GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Eskiyi yaşatan mekanlar

Anadolu Evleri’ni oluşturan dört ev, Gaziantep’deki geçmiş zamanların yaşantısını yansıtan, 600 yapı arasında. Restorasyonu tamamlanan Yeğinoba ve Hanımevi, herbiri banyolu 10 oda ve 3 süitin yanı sıra yemek odası, muhtelif oturma odaları, avlu mekanları ve "Mahzencik" adı verilen bir de şarap mahzeninden oluşuyor. Kimi uzun zamandır kimsenin yaşamadığı, kimi de farklı amaçlar için kullanılan evlerin dönüşümünde orjinal hallerine bağlı kalınmış. Yeniden nacarlarıyla, tahalarıyla, ganeleriyle yaşayan mekanlar haline gelmiş. (342) 220 95 25.

Uçmadan önce keyif yapın

Garanti Bankası, kart sahiplerine yolculukları öncesinde keyifli bir ortam sunmak için Atatürk Havalimanı’ndaki VIP Lounge’ı hizmete açtı. Zone isimli Lounge, 565 metrekare. Yolculuk öncesi içkinizi yudumlarken bilardo oynayabilir, kitaplığından yararlanabilir ya da bar, açık büfe yemek servisi ve faks-telefon hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Zone Restoran, mönüsüyle iddialı. Çocuk eğlence odasında, bebek bakım standları var. Shop&Miles, Shop&Miles Business Kart, American Express, &club, &club Privé, Garanti Masters ve Phi Kart sahipleri hizmetlerden ücretsiz yararlanabiliyor.

Sağlıklı yemekler

Kaldera Konukevi, Kuzey Ege sahilindeki Bektaş köyünde. 2004’den beri hizmet veriyor. Mekan 15 kişiye ev sahipliği yapabiliyor. Konukevinin üç suit ve üç çift kişilik odasında sıcak su, kalorifer donanımı bulunuyor. Suit odalarında televizyonları var. Kahvaltılar, taş fırında pişen ekmekler, organik yumurtalar ve Kazdağı peyniriyle hazırlanıyor. Yemekler, otelin kendi bahçesindeki organik sebze, meyve ve zeytinyağıyla yapılıyor. Otel kasım ayına kadar açık. (286) 723 44 20

Rahat koltuklarla Afrika yolculuğu

South African Airways, size Afrika uçuşlarınızda "Business Class" koltuklarıyla ayrıcalıklı bir yolculuk vaat ediyor. İki yıl üst üste "Skytrax" tarafından dünyanın en rahat business class koltuklarına sahip havayolu seçilen South African Airways’in 180 derece yatabilen flat-bed koltukları, seyahat sırasında uyku kalitenizi artırıyor. Zaman farkından kaynaklanan olumsuz etkileri en aza indiriyor. Okuma ışıkları ve laptop bağlantısı yolculuk esnasında da çalışabilme olanağı sunuyor. (212) 296 54 20

Bayrama özel paket

B.W. The President Hotel, Ramazan Bayramı’nı İstanbul’da tarihin ve kültürün merkezinde geçirmeyi düşünenlere, "Ramazan Bayramı Tatil Paketi" hazırladı. Otel Eminönü’nde, Tarihi Yarımada bölgesindeki Azak Tiyatrosu olarak tanınan noktada. 11-14 Ekim tarihleri için hazırlanan 2 günlük pakette, transfer, konaklama, kahvaltı, fitnes center gibi çeşitli aktiviteler sunuluyor. Marmara Denizi manzaralı odaları, kapalı yüzme havuzu, fitnes salonu, eğlence ve alışveriş mekanları bulunan mekan konuklarına Anadolu’nun kültür ve eğlencesini yansıtan Orient House’ta "Turkish Show" gecesi de hediye ediyor. (212) 516 69 80.
False