GeriSeyahat Sokak Panorama
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sokak Panorama

Sokak Panorama

TATİLDE MISIR SATIYOR

Sefa Sarı 14 yaşında. İlköğretimini gelecek sene tamamlayacak. Okulların tatile girmesiyle birlikte kendine ufak bir iş de bulmuş. Fatih'te Fevzi Paşa Caddesi üzerinde bir apartmanın önünde patlamış mısır satıyor. Aslında patlamış mısır makinesi bir arkadaşına ait. O sadece öğleden sonra saat 4.00 ile 7.00 arasında işin başına geçiyor. Atikali'de oturan Sefa iyi günlerde, özellikle hafta sonları 60-70 paket sattığını söylüyor.

CHRISTINE HOME ART

Ferahevler girişinde Şişli-Yeniköy yolu üzerinde geçen ekim ayında açılmış Chiristine Hom Art. Çeşitli ev eşyaları ve aksesuarlarıyla mobilyalarının bulunduğu dükkán Tarabya sakinleri tarafından sevinçle karşılanmış. Aksesuarların çoğu ithal, İtalyan veya uzakdoğu malı. Mobilyaları ise anlaşmalı ustalarına ısmarlama olarak yaptırıyorlar. Duvarlarda sanatçı tanıdıkların ödünç verdiği resimler, taş baskılar sergileniyor.

KASIMPATI SOKAĞI

Tarabya sırtlarında 858 adım uzunluğunda bir sokak. Her iki yanında bahçeli ve kurt köpekli villalar dizili sokak dik bir yokuş halini alarak Ferahevler'e doğru tırmanıyor. Zaman zaman darlaşan sokak iki yönlü otomobil geçişine izin tanımıyor. Yaz geldiğinden olsa gerek bazı evlerin önünde römorka yerleştirilmiş deniz motorları göze çarpıyor. Sokağın sonunda İstanbul Hakim Evi bulunuyor.

False