GeriSeyahat Uçurtmalar Bozcaada’da yarışıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Uçurtmalar Bozcaada’da yarışıyor

Uçurtmalar Bozcaada’da yarışıyor

Çoğumuzun uçurmasak bile gördüğü anda heyecanlandığı rengarenk uçurtmalar, bugün Bozcaada’da ilk kez düzenlenecek Uçuç’07 festivalinde yarışmaya başlıyor. Katılmak için uçurtma hakkında bilgili ya da becerili olmaya gerek yok. Önceden hazırladığınız ya da satın aldığınız uçurtmalarla katılabilirsiniz. İsteyenler Bozcaada’ya geldikten sonra Cumhuriyet Meydanı ve Ataol Çiftliği’ndeki workshop’larda kendi zevklerine göre uçurtma tasarlayabilirler.

KATILIMCILAR 6 KATEGORİDE YARIŞACAK

Festival bugün, katılımcıların uçurtma yapım alanlarında toplanmasıyla başlayacak, uçurma antrenmanlarıyla devam edecek. Ama asıl eğlence yarın sabah kahvaltı sonrasında başlıyor. Festival alanında toplanan katılımcılar en büyük uçurtma, en küçük uçurtma, en ilginç uçurtma, en yükseğe çıkan uçurtma, en yaşlı uçurtmacı ve yardım almadan kendi başına uçurabilen en küçük uçurtmacı başlıkları altında yarışacaklar.

Ödül törenine geçmeden önce isteyenler dolmuşlarla Ayazma Plajı’ndaki Koreli’ye gidip mangal keyfi yapabilecek. Saat 18.00’de ise Cumhuriyet Meydanı’nda ada çocuklarının hazırladığı gösterilerden sonra ödüller dağıtılacak. Maddi açıdan desteği çok fazla olmayan Uçuç’07, katılımcılara tatlı anılar ve fotoğrafların dışında, adanın verimli topraklarından sürpriz derlemeleri ve çeşitli uçurtmaları ödül olarak verecek.

İstanbul’dan festivale katılmak isteyenler için de bugün sabah 07.00’de ve akşam 18.00’de Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nun önünden otobüsler kaldırılacak. İsteyenler karavan ya da çadırlarıyla da konaklayabilecek. Katılımlar için http://www.ucucbozcaada.org/ sitesine bakmakta yarar var.

İstanbul’dan katılacaklar için bir diğer seçenek de Geo Tourism’in düzenlediği paket program. Ulaşımı Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nun önünden bugün sabah 07.00 ve akşam 18.00’de kaldırılacak otobüslerle yapılacak programda, uçurtma festivali dışında Bozcaada Kalesi gezisi, Ayazma Plajı’nda yemek, şarap fabrikaları ve Rum mahallesi gezisi de yer alıyor. Programınfiyatları 325-385 YTL arasında değişiyor.

Tel: 0212 232 32 90.
False