GeriSeyahat Pelin Batu’nun seyir defteri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Pelin Batu’nun seyir defteri

Pelin Batu’nun seyir defteri

Pelin Batu’nun en mutlu olduğu yer yollar. “Bir yere varmaktan çok, yolda olma hissini seviyorum. Yoldan beslenip imge, renk topluyorum. Rahat nefes alabiliyorum” diyor.

Her hafta seyahate çıkıyor, en büyük hayali Güney Amerika.
İşte Batu’nun favori mekanları...

BAR

Karga, Kadıköy
Dans kulübünden çok, küçük barları veya canlı müzik yapılan yerleri seviyorum. Son yıllarda Berlin’de çok enteresan mekânlar açıldı, orada ‘bar hopping’ yapmak istiyorum. İstanbul’da Karga’da hep iyi müzik çalıyor.Gitmeyi seviyorum. (www.kargabar.org)

OTEL

Plaza Hotel New York
“Burayı dünyada en sevdiğim park olan Central Park’ın, sokak kitapçılarının hemen karşısında olduğu için seviyorum. Ayrıca bana lise yıllarımda katıldığım mezuniyet balolarını ve pastaları anımsatıyor...” 5 yıldızlı otelde oda fiyatı gecelik 1240 TL’den başlıyor. (www.theplazany.com/)

Schlosshotel Berlin
“Karl Lagerfeld’in tasarladığı bu 19 yy’den kalma tarihi villa o kadar zevkli döşenmiş ki unutamıyorum. Ayrıca kahvaltısı da muhteşem.” 2 kişi için gecelik oda fiyatı 655 TL’den başlıyor. (www.schlosshotelberlin.com)

Hostelleire du Marais Paris
“Civardaki müzeler ve kafeler, sokakların cıvıl cıvıl olması ayrıca bu butik otelin tiyatro setini andıran dekoru beni heyecanlandırıyor.” Fiyatı gecelik 225 TL’den başlıyor. (www.hostelleriedumarais.com)

RESTORAN

Kadiri’s, Londra
Tattığım en lezzetli Hint yemekleri burada yapılıyor. Herkese tavsiye ediyorum. (www.kadiris.com)

Kam-Yin, Amsterdam
Burası küçücük alana konumlanmış bir Surinam Restoranı. Mutfağa ilginç, acılı ve baharatlı yemekler hâkim. Çok ucuz, ayrıca acayip leziz. (Tel: +31 20 625 31 15)


 

False