Son Güncelleme:
Mr. Gurme
Taj Mahal
Hint mutfağı son derece zengin ve önemli bir yemek kültürü içerir.
Baharatları son derece maharetli kullanırlar. Her ağız tadına göre değildir Hint yemeği ama alışkanlık yapar.
Hint yemeklerini tadmaya bir kez alıştığnız mı, ararsınız onları.
Londra ve Newyork'ta Hint yemeklerinin türlü çeşidinin sunulduğu, fiyat yelpazesinin her yerinde yer alan çeşitli lokantalar vardır.
Çin mutfağı ile benzer bir gelişme süreci de yaşamıştır Hint mutfağı. Çin'e gidenler orada yedikleri yemeklerin tamamen farklı olduğunu, batıdaki lokantalarda bulunan yemeklerin hemen hiçbir tamesinin oradaki lokantalarda bulunmadğıını söylerler.
Anlıyacağınız Çin yemekleri batı'da o ülke insanlarının damak tadına uygun olarak evrim geçirmiş, değiştirilmiştir.
Hint yemeklerinde de aynı şey yaşanmıştır.
Hint yemeklerinin ülkedeki acı olma düzeyi olağanüstüdür, batı damak tadı bu kadar acıyı kaldırmadğıı için soslar ve baharatlar hafifletilmiştir batı'da.
Türkiye'de son yıllarda çeşitli ülkelerin mutfakları temsil edilmeye başlandı.
İtalyan ve Çin lokantaları atak yaptı.
Hin yemekleri ise nedense fazla tutmadı galiba. İstanbul'da Hint yemeği yapan lokantalar kenarda köşede kalmış durumda.
Çoğu da turistlerin yoğun olduğu bölgelerde yer alıyorlar.
Levent'te Pakistan yemekleri yapan bir lokanta vardı, hala açık mı bilmiyorum yıllar önce yemiştim orada ve Hint yemeklerine olan özlemimi biraz olsun gidermeye çalışmıştım, tadı az da olsa orada yaklaşmıştım.
İyi Hint yemeği yemek umudumu tam kaybetmek üzereyken Bodrum'da Gümbet'te bir sürprizle karşılaştım yaz aylarında.
TAJ MAHAL adında bir lokanta gözüme çarptı bir akşam yarımadanın yaz aylarında son derece şenlikli olan bu semtinde yürürken.
Son derece kitsch bir dekoru vardı lokantanın. Bütün Hint lokantalarının ortak özelliği dekorasyonlarının son derece abartılı,süslü püslü olmasıdır.
Taj Mahal'in de dışardan görünümü öyleydi, içersi ise sadeydi.
Konuklar arasında dolaşan bir Hintli müşteriye yemek seçiminde yardımcı oluyordu.
Ayrıca tüm baharatları İngiltere'den ithal etmişler, aşçıları da Hintliymiş.
Son derece güzel yemekler yedik o akşam, aradığım, özlediğim tada bile yaklaştım, onu yakaladım diyebilirim.
Bu sürpriz değil çünkü yaz aylarında Gümbet İngiliz kolonisi haline gelir.
İngilizler Hint yemeğinden anlarlar ve burada kötü Hint yemeği çıkaran bir lokantanın başarılı olabilmesi mümkün değildir.
Ayrıca burada yemekler son derece de ucuzdu.
Bu da doğal çünkü Gümbet'e gelen İngiliz turist fazla paralı değildir hatta kendi ülkesinde fakir bile sayılabilir o yüzden burada pahalı bir lokantanın da yaşayabilmesi mümkün değildir.
Dolayısıyla biz o gece tamamen tesedüfen büyük bir keşif yapmış olduk ve yediğimiz herşeyden büyük keyif aldık.
Gelecek yıl yazın Bodrum'a gidildiğinde burayı aklınızda tutun ve mutlaka deneyin. Hint yemeği tutkunuysanız keyif alacağınızdan eminim.
