Caddesi’ni ve arada kalan caddeleri birbirine bağlaması planlanan köprülü alt geçidin yapımı Öveçler 2.Cadde de tam yolun geçiş noktasında müstakil evi olan bir vatandaşımızın belediyeyi mahkemeye vermesi nedeniyle uzun süre ertelendi. Sonrasında 2.Cadde’nin bir kısmı trafiğe kapandı, minibüsler, otobüsler ve diğer araçlar ara sokakları kullanarak 2.Cadde’nin yukarı kısımlarına ulaşmaya çalıştı. Son olarak caddeye bir alt geçit yapıldığını öğrendim, eşimin kullandığı araç ile alt geçitten ilk kez geçerken bir korku tüneline girdiğimi sandım. 1,5 araçlık dar bir alt geçit karşılıklı trafiğe açık ve iki aracın çarpışma ihtimali o kadar fazla ki anlatamam. 2.Cadde de ikamet eden bir vatandaş ve araç kullanan bir sürücü olarak kendi kendime bu alt geçidi kullanmamaya söz verdim. Ben yolu bildiğim için dikkat ederek geçsem karşı taraftan yolun nasıl olduğunu bilmeden gelen araç sürücüsünün benim aracıma çarpma ihtimali çok yüksek.
Bu yolu kullanan sürücülere ve kullanacak olanlara çok dikkatli olmalarını önemle tavsiye ediyorum. Belediyeye dava açan müstakil evin sahibi için ise gerçekten üzüldüm çünkü evine araçla girebilmek için yaptırdığı koskoca kapının önünde sadece 1 yayanın yürüyebileceği kadar bir yol ve çok çirkin bir duvar yapılmış. Keşke dava açmayıp uzlaşma yoluna gitseydi de hem bizlerin hayatı tehlikeye girmeseydi hem de kendi evinin önü daha güzel ve kullanışlı bir halde kalsaydı.
Füsun YARLIĞAN
Yazarın Tüm Yazıları