Okyanusun ortasında dikili ağacım var
Valizleri alıp deniz kenarına kadar golf arabası ile ulaştıktan sonra süratli bir tekneye biniyor, kurallara göre can yeleklerinizi sırtınıza geçirirken başka bir diyara geldiğinizi fark ediyorsunuz. Minik cilalı ahşap kutuların içerisinde egzotik tropikal meyveler, heykeltıraşların elinden çıkmışçasına dilimlenmiş itina ile yerleştirilmiş. Ellerinizi, boynunuzu, yüzünüzü çiçek kokulu buzlu havlular ile sildikten sonra hiç tatmadığınız meyve suları ikram ediliyor. Dev sürat teknesi homurdanarak Hint Okyanusu’nda şaha kalkıyor. Bu kısım sanki daha uzun sürüyor nedense, bir saatlik çalkantılı bir seyirden sonra masal âlemine ulaşıyorsunuz.
Ayhan SİCİMOĞLUYazar Hakkında
Yediğin içtiğin senin olsun, gezip gördüğünü anlat’ devri sona erdi! Hurriyet.com.tr Seyahat yazarları dünyayı geziyor… Gördüklerini, yiyip içtiklerini, yaşadıkları tüm maceraları A’dan Z’ye artık burada yazıyor…

Cote d’Âzur’de iyiyle kötü arasında

Floransa’da iki sıra dışı lokanta

Ege’nin ortasında ıstakozun peşinde

Kebabın adı şeftali, ne olacak bu Kıprıs’ın hali?

İstanbul’da yeraltından notlar

‘Hoş geldinginiiiz, evveldeng geldingiz’ / Kıbrıs gezi rehberi

Afiyetle hoş bulduk Atina’ya…
