GeriSeyahat Paris'e gitmek için 8 romantik neden
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Paris'e gitmek için 8 romantik neden

Paris'e gitmek için 8 romantik neden

Romantizm denince ilk akla gelen yerlerden Paris vadettiklerinin karşılığını veriyor. İşte baş başa kalmak isteyen aşıkların ilk durağı Paris'ten romantizm dolu notlar...

Avrupa'nın en romantik destinasyonları denince akla ilk gelen şehirlerden olan Paris, ihtişamlı yapıları ve görsel güzellikleri ile balayı rotalarının ve yıldönümü kutlamalarının en iyi adreslerinden. İçerisinde birçok önemli simge yapı bulunduran şehir baş başa kalmak isteyen aşıkların yegane şehirlerinin başında bulunuyor. İşte Paris'e gitmek için 8 romantik sebep;

1. Eyfel'den şehri izleyin

Dünyaca ünlü Eyfel kulesinin en üstüne çıkıp şehrin muhteşem manzarasını el ele sevgilinizle izlemek paha biçilemez. Yukarıda istediğiniz kadar vakit geçirmekte özgürsünüz. Eyfel kulesine hava karardıktan sonra çıkmak ise şehrin ışıklarının tadını doyasıya görmenizi sağlar.

Parise gitmek için 8 romantik neden

2. Seine Nehri turu yapın

Şehirde yapılacak en romantik aktivitelerden biri de Seine nehri turu. Şehri nehir üzerinden keşfetmek ve muhteşem köprüleri daha yakından görmek harika zaman geçirmenize yardım eder.

Parise gitmek için 8 romantik neden

3. Lüksemburg bahçesinde keyif yapın

Şehrin ortasında bulunan yemyeşil bahçelerin başında gelen Lüksemburg bahçesi, havuza karşı sevdiğinizle piknik yapabileceğiniz bir yer.

Parise gitmek için 8 romantik neden

4. Champs Elysees caddesinde gezinin

Dünyanın en ünlü caddelerinden olan Champs Elysees caddesi lüks mağazaları ve restoranları ile ön plana çıkıyor. Burada bulunan birbirinden şık restoranlar romantik bir akşam yemeği için ideal.

Parise gitmek için 8 romantik neden

5. Louvre Müzesi'ni ziyaret edin

Dünyadaki en değerli sanat eserlerinin bulunduğu bu müzeyi sevgilinizle birlikte gezmek harika vakit geçirmenizi sağlayabilir. En önemli sanatçıların baş yapıtlarını birlikte keşfederek aranızda yeni bir ortak nokta yaratabilirsiniz.

Parise gitmek için 8 romantik neden

6. Lezzetli kreplerin tadına bakın

Paris'in ünlü kreplerinin tadına sevgilinizle bakabilirsiniz. Çikolata soslu ve birbirinden lezzetli mis gibi krep kokularının kentin sokaklarına yayıldığı Paris'te krep yemeden dönmeyin.

Parise gitmek için 8 romantik neden

7. Montmarte'ı gezin

Montmarte tepesinde yer alan Sacre Coeur bazilikası muhteşem manzarası ve enfes iç mimarisiyle sevgilinizle birlikte harika vakit geçireceğiniz bir yer. Bazilikanın önünden enfes şehir manzarasını izlemek ve güzel kareler yakalamak size romantik dakikalar yaşatabilir. Montmarte çevresinde bulunan sokak sanatçılarına ikinizin olduğu bir resim yaptırmak ise güzel bir hatıra olabilir.

Parise gitmek için 8 romantik neden

8. Notre Dame Katedrali'ne gidin

Gotik mimarinin en güzel örneklerinden biri olarak gösterilen Notre Dame katedrali iç kısmında yer alan rengarenk vitrayları ve işlemeleri ile büyüleyici. Katedralin tepesine çıkıp birlikte fotoğraf çektirmek ise paha biçilemez.

Parise gitmek için 8 romantik neden

False