Teknisyenler Eczacı Odasından ÅŸikayetçi

BİZLER Ankara da çalışan eczane teknisyenleriyiz.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Türk Eczacılar Birliği tarafından ortak olarak açılan kurslara katılmış ve sertifikalarımızı almaya hak kazanmış bulunuyoruz. Sertifika alacak kişi sayısı şu an 2110...
Bilindiği üzere Resmi Gazete’de yayınlandığı gibi ‘eczane teknisyenliği’ meslek grubuna girmiş ve tanınmıştır. Hiç bir eczane bu sertifika olmadan eczanede yardımcı personel çalıştıramaz konumuna gelmiş bulunuyor. Bunu fırsat bilen Ankara Eczacı Odası kazanılmış bu sertifikaları Türkiye’de hiçbir eczane odasının uygulamadığı bir uygulama ile ‘paraya çevirme’ kararı almıştır. Evet 245 TL ödeyen sertifikasını alacak deniliyor. Hiç bir yasal dayanağı olmayan bu diretmenin altında kalmayacağız ve bu soyguna dur deyip bu paraları ödemek istemiyoruz.
Burda oluÅŸan yasal olmayan bu soygunun gün yüzüne çıkmasını, böyle bir diretmenin gün yüzüne çıkmasını istiyoruz.        Â
K.N.

Haberin Devamı

Sade vatandaşın değerlendirmesi

AKP: Ekonomi iyi, bu en büyük başarındır, bu yüzden göreve devam kararı verdim. Fakat bu milletin değerlerini fazla zorlama, bir daha bu desteği bulamayabilirsin.
CHP: Şimdilik  muhalefet görevine devam, tedbir olsun diye elini biraz daha güçlendirdim. İç çekişmelerini bırakır kendinle barışırsan, bana güven verirsen seni bir denemek isterim.
MHP: Kendine biraz daha çekidüzen vermelisin, dışarıdan dağınık görünüyorsun, bu halinle iktidar olabileceğini aklından bile geçirme. Milliyetçi olduğuna ben de inanıyorum ama senin de bana güven verecek birşeyler yapman lazım.
BARAJ ALTI PARTİLER: Bu seçimlerde barajı geçemeyeceğini bile bile niye tedbir almıyorsun? Seçimle kendini sınamak istediysen cevabım, daha çok çalışman lazım.
Önder OSKAY

Bu gaf yapılmaz

CHP bazı aday adaylarına mülakat yaparken ilginç bir olay yaşanmış. İki yıllık CHP’li ve şu anda da Genel Başkan Yardımcısı olan Sena Kaleli; Hasan Fehmi Güneş’i mülakata çağırmış. Hasan Bey’in aday yapılıp yapılmaması apayrı bir şey ancak, yeni partili yöneticinin yaptığı gaf sanırım CHP’nin siyasi tarihine geçecek bir hatıra olacak gibi...
Yavuz TANYERÄ°

Haberin Devamı

KISA... KISA...

- ‘DOKUZUNCU Hariciye Koğuşu, Fatih-Harbiye, Yalnızız, Bir Tereddüdün Romanı’ gibi romanların ve birçok önemli eserin sahibi Peyami Safa, vefatının 50. Yılında Ankara’da anılacak. Türkiye Yazarlar Birliği’nin düzenlediği etkinlik 18 Haziran Cumartesi 13;30’da. (Sümer 1 Sokak Numara 11 Kızılay)
- DİL Derneği’nin düzünlediği ‘Dil-Ekin Söyleşileri’nde 30 Haziran Perşembe Hukukçu, Yazar Eray Karınca konuk oluyor. Yunus Nadi Ödülü de alan son çalışması ‘Kız Doğursun Analar’dan yola çıkarak, edebiyat, hukuk ve kadın hakları üzerine yapılacak söyleşi 18.00’de Dil Derneği’nde. (Konur Sok. 34/4, Kızılay)
- HOLLANDALI fotoğrafçı Erwin Olaf’ın Türkiye’deki ilk sergisi Cer Modern’de 30 Temmuz’a kadar izlenebilir.

 

Yazarın Tüm Yazıları