GeriSeyahat Oralardan buralara
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Oralardan buralara

Oralardan buralara

11. Istanbul Tiyatro Festivali kapsaminda bugun ve yarin Fransa'dan bir dans gosterisi izleyecegiz. ‘‘O Yerlerden’’ isimli gosteri, hayali mekanlar yoluyla cikilan bir dans yolculugunu anlatiyor.

Mathilde Monnier'nin on iki dansci ve bir muzisyen icin tasarladigi ‘‘O Yerlerden’’ (Les Lieux de la) adli dans gosterisi, Centre Choreographique National de Montpellier Languedoc-Roussilon yapimi. Koreografisi 1993'ten beri kurumun basinda olan Mathilde Monnier tarafindan yapilan gosterinin muziklerini besteci Heiner Goebbels hazirlamis. Bu siradisi beraberlige katkida bulanan diger isimlerse isik tasarmcisi Eric Wurtz, sahne-dekor tasarimcisi Annie Tolleter ve kostun tasarimcisi Dominique Fabregue.

Mekán kavramiyla ic ice gelisen gosteri; efsanevi, siradan ve tekil sahislardan olusan ve varliklari resmeden bir koro figuru uzerine odaklaniyor. ‘‘O Yerlerden’’ toplum, organik koro ve icindeki kisiliklerle ilgili pek cok dusunce iceriyor.

Hayali mekánlar yoluyla ses dilinde yolculuk eden bu yapitta geleneksel sahne bir isik ve golge dansina donusturulmus. Duvarlarin, kartonlarin ve yansitici bir dans pistinin bulundugu sahnede, danscilarin siirsel soyutlamalariyla Heiner Goebbels'in besteleyip Alexander Meyer'in caldigi canli muzik, duygusalligin ve insancilligin gerekliligini bizlere pariltilarla anlatmak uzere birbirine karisiyor. Montpellier Languedoc-Roussilon Ulusal Koreografi Merkezi’nin ‘‘O Yerlerden’’ buralara uzanan bu dansli ve muzikli yolculuguna siz de katilin... Toplulugun bugun ve yarin katilacagi Tiyatro Festivali'nden sonraki rotalariysa Avignon '99 Festivali, Antwerten, Adelaide 2000 Festivali ve Hannover turnesi.

Ataturk Kultur Merkezi Buyuk Salon, Taksim. Tel: (0212) 251 56 00

Bilet fiyatlari: 7,5 milyon-5,5 milyon-3 milyon TL. Ogrenci 2 milyon TL.

Biletler AKM giseleri ve gosterilerden bir saat oncesine kadar tiyatro salonlarinin giselerinden temin edilebilir.

11. Uluslararasi Tiyatro Festivali Programi

3 HAZIRAN PERSEMBE

O YERLERDEN, Mathilde Monnier, saat: 21.00 yer: AKM Buyuk Salon

TRUVALI KADINLAR, Macunaima Tiyatro Toplulugu, saat: 21.00 yer: Muhsin Ertugrul Sahnesi

DANS SERGISI, Aydin Teker, saat: 19.00 yer: Dulcinea

False