GeriSeyahat Kerem Görsev’in seyir defteri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kerem Görsev’in seyir defteri

Kerem Görsev’in seyir defteri

Caz piyanisti Kerem Görsev bugüne kadar ABD’den Pakistan’a 25 ülke gördü. Her yıl ailesiyle de birkaç kez yurtdışı tatili yapıyor. Favori mekanlarına gelince...

OTEL

Hotel Costes, Paris
Rue Saint Honore’de, avlusu çok güzel. Odaların hepsi farklı. Bizim kaldığımız koyu bordo renkli, kadife ağırlıklıydı. Meğer, geçmişte randevueviymiş, web sayfasında da bu tema işleniyor. Akşam barı çok hareketli. (Çift kişilik odalar 400 Euro’dan başlıyor. www.hotelcostes.com)

/images/100/0x0/55eaecf8f018fbb8f89f849f

Hotel Europa, St. Petersburg
İki eski sarayı birleştirip dev bir otel yapmışlar. Yüksek tavanlı, zarif. Her köşesinde müzikçiler klasik çalıyor. Sabahları arp eşliğinde şampanyalı, havyarlı lezziz kahvaltı yaptık. Barında geceleri gayet iyi cazcılar sahneye çıkıyor. (Kasımda çift kişilik oda fiyatları 8900 Ruble’den başlıyor. www.grandhoteleurope.com)

Hotel De La Ville, Roma
İspanyol Merdivenleri’nden çıkınca sağ tarafta, 1960’ları hatırlatan bir otel. Odaları insanı geçmişe götürüyor. Teras ve kahvaltı avlusu gerçek Roma atmosferi. Otelden çıkıp hemen şehrin enerjisine karışmak mümkün. (Çift kişi hafta içi 220 Euro’dan başlıyor. www.ichotelsgroup.com)

Swiss Grand Efes, İzmir
Eskinin Büyük Efes Oteli’nde, Swiss olmadan da kalmıştım. Meydana yakınlığı, büyük bahçesi, manzarası ve konforuyla İzmir’e konsere gittiğimde beni mutlu ediyor. (Kasımda çift kişi hafta içi kahvaltı dahil fiyatlar 440 TL’den başlıyor. www.swissotel.com.tr)

RESTORAN
 
Chez Vong, Paris
Şehrin lüks olmayan bir bölgesindeki (Rue St.Denis) Vietnam lokantasına rezervasyonla yer bulmak bile zor. Hayatımdaki en güzel ördeği yedim, belki de en yüksek hesabı ödedim. Garson yemek boyunca masamızın başındaydı, ördeği krepe sardı, sosladı, zar gibi incecik dilimlerle sundu. (www.chez-vong.com)

Sunset, Ulus
Yemekte atmosfere uygun müzik çalınmazsa hemen kalkıp gitmek isterim. Sunset, mükemmel müzik ambiyansı, harika manzarası, kaliteli servisi ve yemekleriyle her zaman favorim. (www.sunsetgrillbar.com)

KULÜP

Village Vanguard, New York
1950’lerden beri caz efsanelerinin sahneye çıktığı bir müzik mabedi. Pek çok önemli albüm burada kaydedildi. En sevdiğim plağım, 1961 tarihli Bill Evans albümü “Live at The Village Vanguard” dahil. Dekorasyonu hâlâ aynı. Sadece akustik caz çalınıyor, girmek için bazen kapıda saatlerce bekleniyor. (www.villagevanguard.com)

False