Mr.Gurme
Namlı Kebap
En çok sinirlendiğim laf da ‘‘Bu sıcakta kebap yenir mi’’dir.
Tabii ki yenilir, hem de daha iyi yenir.
Sıcakta kebap yenmez olsaydı eğer, Gaziantep'in, Adana'nın o kebapları nasıl ürettiklerini açıklamak da mümkün olmazdı.
Bu nedenle yaz aylarında, özelllikle bahçesi olan mekanlarda akşam serinliği hafif inerken bir kebapçıda mezelerle işe başlamanın keyfi de bir başkadır.
NAMLI KEBAP Levent'in en eski lokantalarından bir tanesidir.
Yıllardır servisinde, sunduğu yemeklerin kalitesinde hiç azalma olmadı.
Kesinlikle yanılmayacağınızı bilerek, her zaman gönül rahatlığıyla, ailece gidebileceğiniz bir mekan.
Kışlık mekanı çok geniş.
Bahçe de erken saatlerde gitiğinizde rahatlıkla yer bulabileceğiniz kadar büyük.
Gerçi Nispetiye Caddesi'nin gürültüsü hayli fazla ama dışarda oturmanın keyfiyle bunu da bir süre sonra duymamaya başlıyorsunuz.
Meze tepsisinden seçim yaparken işi fazla abartmayın. Çünkü Namlı'nın kebapları gerçekten güzel.
Mezelerle birlikte fırından yeni çıkan lavaşı da getiriyorlar, sadece tereyağı ve tulum peyniriyle mükemmel bir ziyafet çekip doyma hatasına düşmeniz mümkün.
Namlı'da içki servisi de yapılıyor.
Ben kebap ile rakı içmeye bayılıyorum.
Zaten bütün mezeler de ‘‘Haydi rakı iç’’ diye tezahürat yapıyorlar bir anlamda.
Ama gayet tabii ki güzel bir ayranla da herşey mükemmel gidebilir.
Servis itinalı ve hızlı. Yemekler hızla geliyor.
Bütün kebaplar mis gibi etten yapılmış, yerken bunu hissediyorsunuz.
Tavsiye ediyorum.
NAMLI KEBAP
Nispetiye Caddesi No.11
Levent
Tel: (212) 264 10 49
* * *
Yazın en keyifli mekanlarından bir tanesi Sunset Grill ve Bar'ın bahçesi.
Yazmakla anlatılamayacak bir manzarası var bu mekanın.
Ağaçlar arasından görülen Boğaz, güzel bir akşamda sizi alıp hayaller dünyasına taşıyor.
Hemen her gece dolup taşıyor burası.
Çok geniş bir bahçe var. Barı da çok keyifli.
Tabii her masa manzara açısından eşit şansa sahip değil.
Ancak her yerden keyfini çıkarabiliyorsunuz Boğaz'ın.
Restoranın mönüsü Kaliforniya ve Türk mutfağına eşit derecede ağırlık vermiş.
Mutfak özenli çalışıyor, bu belli.
Bu yaz mevsiminde Sunset'i üç kez denedim, tek bir kere bile falso vermedi mutfağı.
Şarap mönüsü de ilginç.
Ancak hem güzel hem de fiyatı makul olan yabancı şaraplardan iki tanesinin o gün kalmamış olması da can sıkıcı bir olay.
Yani şarabı istiyorsunuz, garson olur efendim diyor, on dakika sonra gelip ‘‘ne yazık ki elimizde kalmamış’’ diyor.
Bence bu yanlış.
Şarab stokları sürekli kontrol edilirse ve garsonlar her gece elde olanlar hakkında bilgilendirilirse bu sorun yaşanmaz.
Garson daha ısmarlama aşamasında olaya müdahale edebilir.
Müşteri açısından güzel bir şarabı keşfedip daha sonra bunun olmadığını öğrenmesi kadar büyük bir hayal kırıklığı da olamaz.
Bence böylesine ciddi ve hacmi büyük işletmelerin artık bir ŞARAP DİREKTÖRÜNÜ full time işe almalarında yarar var.
New York restoranlarında şarap direktörlerinin neredeyse şef kadar önemli olduğu son yıllarda keşfedildi.
Şimdi bu direktörler de şefler gibi büyük paralar kazanıyorlar, meşhur oluyorlar.
Sunset'de yemek sonrası aperatif barı çok profesyonelce hazırlanmış.
Çok da güzel bir hümidorları ve güzel puroları var.
Eğer hava da güzelse, yemek sonrasında güzel bir puro, bir kanyak ve Boğaz varken, hayat ne kadar da güzel gözüküyor insana...
SUNSET GRİLL AND BAR
Kireçhane S.2
Ulus
Tel: (212) 287 03 57