Yemek kitabına fotoğraf ödülü
Türkiye’nin birbirinden farklı mutfak kültürlerini bir araya getiren, 130’a yakın meze ve balık tarifinin yer aldığı ‘Cibali Balıkçısı’ndan’ kitabı, fotoğraflarıyla uluslararası ödüle layık görüldü. Kitap, ‘En İyi Yemek Kitabı Fotoğrafçılığı’ kategorisinde birinci oldu.
İstanbul, Ege, Akdeniz ve Bizans mutfağından meze ve balık tariflerinden oluşan ‘Cibalikapı Balıkçısı’ndan’ geçen yıl İş Bankası Kültür Yayınları’ndan çıkmıştı. Cibalikapı Balıkçısı’nın sahibi ve kurucusu Behzat Şahin’in yazıp fotoğraflarını çektiği kitabın İngilizce baskısı da yayınlandı. Kitap, gastronomi dünyasının yakından takip ettiği ve 1995 yılından bu yana her dilden yemek kitaplarını farklı kategorilerde ödüllendiren Gourmand World Cookbook Awards yarışmasında ödül altı. Kitap, ‘En İyi Yemek Kitabı Fotoğrafçılığı’ kategorisinde birinci oldu. ‘Cibalikapı Balıkçısı’ndan’, ‘Gourmand World Cookbook Awards’ın her ülkenin o kategorideki birincileri arasından dünyanın en iyisini belirleyeceği yarışmaya da katılacak. Dünyanın en iyi yemek kitapları Paris’te 23 Şubat gecesi Paris Yemek Kitabı Fuarı kapsamında düzenlenecek gala gecesinde açıklanacak.