GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Maceraseverler için ekolojik park

Ecofun Adventure Park, Antalya Kemer Göynük kanyonunda. Parkta dağ yürüyüşü, derelerden kanyon geçişi gibi adrenalin artırıcı etkinlikler düzenleniyor. Yüzülebilen göletlerin kıyısında kahvaltı ve öğle yemeği servisi yapılıyor. Beydağları Milli Parkı’nın muhteşem doğa manzaraları içinde, tarihi Likya Yolu’nda yürüyüşler düzenleniyor. Tesis tur düzenlemenin yanı sıra dere geçişlerinde kullanılacak neopren elbise, güvenlik için kask, can yeleği ve kaymayan ayakkabı gibi ekipmanları da kiralıyor. www.cofunadventurepark.com

Odanızdan Kalkan Koyu’nu seyredin

Antalya’daki TiaMotel’in Kalkan ve Kalamar koylarına bakan manzaralı terası, bir apart, bir suiti, ayrıca 7 oda ve 16 yatak kapasitesi var. Balkonları Kalkan ve Kalamar koyları manzaralı. Denize 10 dakika yürüyüş mesafesinde. Ücretsiz plaj servisi ve müstakil havuzu bulunuyor. Tarihi Likya Yolu üzerindeki TiaMotel’e doğaseverler ve yürüyüşçüler ilgi gösteriyor. İki kişilik standart oda fiyatı kahvaltı dahil 60 TL, apart daire ise 75 TL. (www.tiamotel.com)

Gizemli Çin’i keşfedin

Fest Travel, Şeker Bayramı için 6-19 Eylül’de Çin’e tur düzenliyor. Tur kapsamında Bejing, Şyan, Şanghay, Sucoğ ve Guylin gezilecek. Müzeler, bahçeler, saraylar, Konfüçyusculuk, Taoculuk, Atalara Tapkı İnancı keşfedilecek. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki 6 yer görülecek: Büyük Çin Seddi, Yazlık Saray, Sucoğ Bahçeleri, Ming Mezarları, Tongli Kasabası ve Gök Tapınağı. İki kişilik odada konaklamayla tura katılımın fiyatı kişi başı 4100 dolar. (www.festtravel.com)

Gökova’nın koylarında ve Azmak Nehri’nde yüzün

Kerme Ottoman Konak, Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Gökova Körfezi’nde, sırtını Sakar Dağı’na veren Akyaka’da. Burada konakladığınızda hem Gökova’nın koylarında hem de Azmak Nehri’nin serin sularında yüzebiliyorsunuz. Osmanlı-Selçuklu mimarisinin örneklerinden oluşan toplam 9 ayrı tipte 18 odası olan konak, odalarının birbirinden farklı dekorasyonu ve el işçilikleriyle dikkat çekiyor. Organik kahvaltı yapabileceğiniz konakta iki kişilik konaklamanın fiyatı kahvaltı dahil 180-280 TL arasında değişiyor. (www.ottomankonak.com)

Tarihi postanede konaklayın

Bozcaada’daki Eski Postane Otel, 1800’lerin sonlarında gümrük karakolu, ardından Cumhuriyet döneminde postane olarak kullanılan tarihi bir binada. İki katlı yapıdaki yedi odası banyo ve klimalı. Kahvaltı avluda hazırlanıyor ve neredeyse tüm konukları misafir edebilecek kadar büyük bir masada sosyal bir atmosferde geçiyor. Odaların yer yer 3 metre yüksekliği geçen ahşap tavanları, taş duvarları, pancurlu ve cumbalı pencereleri dikkat çekiyor. Kahvaltıda fırından çıkmış taze kek ve poğaçalar, adanın meşhur ev reçelleri, ada keçilerinin sütünden yapılmış peynirler, her sabah bostandan taze koparılmış domates ve salatalıklar, çeşit çeşit ekmek ve sürpriz ada tatları buluyorsunuz. Kışın da açık olan otelde çift kişi, hafta arası kahvaltı dahil 180, hafta sonu 210 TL. (Tel: 0286 697 05 76)

