GeriSeyahat Toslaklar koyu nerede, nereye bağlı? Toslaklar koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Toslaklar koyu nerede, nereye bağlı? Toslaklar koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Toslaklar koyu nerede, nereye bağlı? Toslaklar koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Toslaklar koyu nerede, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanı bakımından da yüksek önem taşıyan yerler arasındadır. Bu bakımdan Toslaklar koyu nerede öğrenebilir ve buna göre de gitme imkanına sahip olabilirsiniz. Toslaklar koyu nerede? Nereye bağlı? Toslaklar koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır tüm detaylarıyla derledik.

Toslaklar koyu, Mersin Bozyazı sınırları içinde bulunan bir koydur. Bozyazı'nın Kaledibi mahallesi içinde yer alır.

 Toslaklar Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Toslaklar Koyu Mersin'in Bozyazı ilçesinde bulunan bir koydur. Toslaklar koyuna gitmek için Kaledibi mahallesine gitmek gerekir. İlçe merkezine ortalama 20 km uzaklıkta olan koya 25 - 30 dakikalık bir sürede ulaşım sağlamak mümkündür. En yoğun olduğu dönem Mayıs ve Eylül aylarıdır. Bu dönemde denize girmek için çevre illerden ve ilçelerden birçok kişi Toslaklar Koyunu tercih eder. Denizi oldukça temiz ve dalgasız olduğundan çocuklu aileler tarafından da sıklıkla tercih edilir. Tekne turu yapmak ya da restoranlarda yemek yemek de mümkündür. Toslaklar koyunda alkollü ve alkolsüz restoranlar bulunmaktadır.

 Toslaklar Koyu Nerede?

 Toslaklar Koyu Mersin'in Bozyazı ilçesinin Kaledibi mahallesinde bulunan bir koydur.

 Toslaklar Koyu Ücretli mi?

 Toslaklar koyunda plaj bulunmaktadır. Toslaklar koyuna girmek için herhangi bir ücret talep edilmez. Aynı zamanda Toslaklar koyunda restoranlar ve kafeler olduğundan buralarda yemek yemek ya da içecek içmek de mümkündür.

 Toslaklar Koyuna Nasıl Gidilir?

 Toslaklar koyuna özel araçlar ile ya da tekne turları ile ulaşım sağlamak mümkündür. Toslaklar koyuna ilçe merkezi olan Bozyazı merkezden 25 - 30 dakikada gitmek mümkündür. Özel araçlar ile gidecek kişilerin Bozyazı merkezden Kaledibi tabelalarını takip etmeleri gerekir. Bu sayede kısa süre içinde Toslaklar koyuna gelmek mümkündür.

 Toslaklar Koyunda Neler Yapılır?

 Toslaklar koyunun denizi dalgasız ve temizdir. Ayrıca çok derin olmadığı için de çocuklu aileler tarafından sık sık tercih edilir. Toslaklar koyuna giderek denize girebilir ve keyifli zaman geçirebilirsiniz. Aynı zamanda tekne turuna çıkabilir ya da restoranlarda yemek yiyebilirsiniz. Plaj ücretsiz olduğundan Mayıs ayı ile Eylül ayları arasında oldukça yoğundur. Kafelerde ve restoranlarda ücretler diğer koylara göre ya da ilçelere göre daha yüksektir. Bu nedenle isteyen kişiler yanlarında atıştırmalık ya da yiyecek getirebilir. Ayrıca koyda çadır kurmak ve kamp yapmak da mümkündür.

 Toslaklar Koyunda Kamp Yapılır mı?

 Toslaklar koyunda kamp yapılıp yapılmadığı merak edilen konulardan biridir. Toslaklar koyunda kamp yapmak mümkündür. Restoran ve kafelerden ihtiyaçları almak ya da ihtiyaç gidermek mümkündür. Kamp yapmak isteyen kişilerin eşyalarını ve malzemelerini yanlarında getirmeleri de mümkündür. Kamp yapmak isteyen kişilerden herhangi bir ücret talep edilmez. Bu nedenle hem denize girmek, hem kafa dinleyerek keyifli vakit geçirmek ve hem de Toslaklar koyunda kamp yapmak mümkündür.

False