GeriSeyahat Tom Dixon'dan Paris'e: Eclectic
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Tom Dixon'dan Paris'e: Eclectic

Tom Dixon'dan Paris'e: Eclectic

Ünlü İngiliz tasarımcı Tom Dixon'ın imzasını taşıyan Eclectic restoran Paris’te Beaugrenelle Centre'da açıldı. Tasarımcının ofisinin şehirdeki ilk dekorasyon projesi, göründüğü kadarıyla Parizyen şıklığı ve İngiliz stilinin birlikteliğine olanak sağlamış. (Akgül Akdil, Musa Dede ve Uğur Vardan'ın yazıları sadece hurriyet.com.tr'ye özel. Vardan ve Dede'nin yazısına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.)

70'li yılların mimarisinden izler taşıyan mekân, geleneksel brasserie tarzını daha kişisel ve konformist çizgilerle sunuyor. Tom Dixon, brütalist mimarinin en önemli bileşenlerine bu projesinde yer verip hem malzemeyi en doğal şekliyle kullanmış, hem de mekânları taşıyıcılarıyla birlikte maksimum düzeyde ortaya çıkartmış. Modernist çevrenin bütünleyici bir parçası olacak bir restoran yaratma fikriyle yola çıkan Tom Dixon özellikle betona mümkün olan her noktada yer vermiş.

Restoranın en dikkat çekici köşesi hiç kuşkusuz altıgen bölümlerden oluşan altın renkli pirinç kaplı duvarları. 70'li yılların geometrik ve modüler konseptini hatırlatan bu altıgenler tekrarlanan bir tema olarak kullanılmış. İlginç dokuya eşlik eden zemin ise bazı yerlerde cilalanmış bir yüzey, bazı yerlerde yine ‘Brütalizm’deki henüz tamamlanmamış hissini veren dokusuyla karşımıza çıkıyor. Bu ayrıca farklı köşelerde kullanılan kalın halılarla da dengelenmiş.

124 parçalık avize
Temayı geniş ve ferah hacimlerle kenetleyen tasarımcı, mutfak bölümünün cam bir yüzeyle görünmesini sağlayıp camın etrafını yine pirinç yüzeylerle çerçevelemiş. Restoranın tam ortasındaki 124 parçadan oluşan avize ise bu hoş ortamı tamamlayan en etkili unsur. Tom Dixon'ın tasarımlarının odak noktasını oluşturan aydınlatmalar onun yeteneğini ve yaratacığını gösteren bir vitrin. Ahşap, metal ya da boyalı yüzeylerden yansıttığı ışık, kumaş ve derilerde mekana has seçilen renkleri de zenginleştiriyor.

Özel tasarım deri koltuklar, yemek yeme localarıyla çekici bir görünümü olan restoran 160 kişilik. Konuklarına dünya mutfağından örnekler sunan Eclectic, özellikle deniz mahsullerinde oldukça iddialı.
Ocak ayında açılan şimdiden Paris'in en gözde mekanları arasına girerken bu restoranı yolu bu romantik şehre düşenlere akşam yemeği için harikulade bir seçenek olarak öneriyoruz...

Gölgenin hakikati aç aç/MUSA DEDE HÜRRİYET PAZAR İÇİN YAZDI

iLove you.../UĞUR VARDAN HÜRRİYET PAZAR İÇİN YAZDI

False