Sarıkeçililere sadakat yürüyüşü

Sarıkeçililer, Atlas okurlarını ve tüm doğa dostlarını 24-26 Eylül 2010 tarihlerindeki Yörük şenliğine davet ediyor. Sarkeçililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği etkinlik, Konya’nın Taşkent ilçesinin Avşar beldesine bağlı Hanboynu mevkiinde gerçekleştirilecek. Binlerce yıllık bir hayat biçimini yaşatan Sarıkeçililer, bürokratik engeller yüzünden göç yollarında engellerle karşılaşıyor. Şenlik, Sarıkeçililerin sesini duyurmayı, kültürlerini tanıtmayı ve paylaşmayı amaçlıyor. Katılımcılar etkinlik çerçevesinde bizzat birer Yörük olacak, çadır kuracak, çadır yıkacak, birlikte yürüyecek. Temsili göç kapsamında genç müzisyenler bir konser de verecek.
Akdeniz kıyılarıyla yüksek yaylalar arasındaki göçlerini sürdüren Sarıkeçililer hayvancılıkla geçiniyor, doğayla iç içe bir hayat sürüyor. Onların göçünün durması kadim bir bilginin de silinmesine, Anadolu’nun kültürel derinliğinin biraz daha azalmasına yol açacak. Türkiye’nin bu göçü sahiplenmesi, yaşayan bir kültür varlığı olarak koruması büyük önem taşıyor.
Sarıkeçililerin önündeki sorunlardan biri de başlıca geçim kaynakları olan keçilerini kaybetme tehlikesi. Keçiler orman düşmanı olarak görülüyor ve bu tip hayvancılığa sıcak yaklaşılmıyor. Oysa keçi Anadolu doğasının bir parçası, binyıllardır bu topraklarda yaşayan doğal otçul bir canlı. Sarkeçililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, keçilerin orman içinde yerdeki kuru otları yiyerek, filizleri budayarak dip ve etek yangınlarını önlediğinin altını çiziyor.
Sarıkeçili şenliği hakkında bilgi için: sarikecililer@yahoo.com.tr

24 saat oda servisi

Mar Hotel, Bodrum yarımadasının batı ucunda Turgutreis ile Kadıkalesi’nin arasında, Bodrum’a 20 kilometre mesafede. Otelin önünde özel plajı ve iskelesi bulunuyor. 16 adet odası var. Havuz bar ve Plaj bar’da zengin kokteyller ve snack çeşitleri servis ediliyor. Otelde ikisi açık ve biri kapalı olmak üzere üç restoran bulunuyor. Mönüler Ege ve Akdeniz yemeklerinden oluşuyor. Ağustos sonuna kadar çift kişi konaklama ücreti, kahvaltı dahil 180 TL. (www.marhotelbodrum.com)

Her bütçeye göre konaklama

Nişanyan Hotel, İzmir’in Şirince köyünde. Klasik otel havasından uzak bir yer. Tasarımcı eli değmemiş, pahalı aksesuvarları yok. Buna karşılık “otantik” ya da folklorik de değil. Otelin sahipleri sevdikleri dostları adamakıllı bir ev ortamında nasıl ağırlamak isterlerse öyle bir yer yapmaya çalışmışlar. Biraz da kendi hayallerindeki ideal evleri gerçekleştirmek istemişler.
Önce üç tane ev ile başlamışlar. Bunlar 19’cu yüzyıldan kalma eski usul köy evleriymiş, tamir etmişler. Bunları müstakil ev olarak veriyorlar, dört beş kişi kalabiliyor. Bu evlerin üst tarafında köşk diye adlandırılan 3 katlı bir bir bina var. 5 odası var. Bu köşkün arka kısmında da yüzme havuzlu bağ evleri var. Bir de Şirince merkezinde kalan Kilisealtı Pansiyon var. Nişanyan Hotel’in aşağı yukarı her bütçeye hitap eden birimleri var. Yüzme havuzları, restoranları, klimaları var. Ancak müesseselerine TV sokmuyorlar. Köşk kısmındaki standart odalar, kahvaltı dahil 210-240-300 TL arasında değişiyor. 4-5 kişinin kaldığı köy evleri 2 kişi için kahvaltı dahil 360 TL. Bağ evlerinde konaklama kahvaltı dahil iki kişi için 270, 300, 320 Tl arasında değişiyor. Pansiyonda konaklama ise kahvaltı dahil iki kişi 90-120 TL. (www.nisanyan.com)

False