GeriSeyahat Kocaeli'nde Deniz Ve Göl Var Mı? Kocaeli Yakınındaki Denizler Ve Göller Neler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kocaeli'nde Deniz Ve Göl Var Mı? Kocaeli Yakınındaki Denizler Ve Göller Neler

Kocaeli'nde Deniz Ve Göl Var Mı? Kocaeli Yakınındaki Denizler Ve Göller Neler

Ülkemiz harika bir coğrafya içinde yer almaktadır. Her bölgesinde her şehrinde ayrı bir güzellik ve ayrı bir özellik yer almaktadır. Özellikle 3 bir taradı denizler ile çevirili olan ülkemizde 4 farklı deniz yer almaktadır. Peki, ülkemizin önemli sanayi şehirlerinden Kocaeli'nde deniz ve göl var mı? Kocaeli yakınındaki denizler ve göller nelerdir detayları ile derledik.

Kocaeli Marmara bölgesinde yer alan önemli bir sanayi ve ticaret şehrimizdir. Bu özelliği haricinde Marmara denizine kıyısı olması ve muhteşem bir doğası olması da ayrı bir özelliği olmaktadır. 

 Kocaeli'nde Deniz ve Göl Var mı? 

 Kocaeli ülkemizin önemli bir sanayi bölgesine ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle otomotiv sanayi alanında oldukça gelişmiştir. Önemli bir sanayi ve üretim merkezi olmasının haricinde Kocaeli muhteşem bir doğaya da ev sahipliği yapmaktadır. Kocaeli, Marmara denizine kıyısı olan ve birçok mavi bayraklı plajı olan bir şehrimizdir. 

 Kocaeli dağları yeşilin her tonunu barındırırken aralarında önemli maviliklerde barındırmaktadır. İrili ufaklı birçok gölün bulunduğu şehirde en önemli göller İznik ve Sapanca gölleri olmaktadır. Kocaeli mutlaka gezilmesi görülmesi gereken şehirlerden birisi olmaktadır. 

 Kocaeli Yakınındaki Denizler ve Göller Neler? 

 Kocaeli yakınında yer alan en önemli deniz Marmara denizidir. Şehrin birçok ilçesi Marmara denizi kıyısında yer almaktadır. Bu sebeple su sporları ve tekne turları şehirde oldukça fazla düzenlenmektedir. Ayrıca şehirde birçok gezilmesi gereken gölde bulunmaktadır. Ülkemizin en büyük gölleri arasında yer alan ve şehrin diğer adına sahip olan İznik gölü ve Sakarya Kocaeli arasında yer alan Sapanca gölü bunlardan ikisidir.

 

False