GeriSeyahat Musa Göçmen’in tatil sırları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Musa Göçmen’in tatil sırları

Musa Göçmen’in tatil sırları

Besteci, orkestra şefi Musa Göçmen yoğun müzik çalışmalarından konserler arasında yarattığı küçük kaçamaklarla nefes alabildiğini söylüyor.

Konser turneleri dolayısıyla Türkiye’deki hemen hemen her yeri görmüş. Yurtdışında gittiği ülkelerde mutlaka o yerin kültürünü ve sanatını anlamaya zaman ayırıyor. Hayal ettiği seyahat ise Tibet’e.

RESTORANLAR

Mlynec Restaurant
Prag, Çek Cumhuriyeti

Tarihi dokunun tam ortasında Charles Köprüsü manzaralı, geleneksel lezzetleri de barındıran bir yer. Konser provalarından önce burada oturmanın ve partisyonları incelemenin müziği yorumlamaya çok katkısı oluyor. Müziğin başkentlerinden Prag besteciye inanılmaz çağrışımlar yapıyor. Güzel bir yemeğin ardından sokakları gezerken mutlu olacağım şehirlerin başında geliyor. Çünkü bu sokaklar müzik kokuyor. Sanat şehrin her yanına işlemiş. Böyle olunca bu muhteşem manzarada yemek ardından kahve eşliğinde notalarıma göz atmak büyük keyif (www.mlynec.cz).

Musa Göçmen’in tatil sırları
Sish Restaurant
Eskişehir

Eskişehir konserlerinin ardından gittiğimiz vazgeçilmez mekânımız. Sıcak atmosferi ve dekoruyla 222 Park’ın içerisinde yer alan Sish Restaurant lezzeti ve sunumları ile tartışmasız Eskişehir turnelerimizin mekânlarından. Et yemekleri özel olarak hazırlanmış ürünleriyle yapılıyor. (222) 320 11 11

İskenderiye Sokak Balıkçıları
Mısır

Hijyen takıntınız yoksa yolunuz Mısır’ın İskenderiye kentine düştüğünde mutlaka gitmeniz gerekir. Ara sokakların tam ortasına kuruluyor mutfaklar. Yanlarında da salaş dükkanlar bulunuyor. Önünüze getirilen servis tabağının düzeni pek göze hoş gelmese de lezzeti inanılmaz. Porsiyonların büyüklüğü, ucuzluğu şaşırtıcı.

OTELLER

Akyalı Butik Otel
Bodrum Güvercinlik

Bodrum’un kalabalığından kaçış planları yaparken bir seri tesadüfler zincirinin sonucu bu butik oteli keşfettim. Muhteşem denizi, sıcak ortamı ve tüm personelinin yaklaşımı sizi rahat ettiriyor. Otelin önündeki iskelede balık tutma keyfini yaşayabiliyorsunuz. Hele tuttuğunuz balıkların akşam yemeğiniz olarak size hazırlanması ayrı bir güzellik oluyor.
(Standart oda fiyatı 100 TL. www.akyaliotel.com)

Hyatt Regency Bishkek
Kırgızistan

Asya turnelerinde tercih ettim, hep memnun ayrıldım. Yönetiminin sıcak ilgisi ve ağırlamadaki özen adına yakışır şekilde. Personelin neredeyse tümü akıcı Türkçe konuşuyor.
(Standart oda fiyat 680 TL. / bishkek.regency.hyatt.com)

Çelik Palas
Safranbolu

Safranbolu’nun tarihi dokusu içerisinde bu yapıya uygun tasarlanmış. Odalar konak şeklinde döşenmiş. Restoranı dışarıya da açık. Yemek sonrası uzun sohbetlere uygun. Merkezdeki tüm tarihi mekanlara yürüme mesafesinde. (Kahvaltı dahil standart oda fiyatı 150 TL. www.safranbolucelikpalas.com.tr)

KAFE / BAR

IF Performance Hall
Ankara’daki en keyifli müzik dinleme mekânı. Çünkü ses sistemi ve teknik personel, standartların çok üzerinde. Benim gibi hayatı müzik ve ses olan birisi için bu özellikler çok önemli. Bunun yanında gerçekleştirdiği başarılı organizasyonlar ve ağırladığı sanatçılarla Ankara’nın önde gelen mekânlarından. Kendi performanslarım için de tercih ettiğim bir yer. İşletmecileri de çok candan. (www.ifperformance.com)

Grand Cafe de Lyon
Nice, Fransa

Hafif yağmur altında, muhteşem toprak kokusu eşliğinde kahvenizi yudumlarken kendinizi film setinde gibi hissedeceksiniz. Nice’in akşamları bu kafede güzelleşiyor (www.cafedelyon.fr).

False