GeriSeyahat Nereye Gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye Gitmeli

Nereye Gitmeli

Bach, Kapadokya’da

Nevşehir’in Uçhisar ve Mustafapaşa beldelerindeki tarihi mekanlar bu hafta dört klasik müzik etkinliğine ev sahipliği yapacak. Türkiye ve yurtdışından virtüözleri genç müzikçilerle buluşturan Klasik Keyifler kapsamında ilk konser salı günü tarihi Sinasos’un (Mustafapaşa) merkezindeki Eleni Kilisesi’nde Amerikalı kemancı Ellen Jewett piyanist Özgür Ünaldı’yla birlikte Debussy, Faure ve Takemitsu’nun eserlerini yorumlayacak. Perşembe günü aynı beldedeki Osmanlı Medresesi’nde (Kapadokya Meslek Yüksek Okulu), Klasik Keyifler’e katılan tüm sanatçılar toplu bir konser verecek. Cumartesi günü kemancı Özcan Ulucan ve piyanist Birsen Ulucan, Uçhisar’daki Argos Oteli’nin Bezirhane salonunda Bach, Liszt, Brahms ve üç genç Türk bestecinin eserlerini seslendirecek. Pazar günü Mustafapaşa’daki Osmanlı Medresesi’nde, Klasik Keyifler sanatçısı ikinci toplu konserini verecek. Tüm konserler saat 20.30’da başlıyor. Giriş ücreti 20 TL. (www.klasikkeyifler.org)

Mezeleriyle iddialı

Gusto Beach Hotel, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde bu yıl hizmete girdi. Sakinliğiyle ünlü Büyükhusun köyünün sahilindeki 10 odalı otelin kendine ait plajı bulunuyor. Ayrıca iskelesi var. Restoranı meze çeşitlerinde iddialı. Otelde gruplar için aktiviteler de düzenleniyor. Çift kişi kahvaltı ve akşam yemeği dahil 200 TL. (0286 764 02 03)

Üniversite öğrencileri için ekolojik girişimcilik yaz okulu
 
Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği ve İstanbul Bilgi Üniversitesi, 11-17 Ağustos’ta Çanakkale’nin Küçükkuyu ilçesinde “Ekolojik Sosyal Girişimcilik” başlıklı bir yaz okulu düzenliyor. Derneğin Adatepebaşı köyündeki Çamtepe Ekolojik Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilecek kurslara katılan öğrencilerin, insan etkinlikleriyle gezegenin temel sorunları arasındaki bağlantıların farkına varabilmeleri, sosyal sorumluluk, sosyal girişimcilik kavram ve eylemleri hakkında bilgilenmeleri amaçlanıyor. Program çerçevesinde dersler bu alanda çalışma yürüten farklı üniversitelerden öğretim üyeleri, pratik çalışmaları yürüten kişiler ve yöre sakinleri tarafından yürütülecek. Derslerin koordinatörlüğü İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Alper Akyüz ve Buğday Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Güneşin Aydemir yürütecek. Konaklama Çamtepe’ye 6 km, Küçükkuyu merkezine ise 7 km mesafedeki bir TaTuTa çiftliği olan Dedetepe Çiftliği’nde (www.dedetepe.org) yapılacak. Katılımcılar bungalowlar ve geleneksel Moğol çadırlarında konaklayacak. Katılım ücreti 1782 TL. (0212 311 54 04)

Şarap meraklıları için bağ gezileri

Suvla Şarapları, ekim ayı ortasına kadar her cumartesi, İstanbul’dan Gelibolu Yarımadası’nda bağ gezileri düzenliyor. Bağ gezileri sırasında Gelibolu Yarımadası’nda çam ormanlarıyla kaplı Kabatepe’de bulunan bağlar ve bahçelerinde yetişen domates, zeytin ile birbirinden farklı karakterlere sahip üzümler dalında ziyaret edilecek. Geziler, Çanakkale’nin meşhur domatesinin tarlalardan, çeşitli meyvelerin de dallarından toplanması ile başlayacak, bağbozumu döneminde gerçekleşecek üzüm hasadı ve şarap üretimi ile devam edecek. Sonbaharın ilk ışıklarıyla birlikte dalından toplanmayı bekleyen zeytinlerle son bulacak macera, katılımcıların aynı zamanda akıp giden bağ hayatının bir parçası olmalarına da imkan tanıyacak. Fiyatı kişi başı 195 TL. (0212 221 07 56)

İtalyan lezzetlerini keşfedin

Miam, Bodrum’da Göltürkbükü’nde Marina’da yer alıyor. Mekanda Ayşe Günaydın’ın yönetiminde İtalyan lezzetleri servis ediliyor. Pizza ve şarapları ilgi gören mekan yaz kış açık. (0252 316 20 21)

Emirates’ten bayram kampanyası

Emirates Holidays, 31 Ağustos’a kadar geçerli olacak bayram kampanyasıyla Avrupa, Asya ve Hint Okyanusu’ndaki ülkelerine özel tatil seçenekleri sunuyor. Beyaz kum plajları, kristal berraklığındaki lagünleri, mercan resifleri ve şeker kamışı tarlalarıyla doğal güzelliklere sahip Mauritius için tatil seçenekleri kişi başı 1364 Euro’dan başlıyor. Tatil paketi 3 yıldızlı otelde 4 gece yarım pansiyon konaklamayı, gidiş-dönüş ekonomi biletini, özel araç transferini ve oda vergisi ile servis ücretlerini içeriyor. (0212 334 29 25)

Avrupa’ya 29 Euro’dan başlayan uçak biletleri

Alman Havayolu şirketi Germanwings, Avrupa’nın en güzel şehirlerine 29 Euro’dan başlayan fiyatlarla uçuyor. Germanwings, bu sene yaz uçuş programı çerçevesinde merkezleri Köln/Bonn, Stuttgart, Berlin, Hannover ve Dortmund’dan Türkiye’de İstanbul, Antalya, Ankara ve İzmir dahil olmak üzere toplam dört noktaya uçuyor. Ne kadar erken rezervasyon yaparsanız o kadar ucuz uçak bileti alabiliyorsunuz.
(www.germanwings.com)

Ramazana özel kampanya

Sapanca’daki Güral Afyon Wellness & Convention, 17 Ağustos’a kadar ramazana özel kampanya düzenliyor. Hafta içi çift kişi standart odada yarım pansiyon 796 TL’ye kalarak 3 gece kal 2 gece öde kampanyasından yararlanabilirsiniz. Diğer seçeneğiniz tüm haftayı kapsayan 4 gece kal 3 gece öde kampanyası. Bu kampanya için de eğer seçtiğiniz günler hafta sonunu denk gelirse 2 kişi standart odada yarım pansiyon 1498 TL’ye, hafta içine denk gelirse 1194 TL ödüyorsunuz. (0264 242 56 00)

Ücretsiz transferli tatil paketi

31 Temmuz’a kadar tatilini internetten satın alarak, minimum 5 gece LykiaWorld Antalya’da konaklayacak tatilcilere, Antalya havalimanına çift yönlü ulaşım imkanı sunuyor. Transferler rezervasyonlu olarak, rezervasyon başına 1 binek araç olarak gerçekleştirilecek. (www.lykiaworldantalya.com)

False