GeriSeyahat Yarışma programı setinden daha fazlası: Dominik
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Yarışma programı setinden daha fazlası: Dominik

Yarışma programı setinden daha fazlası: Dominik

Karayipler'de bulunan Dominik Cumhuriyeti, eşsiz kumsalları, tropik ormanları ve her yerde görebileceğiniz palmiye ağaçlarıyla harika bir tatil rotası. Sıcaklıkların tüm yıl 25 derece civarında seyrettiği Dominik'i Survivor programı dışında daha yakından tanımak isteyenler bu tropik adayı keşfe çıkabilir. İşte Dominik gezi rehberi..

1. Zona Colonial'ı yakından keşfedin

Ülkenin başkenti olan Santo Domingo'da, şehrin merkezinde bulunan Parque Colon, gezinize başlayacağınız nokta olabilir. Alandaki yerel restoranlarda Dominik mutfağına özgü lezzetler tadabilir ve yerel butiklere göz gezdirebilirsiniz.

Yarışma programı setinden daha fazlası: Dominik


2. Catedral Primada de America'yı ziyaret edin

1540 yılında yapımı tamamlanan bu katedral eşsiz cam işçiliği ile Amerika kıtasında ayakta kalabilmiş en eski katedrallerden biri. Parque Colon'da bulunan bu muazzam mimari eser görülmeye değer.

Yarışma programı setinden daha fazlası: Dominik


3. Damajagua ve Ciguapa Şelaleleri'nde yüzün

Tropik bir ormanın içinde yer alan bu şelaleler enfes bir manzara ile sizleri karşılıyor. Şelale turlarına katılarak bu muhteşem güzellikte olan şelaleleri keşfe çıkabilir ve dilerseniz kendinizi şelalelerin serin sularına atabilirsiniz.

Yarışma programı setinden daha fazlası: Dominik


4. Las Damas sokağında turlayın

Tarihi binalarının çokluğu ile bilinen meşhur Las Damas sokağı, adada görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Patika taşlarla döşenmiş olan bu sokak size nostalji yaşatabilir.

5. Panteon Nacional'ı görün

Kilise olarak 1700'lü yıllarda inşa edilen bu bina, ilgi çekici duvar resimleri ve dış mimarisi ile görülmeye değer yapılardan biri.

6. Kaynayan Göl'ü keşfedin

Dominik'te Morne Trois Pitons milli parkında yer alan Kaynayan Göl, volkanik bir hareketlilik sonucu yaklaşık 200 yıl önce oluşmuş. Kaplıca olarak da kullanılan bu göle yaklaşık 10 kilometrelik bir parkuru yürüyerek ulaşıyorsunuz.

7. Mercado Modelo'da alışveriş yapın

Zona Colonial bölgesinde bulunan Mercado Modelo, yerel ürünler ve otantik parçalar bulabileceğiniz eski bir pazar yeri. Mekanda alışveriş yaparken pazarlık yapmayı unutmayın.

Yarışma programı setinden daha fazlası: Dominik


8. "La Bandera Dominicana" menüsünü tadın

Dominik'in en popüler öğle yemeği menüsü olan "La Bandera Dominicana" fasulye, sebze, et, pirinç ve kızarmış muzdan oluşan bir servis olarak sunuluyor. Yerel restoranlarda öğle molası vererek bu lezzetli menünün tadını çıkarabilirsiniz.

Yarışma programı setinden daha fazlası: Dominik


9. Los Tres Ojos'u keşfe çıkın

Üç göz diye adlandırılan bu volkanik mağara bölgesi, yılları içinde kireçtaşlarının erozyona uğraması sonucu oluşmuş muazzam güzellikte göl ve mağaralardan oluşuyor. Göller arası yolculuk ise küçük sallar yardımı ile yapılıyor.

 

10. Boca Chica bölgesinde denizin tadını çıkarın

Santo Domingo'ya yarım saat uzaklıkta bulunan Boca Chica, geniş plajlara ev sahipliği yapıyor. Bölgeye dolmuş veya taksiyle ulaşabilir, tüm gününüzü kumsalda deniz ve güneş keyif yaparak geçirebilirsiniz.

False