GeriSeyahat Sokak Panorama
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sokak Panorama

Sokak Panorama

DOKUZ AY TATİL YAPIYOR

Osman Gürsu 10 yıldır bisiklet tamirciliği yapıyor. Uzun yıllar tır şoförlüğü yaptıktan sonra Feriköy Stadı civarında bir tamirhane edinip bisikletlerle uğraşmaya başlamış. Gürsu yaz aylarında çalıştığını söylüyor: ‘‘Geri kalan dokuz ayda pek iş çıkmaz. Üç ayda ne kazanabilirsek kazanıyoruz.’’ Fiyat sormaya gelenlerin pek tamire yanaşmadığını belirten Gürsu, iki yıldır kimsede para kalmadığı için bisikletini tamire getirmediğini belirtiyor. Basit tamirlerde fiyatı 500 bin-1 milyon lira civarında tutuyor.

TOMTOM KAPTAN SOKAĞI

Tophane'de, Boğazkesen'den çıkarken sol kolda. Sokağa girip ilerleyince başka bir iklime gelmiş gibi hissediyor insan kendini. Solda İtalyan Konsolosluğu, tam karşınızda kapitülasyon döneminden kalma Fransız mahkeme binası; merdivenlerden tırmanırken 1678 yılında inşa edilmiş Santa Maria Draperis Kilisesi. İstanbul'un bu en kozmopolit sokağı, tırmandıkça Postacılar Sokağı'yla birleşerek İstiklal Caddesi'ne bağlanıyor. Bir zamanlar Franz Liszt ve Casanova da burada yaşamış.

MARINA BRASSERIE

Kalamış'ta, Yat Limanı'nın hemen önünde yer alan mekán birkaç bölümden oluşuyor. Önde 150 kişilik bir bahçe var içersinin kapasitesi ise 130 kişi. Sabah 09.00'da kahvaltı başlıyor. Saat 11.00-24.00 arasında her türlü içkinin bulunduğu bar hizmete giriyor. Pasta çeşitleri müthiş zengin. Gençlerin geldiği neşeli, canlı bir ortam. Fiyatlar makul.

False