GeriSeyahat Pattaya’nın incisi Coral Island
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Pattaya’nın incisi Coral Island

Pattaya’nın incisi Coral Island

Tayland’ın gözde turizm merkezi Pattaya’nın açıklarında uzanan adaların en çekicisi Coral Island, yani Koh Larn. Beyaz kumlu plajları, masmavi denizi, zengin sualtı yaşamı, su sporları ve günbatımıyla ünlü gözde bir seyahat rotası. Ada, tropik düşlere dalmak için mükemmel bir seçenek.

Tayland’ın en çok ziyaretçi çeken şehirlerinden biri Pattaya. Gösterişli binalarına, kalabalık caddelerine bakınca insan buranın 1970’lere kadar küçük bir balıkçı kasabası olduğuna inanamıyor. O tarihlerden itibaren geniş kumsallarının ziyaretçilerin ilgisini çekmeye başlaması Pattaya’nın kaderini değiştirdi ve onu gözde bir seyahat rotası yaptı. Başkent Bangkok’a birkaç saat uzaklıkta olması, ulaşım kolaylığı şehre olan ilgiyi daha da arttırıyor. Sahil caddesinin hemen arkasında uzanan plajlar, şehir içinde bile denize girme olanağı veriyor. Budist tapınakları, doğal güzellikleri, eğlence hayatı, alışveriş imkânları, yerel mutfak ve elbette masaj, Pattaya’nın öne çıkan özellikleri. Biraz şehir dışına kaçmak, küçük bir deniz yolculuğu yapmak istiyorsanız Pattaya açıklarındaki adalar da sizleri bekliyor. Bunların içinde en çok dikkat çekeni ise Coral Island, diğer deyişle Mercan Adası.
Orijinal adı Koh Larn olan Coral Island’a, Pattaya’dan hızlı botla yarım saatte, büyük botla 1 saat 20 dakikada ulaşılabiliyor. Bembeyaz kumların, turkuvaz rengi denizin, tropik ağaçların hâkim olduğu adaya şehirden acenteler ya da kaldığınız otel aracılığıyla bir gün önceden rezervasyon yaptırarak gidebiliyorsunuz. Fiyatı kişi başı yaklaşık 15 Euro. Geleneksel Tayland yemeklerinin sunulduğu öğle yemeğiniz de buna dahil. Yalnız hızlı bot tercih ederseniz bu fiyat artıyor.

EJDERHAYA BENZEYEN BALIK

Turistlerin büyük ilgi gösterdiği adada irili ufaklı çok sayıda plaj bulunuyor. Ilık, havuzu andıran ve hemen derinleşmeyen temiz suyu beğeni topluyor. Kumsallar da oldukça temiz ve geniş. Hemen arkada uzanan orman ise manzarayı benzersiz kılıyor. Coral Island’da jet ski, muz gibi etkinlikler de yapabiliyorsunuz.
Adada tropik suların tadını çıkarabilir, kumsalda yürüyüş yapabilir, güneşlenebilir, soğuk bir şeyler içip manzaraya dalabilirsiniz. Özellikle günbatımı çok ünlü. Ada macerası Tayland’ın farklı bir yüzünü görmenizi, denizin kültürlerindeki yerini daha iyi anlamanızı sağlıyor. Bu arada Tayland mutfağı bizimkinden oldukça farklı, Coral Island’da yiyeceğiniz balıklar da farklı görünümleriyle insanı hayrete düşürüyor. Ejderhaya benzeyen bir balık beni çok şaşırttı.
Coral Adası 4 kilometre boyunda, 2 kilometre geniÅŸliÄŸinde küçük bir kara parçası. Turistlerin dışında küçük bir yerleÅŸik nüfusun bulunduÄŸu adada okul ve saÄŸlık merkezi var. Çevresinde renkli bir sualtı yaÅŸamının uzandığı adada dalış etkinlikleri de yapılıyor. Sizin de yanınızda bir ÅŸnorkel bulundurmanızda fayda var.Â
Adadan ayrılırken fotoğrafımın çekildiğini ve çerçevelenip satıldığını fark edip şaşırdım. Meğer bütün turistler için aynı uygulamayı yapıyorlarmış. Fiyatı Tayland parasıyla 100 Baht (6 TL).
Bu gezi Mika Tur sponsorluğunda gerçekleştirilmiştir.

