GeriSeyahat Şehir yeni kokuyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Şehir yeni kokuyor

Şehir yeni kokuyor

Şehir hareketlendi. Dolayısıyla herkesde bir telaş var: Yeni sezon alışverişleri yapılıyor. Calvin Klein'ın ucuzluk reyonuna uğrayamayanlar Mudo, Beymen veya Vakko'nun ‘‘indirim kreasyonlarına’’ göz atıyorlar. Gündüz veya gece fark etmiyor bugünlerde. Çünkü kalabalık her yeri işgal etmiş durumda. Gündüz alışveriş ruhuyla sokakları arşınlayanlar, geceleri sosyal aktivite ruhundan kopamıyorlar.

Gece lügutında ise tanımlar pek çok, en çok gündeme oturanlar esas kelimeleri biraraya getiriyor: Babylon'da özel geceler varmış, Kerem Görsev Caz Bar kapılarını açmış, Safran en ‘‘trendy’’ mekan olurken, High End gecenin son noktası olmazsa eğer kesin ayıp olurmuş. Havana’da Mehmet Teoman çalınca fark fark edilirmiş. Safran’da Aslı Altan ayrıcalığı en kıvrak gece tanımlarını taşırmış. Ama gene de bir şey eksikmiş, hala kış tam olarak gelmemiş...

Bu hal yüzünden olsa gerek hala güney sahilleri dolu. Hafta sonu kaçamakları en yoğun halde gerçekleşiyor. Perşembe akşamları önce Nişantaşı'nda Downtown'da yemek yeniyor, devamında Tochwdown'a geçiliyor, sonrasında mutlaka Safran'a bir uğranıyor ve haftanın son gününe hazırlanıyor: Cuma-Cumartesi ahalisi bambaşka bu mekanların. Onlar muhtemel şehir mahkumları. Diğerleri ise tatil kaçamağındalar.

Diğer yandan ‘‘kış adaptasyonu’’ için sinema salonları dolup taşmaya devam ediyor. ‘‘Star Wars’’ şöyle bir ‘‘hafifleyelim’’ listesine alınıyor; ‘‘Harem Suare’’ ağır temposuyla gene de deneniyor; ‘‘Blair Cadısı’’da gecenin dolu geçeceği gecelerin orta durağı oluyor. Amaç, türünün tek örneğini keşfetmek.

Başka? Gündüz başka, akşam başka... Saçlara kaynak yaptırılıyor; sabit makyaj uygulaması için en uygun güzellik merkezine uğranıyor, uzun çizmeler, derin yırtmaçlı mini etekler, siyah çoraplarıyla beraber gece görüntüsü için hazırlanıyor. Rimeller eksik edilmiyor; kalem kaşlar çiziliyor; bu kış çok moda diye gidilip bir sürü püsküllü şal satın alınıyor. Gardrop için bir kırmızı, bir de gri elbise takviyesi mutlaka yapılıyor. Şehrin yeni hali için yeni kokular seçiliyor. Ama ortalığa en çok Gucci'nin yeni parfümü ‘‘Rush’’ın kokusu siniyor...

S.D



False