GeriSeyahat Yine mi güzeliz yine mi çiçek
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Yine mi güzeliz yine mi çiçek

Yine mi güzeliz yine mi çiçek

İstanbul’u gezdik, bahar dallarını çektik. Emirgan Korusu lalelere, adalar mimozalara, Boğaz erguvanlara kavuştu. Yıldız Parkı, Fenerbahçe Bahçe Parkı, Aşiyan’da renk cümbüşü vardı...

Dünyanın en kalabalık metropollerinden İstanbul, hızlı büyümenin sancısını bütün ağırlığıyla yaşıyor ama o benzersiz güzelliğini de bir şekilde koruyor. İstanbul’un avantajı o eşsiz doğası. Kıyıları, Haliç’i, Boğaz’ı, tepeleri, koruları, bahar gelir gelmez renkleniveren dalları.

Günlerin uzamasıyla doğanın tüm canlı varlıkları gibi bitkiler de uyanıyor. İstanbul bahar ve yaz aylarında bir çiçek cenneti adeta. Ana yollarda nereye baksanız inanılmaz zenginlikte çiçek tarlaları görülebilir. Emirgan Korusu’nda milyonlarca lale bir arada göz kamaştırıyor. Adalar mimozaları, İstanbul saraylarının bahçeleri yaprak döken manolyaları ile muhteşem manzaralar sunuyor. Bu günlerde erik, badem, erguvan ağaçları çiçekleniyor. Sümbül, papatya gibi mevsimlik çiçekler de görülebiliyor.

İstanbullular bu mevsim evlerini şenlendiriyor. Eminönü Çiçek Pazarı, yılın en hareketli günlerine başlıyor. Bahar aylarında evleri, balkonları çiçeklendiren bitkilerin başlıcaları da nergis, çuha çiçekleri, hercai menekşeler, şebboy, karanfil.

Nergis
Baharda ilk açan nergis havanın ısındığının habercisi. Nergis, Akdeniz ülkelerinde yaygın.Güneşli yerleri seviyor.

Sümbül
SoÄŸanlı bir bitki olan sümbül, hafif kumlu ve geçirgen toprağı, güneÅŸ ya da yarı gölge yerleri seviyor. DoÄŸu Akdeniz bitkilerinden.Â

Papatya
Yol kenarlarında sık sık karşımıza çıkıyor. GüneÅŸle arası çok iyi, bakımı oldukça kolay. Ayrıca ÅŸifalı özellikleri de var.Â

Lale
Tarihten beri İstanbul’un en güzel süsü. Kumlu ve gübreli topraktan hoşlanıyor. Mart’ta güneş almasında fayda var.

MenekÅŸe
Sevilen süs bitkilerinden menekşe aydınlık ama doğrudan güneş ışığı almayan yerleri, ayrıca nemli toprağı seviyor.

Lavanta
Yaklaşık 20 türü olan bitki, özellikle Batı Anadolu’da yetişiyor. Doğayı süslediği gibi birçok ürün için hammadde sağlıyor.

Manolya
Yaklaşık 80 ağaç ve çalı türünün oluşturduğu geniş bir aile manolya.Hoş kokulu çiçekleriyle baharın başlıca konuklarından biri.

ÇuhaÂ
Çayırlarda, orman kenarlarında yetişen çuha baharın vazgeçilmezi. Çeşitli türleri gökkuşağının her renginden çiçekler açıyor.

Koyun Gözü
Papatyayı andıran bu çiçek, ilkbahardan sonbahara, güneşli havalarda açıyor. Üretimi kolay, bakımı zahmetsiz, ayrıca dayanaklı.

Badem çiçeği
Sıcak iklimi seven, soğuk havadan hoşlanmayan bir karaktere sahip. İlkbaharı erken karşılıyor, çiçeklerini hemen açıyor.

False