GeriSeyahat Kulelerin ortasında hayat var
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kulelerin ortasında hayat var

Kulelerin ortasında hayat var

Geçtiğimiz yıl Mart ayında açılan KuleÇarşı, günde 8 bin kişinin girip çıktığı bir alışveriş, kültür ve buluşma merkezi. Çevredeki tüm gökdelen çalışanlarını mıknatıs gibi çeken merkez, civarda yaşayanlar için de cazibe noktası.

İş Bankası Auditoryum ve Kibele Sanat Merkezi'nin de bunda büyük payı var. Çarşı'daki restoranların müdavimleri iş, sanat ve basın dünyasının ünlü isimleri.

KuleÇarşı, 2001 yılı Mart ayında açılmıştı. Yani tam tamına bir yaşında. Geçen bir yıl içinde civarda çalışan herkes için öğle tatillerinde nefes alınabilecek bir buluşma noktası. İş Kuleler'de çalışan 5 bin kişinin yanısıra buraya Sabancı Center, Yapı Kredi Plaza gibi diğer büyük iş merkezlerinden de akın akın insan geliyor. KuleÇarşı'nın günlük ortalama trafiği 8 bin kişi civarında.

Burası hakikaten Manhattan'ın küçük bir kopyası. Mağazalar sabah 10'da açılıyor. Tüm restoranların bir arada bulunduğu Food Court'ta, işe başlamadan kahvaltı etmek isteyenler için daha erken açılan yerler de var. Fakat öğle tatilinin başladığı 12'ye kadar ortalığa tam bir sessizlik hakim. Saat 12'yi vurduğu anda birden telaş içinde takım elbiseli ve çok şık kadınlar ve erkeklerle doluyor. Önce alt kata inilip öğle yemeği yeniyor, ardından isteyenler alışverişe başlıyor. Duyduğumuza göre iş dünyasının nabzını tutmak için bu öğle tatilleri birebirmiş. Öğle yemeklerinde iş görüşmeleri bile yapılıyor.

KONSER ÇIKIŞI ALIŞVERİŞ

Gelenlerin yaşı 25-50 arasında değişiyor. Etrafta çocuk veya yeniyetme görmek pek mümkün değil. Öğleden sonra trafik yeniden azalıyor. İş çıkışı kalabalığının ardından konser izlemek için gelenler ve restoranların dışarıdan müdavimleri birer ikişer düşmeye başlıyor. Mağazalar akşam 10'da kapanıyor. Restoranlar özellikle konser olan günlerde daha geç saatlere kadar açık. Çarşının dışında bulunan Mirror Bar ve Restaurant ise gece 2'ye kadar hizmet veriyor. KuleÇarşı'da 26 dükkan var. Önümüzdeki günlerde hizmete girecek olan bir iki tanesi dışında hepsi dolu. Otoparkın kapasitesi ise 494.

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ.'nin Pazarlama Müdürü Markus Lehto, hizmet dağılımında denge sağlamaya çalıştıklarını belirtiyor. Mağazalarla anlaşmalar yapılmadan önce çalışanlar arasında anketler yapılmış ve onların görüşleri de alınmış. Öyle ki, çalışan biri buradan evinin ihtiyaçlarını da satın alarak zamandan tasarruf edebilir.

Dükkanlar küçük olduğundan daha çok butik mağaza konsepti kullanılmış. ‘‘Buradaki mağazaların hepsinin büyük alışveriş merkezlerinde zaten şubeleri var. Bu nedenle burada daha farklı birşeyler denemelerini istiyoruz. Bu dekorasyonda ve seçilen ürünlerde olabiliyor. Food Court Türkiye'nin en iyilerinden. Bunu hizmet kalitesine ve çeşitliliğe bakarak anlayabilirsiniz. Çalışanlar eve gittikten sonra tekrar alışverişe çıkmak zorunda kalmasın diye Gima açtık. Burası küçük bir alışveriş merkezi ve özel olmak için benzersiz birşeyler denemek zorundayız.’’

GELECEĞİN PROJESİ

Sanat etkinlikleri çarşıyı sadece çalışanlara yönelik bir merkez olmaktan kurtarıyor. İş Bankası Auditoryum'daki konserlere ilgi büyük. Çoğunlukla tüm yerler satılıyor. Restoranların kalitesi de halkın ilgisini çekmek yönünde büyük bir avantaj. Şehir merkezinin dışında kalmanın dezavantaj olup olmadığını soruyoruz Markus Lehto'ya: ‘‘Şehrin dinamiklerine bakarsanız, burası gelişmekte olan bir bölge ve biz bu projeyi bugün veya hemen yarını düşünerek değil, geleceği düşünerek yaptık’’.


İş Gayrimenkul Y.O. Pazarlama Müdürü Markus Lehto, kulede yer alacak mağazaları seçmeden önce çalışanlar arasında anket yapıldığını söylüyor. Öyle ki çalışan biri buradan ihtiyaçlarını alarak zamandan tasarruf edebilir.


New Yorker Bistro-Bar: Mirror


Yılbaşı gecesi açılan Mirror, İtalyan mutfağının hakim olduğu bir bar-restoran. İş Bankası Kuleleri, 3. gökdelen girişinde bulunan Mirror'ın modern minimalist bir dekorasyonu var. Doğru tasarımı bulabilmek için New York'ta kapı kapı dolaşıp, mekan gezmişler. Haftanın her günü açık. O kadar popüler ki, akşam yemeklerinde iki seans uygulamak zorunda kalıyorlar. Rezervasyonsuz gitmeyi aklınızdan bile geçirmeyin. Gittiğinizde de etrafınıza iyi bakın, yan masada meşhur birileri oturuyor olabilir. Akşam yemeği sonrası chill-out, jazzy, groovy, acid jazz ve beach house müzikler çalıyor. Mirror'ın en şaşırtıcı tarafı ise fiyatları. Öğle yemeğini 12-16, akşam yemeğini ise 16-20 milyona yiyip çıkabilirsiniz. Tel: (212) 283 63 67
False