SGK’da ‘ince’ kadrolaşma

Sosyal Güvenlik Kurumu’nda çalışan bir memurum.

Haberin Devamı

Malumunuz 6111 sayılı torba yasanın 164 ve 165. maddelerinde sosyal güvenlik kurumu denetmenliği ile ilgili düzenleme mevcuttur. Bu düzenleme ile denetmen yardımcıları kurum dışında alınacak ve kurumda mevcut SGK kontrol memurları ise 6 ay içinde yapılacak sınav ile direkt denetmen olabileceklerdir.
Buraya kadar her şey normal görülebilir: Ancak;
1- Kurumda mevcut kontrol memurlarının statü olarak diğer memurlardan hiçbir farkı yoktur. B grubu kadroya sahip olup Genel İdari Hizmetler sınıfına tabidirler. Tabii ki tamamına yakınının malum sendika üyesi olduğunu söylemem sizi şaşırtmamıştır.
2- Bir görevde yükselme sınavı ile değil unvan değişikliği sınavı ile kontrol memuru olmuşlardır.
3- İçlerinde 4 yıllık üniversite mezunu olmayanlar bile mevcuttur.
4- Büyük kısmı yeni açılan Sosyal Güvenlik Merkez müdürlüklerine müdür olarak atanmışlardır.
Yukarıda da bahsettiğim şekilde tamamen haksız ve anayasaya aykırı şekilde diğer memurlardan hiçbir farkı olmayan kontrol memurları ayrıcalıklı hale getirilip bir oldu bittiyle denetmen yapılırken yaklaşık 15.000 diğer memurların (ki içlerinde yüksek lisansını yapmış kişiler hiçte az değildir) önü tamamen kapatılmaktadır.
Söz konusu 6111 sayılı kanun ile ilgili yürütmenin durdurulması ve iptali için CHP’nin dava açması konusunda sesimizi CHP’ye duyurmak için bizlere yardım etmenizi istiyoruz.
Her fırsatta Kemal Kılıçdaroğlu’nu SGK’da kadrolaşmakla suçlayan hükümetin SGK’da nasıl kadrolaştığını da göz önüne seren bu uygulamaya engel olmak için lütfen elinizden geleni yapınız.
M.B.

Haberin Devamı

Bu kavşak çok mu gerekli

ANKARA’nın çeşitli yerlerine yapılan köprülü kavşaklar ve üst geçitler bir dönem çok tartışılmış, taraflar karşılıklı olarak birbirlerini partizanlık yapmakla suçlamıştı. O dönemin tozu dumanı arasında vatandaş söz konusu yapıların ne olduğunu bile anlayamadı. Gelen itirazların ve mahkeme başvurularının önüne geçebilmek için oldu-bittiye getirilen günlerle sayılabilecek sürelerde bitirilen bu köprülü kavşakların şimdiki durumları ne, hayatımızı kolaylaştırmış mı?
Bu kavşak, Sokullu semtinden Öveçler’e bağlanan kavşak, uzunca bir süredir bu halde. Kavşağın yan yolları açık ama alt geçidi kapalı. Kavşak ihalesini alan firma parasını aldı mı; belediye bu iş için ne kadar para harcadı? Bu kavşak çok gerekli miydi diye sormuyorum. Öyle ya da böyle bunlar yapıldı.
Ama neden kullanamıyoruz.
Sami KARABURUN

 

Haberin Devamı

SGK’da ‘ince’ kadrolaşma

KISA KISA...

ÇAYYOLU Park caddesi ve devamında başıboş dolaşan köpekler hepimizi korkutuyor. Bölgede bir ilkogretim Okulu da var ve buradan çıkan öğrenciler de risk altında. Hayvan dostlarımızı hepimiz seviyoruz ancak oldukça iri ve zaman zaman tehditkar olan köpeklerin Yenimahalle yada Büyükşehir Belediyesi tarafindan toplanarak bir barınağa yerleştirilmesi gerekiyor.
O.D.
TÜRK Tarih Kurumu (TTK) ve Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin (ORSAM) düzenledikleri, Rusya ve Kırgızistan’dan akademisyenlerin katılımıyla yapılacak ‘Tarihten Günümüze Ortadoğu’ya Türk-Rus Bakışı’ başlıklı sempozyum
yarın 09.30’da Sıhhıye TKK Konferans Salonu’nda yapılacak. (0312-430 26 09)

Yazarın Tüm Yazıları