Pattaya’nın incisi Coral Island

Yeryüzündeki cennet

Nong Nooch Tropikal Botanik Bahçesi, Pattaya’nın 18 kilometre dışında. Büyük bir alana yayılmış bahçe ‘yeryüzündeki cennet’ olarak da adlandırılıyor. Çeşitli temalarda hazırlanmış yeşil alanlara, göllere, yürüyüş yollarına sahip Nong Nooch’ta ayrıca papağan, fil, kaplan gibi hayvanları da inceleyebiliyorsunuz. Yiyecek ve içecek satan dinlenme köşelerinin bulunduğu bahçede özel bir gösteri alanı da var. Burada geleneksel Tayland dansları, Tayland boksu sergileniyor. Ben dansları ve doğal güzellikleri çok beğendim ama fillerin yaptığı şovlardan pek hoşlanmadım. Nong Nooch’taki bir başka gösteri merkezinde filler çeşitli hünerler sergiliyor, bisiklete biniyor, bowling ve futbol oynuyor, hatta resim yapıyor. Bu hayvanların doğadan bu şekilde uzaklaştırılmalarına doğrusu üzüldüm. Burada fillere yaklaşabiliyor, muzla besleyebiliyorsunuz. Hatta bakıcısına bir miktar para verirseniz sizi hortumlarıyla kavrayıp havaya kaldırıyorlar ve fotoğraf çektirebiliyorsunuz. Fillerin üzerinde kısa bir gezinti yapmanız da mümkün.

Timsahlarla dans

Pattaya’ya araçla 15 dakikalık mesafede bulunan Timsah Çiftliği, doğal güzellikleri ve hayvanlarıyla dikkat çeken, turistlerin büyük ilgi gösterdiği bir ziyaret noktası. Bu merkezde geniş bir gölde timsahları yakından görme imkânı buluyorsunuz. Günün belli saatlerinde özel bir havuzda ise gösteriler yapılıyor. Eğitmen timsahların arasına giriyor ve onlarla adeta oynuyor, hatta elini, kafasını timsahların ağzına sokuyor. Çiftlikte zürafa, kaplan, tavuskuşu, fil gibi hayvanları da görebilirsiniz. Timsah Parkı çok geniş ve iyi planlanmış bir yeşil alan, egzotik bitkilerin, ağaçların arasında yürümek gerçekten keyifli. Bazı kaplanlar kafes dışında, özel bir köşede zincirlenmiş ve yarı uyutulmuş durumda tutuluyor. Turistler para ödeyerek kaplanla fotoğraf çektirebiliyor. Uyuşturulan bu hayvanların durumu aslında insanın içini sızlatıyor. Fakat bu Tayland’da sık rastlanan bir görüntü.

Walking Street’i keşfedin

Pattaya, gece hayatı ve renkli gösterileriyle de ünlü. Kentin bu alandaki merkezi ise Walking Street. Burada gece kulüpleri, hareketli dans müziklerinden rock’a her çeÅŸit müziÄŸi dinleyebileceÄŸiniz barlar, restoranlar bulunuyor. Kimi mekânlarda Tayland boksu gösterileri yapılıyor, ziyaretçiler masalarında içkilerini yudumlarken ortadaki karşılaÅŸmayı seyrediyor. Sokak sanatçıları bu ünlü caddeyi daha da renklendiriyor. Walking Street’in en ünlü yanı ise kuÅŸkusuz erotik gösteriler. Cadde boyunca sıralanan yüzlerce mekânda danslar, striptiz gösterileri yapılıyor, her köşeden ayrı bir müzik yükseliyor. GüvenliÄŸi turizm polisinin saÄŸladığı Walking Street’i, kadınlı erkekli turist kalabalıkları dolduruyor.Â

False