GeriSeyahat Türk tasarımcı büyük ödülü aldı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Türk tasarımcı büyük ödülü aldı

Türk tasarımcı büyük ödülü aldı

Oceanco sponsorluğunda yapılan Yılın Genç Tasarımcısı ödüllerinde Antalyalı tasarımcı Timur Bozca'nın Cauta projesi birinciliğe layık görüldü.

Oceanco sponsorluğunda yapılan Yılın Genç Tasarımcısı ödülleri bu sene de rekor sayıda yat tasarımcılarının katılımıyla gerçekleşti. Yarışmaya katılan 34 kişi ve ekibin gönderdiği tasarımlar standartların son derece üzerindeydi. Ödül heyecanına damga vuran isim ise Antalyalı tasarımcı Timur Bozca oldu. Bozca, Cauta projesiyle büyük ödülün sahibi oldu.

Türk tasarımcı büyük ödülü aldı

Jüri, Bozca'nın DynaRig yelken planı tasarımı hakkında 'yetkin, ileriye dönük görünümlü, çarpıcı, başarılı yaratılmış bir yat dış tasarımı' ifadelerini kullandı.

BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATIYOR

Türk tasarımcı büyük ödülü aldı

Çalışmalarını yurt dışında sürdüren bir Türk tasarımcı olan Timur Bozca, üniversite hazırlığını 'Sanat ve Dizayn' dalında İngiltere'de bulunan Coventry Üniversitesi'nde yaptı. Daha sonrasında aynı üniversitede 'MDES Araç Tasarımı' üzerine yüksek lisansını da gerçekleştirdi. İtalya'da Timur Bozca Design adında bir şirketi bulunan, otomobil ve yat sektöründe dünya çapında işlere imza atan Bozca, geçtiğimiz sene de konsept bir spor otomobil tasarlamıştı.

False