GeriSeyahat Maria Wörth’ün sırrı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Maria Wörth’ün sırrı

Maria Wörth’ün sırrı

Maria Wörth, Alplerin yükseklerindeki Carinthia bölgesinde, tablo gibi güzel köylerinden biri. Göl kıyısındaki yerleşim gotik yapıları kadar sağlık klinikleriyle de turist çekiyor. Özellikle de gençlik iksirinin peşindeki Rus oligarkların, Arap prenslerin uğrak yeri.

Geçen yüzyılın ölümsüz bestecisi Gustav Mahler, bu gölün kıyısına yerleşmiş, villasının bahçesine inşa ettiği kulübede en güzel eserlerini bestelemişti. Göl ve köy o yıllarda Viyana’dan pek çok önemli sanatçının uğrak yeriydi. Aslında 9’uncu yüzyıldan itibaren önemli bir ibadet merkeziydi. 875’te inşa edilen kilisesinde tercüme edilmişti Aziz Primus ve Felician’dan kalan notlar. 12’nci yüzyılda dini okul kurulmuştu. Sonunda cizvitler tüm yönetimi devralmıştı.
Bu küçük köy günümüzde bir tür hac merkezi. Aynı zamanda evlenmek isteyen çiftler açısından da popüler. 851 metrelik Pyramidenkogel dağındaki 54 metrelik gözlem platformu yaz aylarında fotoğrafçıların gözde mekanlarından biri. Köy her yaz yaklaşık 300 bin kişiyi bölgeye çekiyor.
Fakat Rus oligarklar ve Arap prensleri köye çeken farklı: Viva Mayr kliniğinin gençleşme, dinçleşme terapisi. Milyarderler 20 dakika uzaklıktaki Klagenfurt ya da bir saat uzaklıktaki Lubljiana havaalanına özel uçaklarıyla gelip özel terapiye giriyor, dinçleşmiş olarak ülkelerine dönüyor.

KIŞIN GÖLDE KAYAK KEYFİ

Gölün çevresinde, Velden ve Klagenfurt kasabaları var. Küçük gemilerle veya taksiyle en fazla yarım saatte ulaşabilinen bu kasabalarda butikler, tiyatrolar ve casinolar bulunuyor.
Eğer Viyana’ya gitmek isterseniz üç saatlik karayolu yolculuğunu göze almalısınız. İtalya ise buraya arabayla sadece bir saat uzaklıkta. Köyün arkası yeşilin bin bir rengini barındıran muhteşem bir ormanlık alan. Çevrede yürüyüş parkurları, göl etrafında bisikletle gezilebilecek yol var. Kışın gölde kayak yapılıyor.
Viva Mayr’da oda fiyatları tam pansiyon 165 Euro’dan başlıyor, suitlerde 669 Euro’ya kadar çıkıyor. Terapi ücretleriyse sağlık testinden sonra kişiye özel belirleniyor. 15 günlük kürlerin ortalama maliyeti 1500 Euro civarında. Yedi yıllık merkezin kurucusu Dr. Harald Stossier, öncelikle kişilerin beslenme alışkanlıklarını düzenlediklerini anlatıyor. Bağırsaklar temizleniyor, toksinler atılıyor, kilolar azalıyor. Bu terapi bütçe zorlayabilir ama gençlik ve sağlık için verdiği bir sırrı dikkate almaya değer: “Bir lokmayı en az 40-50 kere çiğnemelisiniz.” Rus oligarkları ve Arap prensleri köye çeken diğer sırları merak ediyorsanız sizin de Maria Wörth’e kadar uzanmanız gerekiyor...

False