Hint mutfağı son derece zengin ve önemli bir yemek kültürü içerir.
Baharatları son derece maharetli kullanırlar. Her ağız tadına göre değildir Hint yemeği ama alışkanlık yapar.
Hint yemeklerini tadmaya bir kez alıştığnız mı, ararsınız onları.
Londra ve Newyork'ta Hint yemeklerinin türlü çeşidinin sunulduğu, fiyat yelpazesinin her yerinde yer alan çeşitli lokantalar vardır.
Çin mutfağı ile benzer bir gelişme süreci de yaşamıştır Hint mutfağı. Çin'e gidenler orada yedikleri yemeklerin tamamen farklı olduğunu, batıdaki lokantalarda bulunan yemeklerin hemen hiçbir tamesinin oradaki lokantalarda bulunmadğıını söylerler.
Anlıyacağınız Çin yemekleri batı'da o ülke insanlarının damak tadına uygun olarak evrim geçirmiş, değiştirilmiştir.
Hint yemeklerinde de aynı şey yaşanmıştır.
Hint yemeklerinin ülkedeki acı olma düzeyi olağanüstüdür, batı damak tadı bu kadar acıyı kaldırmadğıı için soslar ve baharatlar hafifletilmiştir batı'da.
Türkiye'de son yıllarda çeşitli ülkelerin mutfakları temsil edilmeye başlandı.
İtalyan ve Çin lokantaları atak yaptı.
Hin yemekleri ise nedense fazla tutmadı galiba. İstanbul'da Hint yemeği yapan lokantalar kenarda köşede kalmış durumda.
Çoğu da turistlerin yoğun olduğu bölgelerde yer alıyorlar.
Levent'te Pakistan yemekleri yapan bir lokanta vardı, hala açık mı bilmiyorum yıllar önce yemiştim orada ve Hint yemeklerine olan özlemimi biraz olsun gidermeye çalışmıştım, tadı az da olsa orada yaklaşmıştım.
İyi Hint yemeği yemek umudumu tam kaybetmek üzereyken Bodrum'da Gümbet'te bir sürprizle karşılaştım yaz aylarında.
TAJ MAHAL adında bir lokanta gözüme çarptı bir akşam yarımadanın yaz aylarında son derece şenlikli olan bu semtinde yürürken.
Son derece kitsch bir dekoru vardı lokantanın. Bütün Hint lokantalarının ortak özelliği dekorasyonlarının son derece abartılı,süslü püslü olmasıdır.
Taj Mahal'in de dışardan görünümü öyleydi, içersi ise sadeydi.
Konuklar arasında dolaşan bir Hintli müşteriye yemek seçiminde yardımcı oluyordu.
Ayrıca tüm baharatları İngiltere'den ithal etmişler, aşçıları da Hintliymiş.
Son derece güzel yemekler yedik o akşam, aradığım, özlediğim tada bile yaklaştım, onu yakaladım diyebilirim.
Bu sürpriz değil çünkü yaz aylarında Gümbet İngiliz kolonisi haline gelir.
İngilizler Hint yemeğinden anlarlar ve burada kötü Hint yemeği çıkaran bir lokantanın başarılı olabilmesi mümkün değildir.
Ayrıca burada yemekler son derece de ucuzdu.
Bu da doğal çünkü Gümbet'e gelen İngiliz turist fazla paralı değildir hatta kendi ülkesinde fakir bile sayılabilir o yüzden burada pahalı bir lokantanın da yaşayabilmesi mümkün değildir.
Dolayısıyla biz o gece tamamen tesedüfen büyük bir keşif yapmış olduk ve yediğimiz herşeyden büyük keyif aldık.
Gelecek yıl yazın Bodrum'a gidildiğinde burayı aklınızda tutun ve mutlaka deneyin. Hint yemeği tutkunuysanız keyif alacağınızdan eminim.